Η Υφάντρα της Πόλης

Η Υφάντρα της Πόλης

Αήθης έρωτας χαρακτηρίστηκε και πολεμήθηκε άγρια από την Ιστορία. Ο καμβάς του υφάνθηκε περίτεχνα από μια μυστηριώδη Υφάντρα της Κωνσταντινούπολης.
Πρωταγωνίστρια η Λυδία, μουσουλμάνα γεννημένη σε μια περιοχή της Μικράς Ασίας, μια δύσκολη εποχή που οι πατρίδες «άλλαζαν χέρια». Η ζωή της καθορίζεται από το όνομα και την καταγωγή της· δέσμια μιας δύσκολης αποστολής, σφιχτοδεμένη στον ιστό της Υφάντρας, σαν την «Ιφιγένεια» καλείται να θυσιαστεί… Στην ίδια παράσταση και ο όμορφος Ξανθιώτης Άγγελος, γεννημένος μια μαύρη εποχή που η Ιστορία «άλλαζε σελίδα».
Ενώνονται οι δυο τους εξαίσια στο ίδιο υφαντό, ταξιδευτές και γητευτές του ανέφικτου, ονειρευτές και ερωτευμένοι, μέσα από διωγμούς, θανάτους, μυστικά και αποκαλύψεις. Ο έρωτας είναι τρελός, ποτέ δεν μπήκε σε καλούπια. Μεγαλούργησε για άλλη μια φορά και άνοιξε δρόμο στα απάτητα, ταγός και φωτοδότης της ζωής, μπροστάρης και οδηγητής. Ζωντάνεψε στο Βόσπορο, θέριεψε στη γέφυρα του Γαλατά, έστησε χορό στο Πέραν και στα Ψωμαθειά. Τόλμησε και σήκωσε ανάστημα στην Ιστορία!
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1955 όμως η Υφάντρα άλλαξε σχέδιο στο υφαντό…

Μπορεί η αγάπη να σκίσει όλα τα υφαντά και ν’ αφανίσει την Υφάντρα;

Μπορεί μια ζωή να ολοκληρωθεί μέσα από μια άδικη θυσία;

 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Διαµαντή Βασιλική γεννήθηκε στο χωριό Μαυραχάδες του Ν. Καρδίτσας. Σπούδασε Hλεκτρολόγος Mηχανικός και Μηχανικός Η/Υ στο Δηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης. Από το 2000 και µετά εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση.

Διετέλεσε σύµβουλος Σχολικού Επαγγελµατικού Προσανατολισµού στα σχολεία της περιοχής της και υποστήριξε τις καινοτόµες και βιωµατικές δράσεις στο χώρο των σχολείων. Είναι µέλος της «Πύλης απασχόλησης», σαν εκπαιδευτικός σύµβουλος επαγγελµατικού προσανατολισµού και µέλος του Δ.Σ. του συλλόγου «Καρδιτσιωτών» Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης µέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος.

Είναι παντρεµένη, έχει τρία παιδιά και ζει µόνιµα στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης.

Έχει εκδοθεί το πρώτο της µυθιστόρηµα «Μοιραίες Παρεµβάσεις» από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή (2015). Το βιβλίο «Η Υφάντρα της Πόλης» είναι το δεύτερο µυθιστόρηµα της που κυκλοφορεί.
Τίτλος Βιβλίου: Η Υφάντρα της Πόλης
Συγγραφέας: Βασιλική Διαμαντή
Εκδόσεις: Πηγή
Σελίδες: 418
Τιμή: 15 ευρώ

ISBN: 978-618-5231-38-5
Ένα ιδιαίτερο βιβλίο των Εκδόσεων Πηγή
Με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου Δραστηριοτήτων “Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή”
www.pigi.gr | info@pigi.gr