,

Είδαμε το Μπάμπη Στόκα και τον Κώστα Παρίση στο Σταυρού του Νότου

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και εμείς βρεθήκαμε στο πιο απρόβλεπτο πρόγραμμα του Μπάμπη Στόκα και του Κώστα Παρίση στο Σταυρού του Νότου.

 

Μία φιλία που ξεκινάει εδώ και είκοσι χρόνια και  παίρνει σάρκα και οστά πάνω στην σκηνή με μία συνύπαρξη που μπλέκει μαγικά το ροκ με το λαϊκό και τα κομμάτια των Πυξ Λαξ με αυτά των Υπόγειων Ρευμάτων. Μετά από τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις οι δύο αυτοί σπουδαίοι καλλιτέχνες κατηφόρισαν για το Σταυρού του Νότου.

stok5

Το μαγαζί όπως ήταν αναμενόμενο ήταν κατάμεστο από κόσμο όλων των ηλικιών. Λίγο μετά τις έντεκα, το ταξίδι στον μαγικό κόσμο των μελωδιών, ξεκίνησε. Η ξεχωριστή ερμηνεία και μοναδική φωνή του Μπάμπη Στόκα μας ταξίδεψαν με γνωστά κομμάτια των Πυξ Λαξ καθώς και κομμάτια από την προσωπική  διαδρομή και την πρόσφατη δική του δουλειά με τον Άλκη Αλκαίο «Η αυλή των τρελών» . Ο Παρίσης με την σειρά του έδωσε το δικό του στίγμα με κομμάτια των Υπογείων Ρευμάτων αλλά και με κομμάτια από την προσωπική του πορεία που ερμήνευσαν μεταξύ άλλων η Μελίνα Κανά, ο Χάρης Κατσιμίχας και ο Γιάννης Χαρούλης. Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από τους δύο σπουδαίους καλλιτέχνες με ρεμπέτικες διασκευές σε Χιώτη, Βαμβακάρη αλλά και σε ξένα ροκ κομμάτια.

stok7

Αδιαμφισβήτητα ήταν ένα υπέροχο βράδυ πλημμυρισμένο με ήχους αρώματα και μελωδίες από τους δύο αυτούς σπουδαίους καλλιτέχνες.

Δύο φίλοι, μια βόλτα, σε απρόσμενα μουσικά μονοπάτια: “Γέλα ψυχή μου, το σκοτάδι του ενός, δύο μαζί το κάνουν φως”.

Ο Μπάμπης Στόκας και ο Κώστας Παρίσης θα συνεχίσουν να μας ταξιδεύουν τις Παρασκευές στο club του Σταυρού του Νότου.

Μην το χάσετε…

 

Kείμενο : Jim Hionatos Petrovitsis