Παρουσίαση βιβλίου: Παρίσι στον Κύβο

Παρουσίαση βιβλίου: Παρίσι στον Κύβο

Save the date (ή καλύτερα, réservez cette date !): Την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. σας περιμένουμε στο “Petite fleur” (Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά) όπου θα παρουσιάσουμε το βιβλίο της Βίκυς Μωραγιάννη «Παρίσι στον Κύβο».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η βιβλιοκριτικός και επιμελήτρια κειμένων κ. Ελένη Κίτσου και… τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε από κοντά.

Ραντεβού, λοιπόν, στην Κηφισιά, για μια βραδιά με γαλλικό αέρα!

Παρουσίαση βιβλίου: Παρίσι στον Κύβο

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μία υπέροχη πόλη, τρεις ξεχωριστές φίλες, ένας αξέχαστος χρόνος

Αλίκη
Παιδί των βορείων προαστίων, πολυλογού, καλόκαρδη κι ενθουσιώδης, συχνά υπέρ το δέον. Δύο είναι τα όνειρά της: να γίνει διάσημη –δεν ξέρει ακριβώς σε τι, αλλά έχει όλο τον καιρό μπροστά της να το ανακαλύψει– και να παντρευτεί τον μεγάλο της έρωτα, τον Κωνσταντίνο.

Μαρίνα
Μοναχοπαίδι μεσοαστικής οικογένειας του Πειραιά, υπεύθυνη, έξυπνη, αυτοσαρκαστική και πνευματώδης. Άριστη μαθήτρια, μεγαλωμένη «με γαλλικά και πιάνο», αυτό που αποζητά είναι να αποκτήσει επιτέλους την ανεξαρτησία της ξεφεύγοντας, για πρώτη φορά, από την ασφυκτική αγάπη της… Μανούλας.

Νατάσσα
Γεννημένη στο Περιστέρι, ντόμπρα και δυναμική, έχει αδυναμία στα βιβλία, στα στριφτά τσιγάρα, στο αλκοόλ και στους άντρες που κάνουν έρωτα με το μυαλό της. Αθυρόστομη και κυνική, αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητη, έφυγε από το σπίτι της πολύ νωρίς για να σταθεί στα πόδια της μόνη της, κι αν υπάρχει μία λέξη που τη χαρακτηρίζει, αυτή είναι το πάθος.

Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες κι έχοντας διαφορετικούς στόχους, τα τρία κορίτσια θα φύγουν για μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι –την πόλη όπου θα γνωριστούν και θα ζήσουν μια χρονιά που θα τους αλλάξει για πάντα τη ζωή!

Το Παρίσι στον Κύβο είναι ένα απολαυστικό ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, ένα έξυπνο και απρόσμενο μυθιστόρημα για τη φιλία, τον έρωτα και την ενηλικίωση, όπου το χιούμορ και η φρέσκια, κοφτερή γραφή της Βίκυς Μωραγιάννη έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις BELL

 

Η συγγραφέας

Η Βίκυ Μωραγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Κόρινθο, ενώ έχει ζήσει και στο εξωτερικό περνώντας κάποια χρόνια στο Παρίσι και στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι καθηγήτρια ξένων γλωσσών αλλά έχει ασχοληθεί κατά καιρούς και με μεταφράσεις και μάρκετινγκ.
Έχει σπουδάσει Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ιστορία Λογοτεχνίας και Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι με ειδίκευση στη Λογοτεχνία του 18ου αιώνα.
Έχει πάθος με το θέατρο, τον κινηματογράφο, το διάβασμα και το φαγητό.

Από το 2012 διατηρεί το blog Η Αλίκη στη Χώρα των Μεγάλων, ιστορίες από το οποίο συμπεριλαμβάνονται στο ομότιτλο βιβλίο που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 από τις εκδόσεις iWrite.
Τα τελευταία χρόνια ζει στο Χαλάνδρι με τον σύζυγο και τα 2 παιδιά της.

Facebook: https://www.facebook.com/vikaelam
Instagram: https://www.instagram.com/vikaelam