Η Ελληνική Παράδοση - Ήθη & Έθιμα στον κύκλο του χρόνου

Η Ελληνική Παράδοση – Ήθη & Έθιμα στον κύκλο του χρόνου

Οι Εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Ιωάννης Τσιαμήτρος, παρουσιάζουν τη λαογραφική εγκυκλοπαίδεια, “Η Ελληνική Παράδοση”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το ανά χείρας βιβλίο αποτελεί μια περιεκτική εγκυκλοπαίδεια, μια σε βάθος εργασία πάνω σε βασικά λαογραφικά στοιχεία από την ελληνική παράδοση και ιδιαίτερα κάποια εισαγωγικά στοιχεία για αυτούς που ενδιαφέρονται να έλθουν σε πρώτη επαφή με την παραδοσιακή μουσική και τον χορό.
Στις σελίδες του, ο αναγνώστης θα βρει να αναπτύσσονται θέματα όπως τα έθιμα του δωδεκάμηνου σε όλη την Ελλάδα, η σημασία των τοπωνυμικών, τα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας μας, τα παραδοσιακά παιχνίδια και πολλά ακόμη μεγάλα κεφάλαια της Ελληνικής παράδοσης και λαογραφίας.
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μέσα από την ιστοσελίδα.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τσιαμήτρος Κ. Ιωάννης γεννήθηκε το 1952 στην Πολωνία και κατοικεί στη Βέροια από το 1957. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο ΑΠΘ, εργάσθηκε σε δημόσια σχολεία του Ν. Ημαθίας και από το 2008 είναι συνταξιούχος. Ταυτόχρονα υπήρξε χορευτής σε πολλά χορευτικά συγκροτήματα, κορυφαίο των οποίων ήταν το συγκρότημα «Δόρα Στράτου» στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε παραστάσεις του επαγγελματικά, για 4 χρόνια (1976-1979). Στη συνέχεια διετέλεσε ο πρώτος χοροδιδάσκαλος των νεοσύστατων συλλόγων, Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας και Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βέροιας (αρχές της δεκαετίας του ‘80). Από το 1982, ως καθηγητής, χοροδιδάσκαλος και Διευθυντής του Γυμνασίου Ριζωμάτων (Ημαθιώτικα Πιέρια), οργάνωσε χορευτικές ομάδες μαθητών, που κέρδισαν τέσσερις πανελλήνιες πρωτιές στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Αγώνες, στην κατηγορία του παραδοσιακού χορού.
Παρακολουθεί και διδάσκει σεμινάρια παραδοσιακού χορού από το 1989, είναι χοροδιδάσκαλος σε πολλές χορευτικές ομάδες του Νομού Ημαθίας, ενώ με πρωτοβουλία του ιδρύθηκε το σωματείο «Χορευτικός Όμιλος Βέροιας», στο οποίο είναι Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος ταυτόχρονα. Ασχολείται, επίσης, με την τοπική παράδοση και λαογραφία και γράφει άρθρα λαογραφικού περιεχομένου σε γνωστές τοπικές εφημερίδες της Βέροιας (‘ΛΑΟΣ’ και ‘ΗΜΕΡΗΣΙΑ’). Το παρόν βιβλίο είναι η δεύτερή του συγγραφική δουλειά. Το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο ‘Λαογραφία και Παράδοση των Ημαθιώτικων Πιερίων’, εξεδόθη κι αυτό από τις εκδόσεις iWrite.
Επιπλέον Πληροφορίες

Συγγραφέας Ιωάννης Τσιαμήτρος
Σελίδες 230
Τιμή 15 ευρώ
Εκδοτικός Οίκος Εκδόσεις iWrite

ISBN 978-618-5218-16-4

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο των Εκδόσεων iWrite
Με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου Δραστηριοτήτων “Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή”
www.iwrite.gr | info@iwrite.gr