,

Eίδαμε τις 123 SWING στη Σφίγγα

 

Τις Τετάρτες ένα υπέροχο σκηνικό έρχεται να αλλάξει τις νύχτες διασκέδασης στην Αθήνα . Ήχοι νέας Υόρκης  και άρωμα δεκαετίας 30 επανέρχονται στο προσκήνιο. Τα τελευταία χρόνια η άνθιση του swing γεγονός και ανά καιρούς πάρτι και ζωντανές εμφανίσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία. Έτσι και εμείς ανηφορίσαμε προς το κέντρο να απολαύσουμε ίσως το καλύτερο swing σχήμα που εμφανίζεται αυτόν τον καιρό, τις 123 swing στη Sfiga music Theater.

 

swing3

 

Ο χώρος ήταν ακριβώς ότι έπρεπε για το σχήμα. Ίσως έφερνε στο μυαλό κάτι από το μεγάλες αίθουσες της νέας Υόρκης, ίσως κάτι από το υπόγεια Jazz clubs της Νέας Ορλεάνης. ¨Οι τρεις κοπέλες με τις εκπληκτικές φωνητικές ικανότητες η Ναταλία η Πέννυ και η Σοφία  έφερναν στο μυαλό τα γυναικεία swing groups των 30’s. Ένα υπέροχο show με Jazz, swing ήχους από γνωστά κομμάτια όπως το Boggie woogie, sing sing sing. Lollipop, fly me to the moon, αλλά και εκπλήξεις με ελληνικά κομμάτια Χατζηδάκι, Τσιτσάνη και Χιώτη.

 

swing4

 

Ήχοι vintage με υπέροχη σκηνική παρουσία και φωνητική λάμψη καθώς οι καταπληκτικές φωνές τους έσμιγαν σε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα με σύγχρονη ενορχήστρωση. Πρωτόγνωρο  αν αναλογιστείς ότι επί σκηνής δεν υπάρχει κιθάρα. Η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα και η επιστροφή με βρήκε να σιγοτραγουδάω καθώς οδηγούσα πίσω προς το σπίτι ταξιδεύοντας με το μυαλό μου στα μέσα του περασμένου αιώνα .

 

Για όποιον δεν τις έχει δει ακόμη προλαβαίνει οι 123  swing θα βρίσκονται την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο Sfiga music theater.

 

Κείμενο : Jim Hionatos Petrovitsis