6ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

 

 

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του
6ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

 

 

Με τα θεατρικά έργα των Ισπανών Jordi Galcerán και Borja Ortiz de Gondra συνεχίζεται το 6ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων, που παρουσιάζουν τo Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τον κόμβο Sólo Teatro. Οι δυο τελευταίες παραστάσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 & 23 Μαρτίου 2017, στις 18:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

 

Τα αναλόγια πραγματοποιούνται στα Ελληνικά από Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Αναλυτικά:

 

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, 18:00 – Jordi Galcerán, Αλυσιδωτές λέξεις

 

Ένας άντρας περιγράφει τη ζωή του και εξομολογείται πως πριν από λίγο, έκανε τον πρώτο του φόνο και δε νιώθει καμία τύψη γι’ αυτό. Μαζί του βρίσκεται η πρώην γυναίκα του. Είναι δεμένη πάνω στην καρέκλα, φιμωμένη και πολύ τρομαγμένη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνιστές το πρώην ζευγάρι εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Σιγά-σιγά, η σχέση του ζευγαριού όσο ήταν παντρεμένοι, αλλά και η πορεία που ακολούθησε ο καθένας τους μετά, ξεδιπλώνεται αργά, με τη βοήθεια των «αλυσιδωτών λέξεων». Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Διαβάζουν: Ελένη Στεργίου,  Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Σοφία Νικολοπούλου

 

 

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, 18:00 – Borja Ortiz de Gondra, Βάσιμες αμφιβολίες

 

H Όλγα, δημοσιογράφος, και ο Χαβιέ, καθηγητής πανεπιστημίου, τρώνε ήσυχα ένα βράδυ στο σπίτι τους την ώρα που χτυπάει το κινητό τηλέφωνο της Λουθία, της κοπέλας που καθαρίζει το σπίτι, η οποία το ξέχασε φεύγοντας. Η Όλγα το σηκώνει και ακούει μια αντρική φωνή που βρίζει και απειλεί. Πιστεύοντας πως κάνει το σωστό, η Όλγα ενημερώνει τη Λουθία γι’ αυτά που άκουσε. Όταν όμως η Λουθία αρνείται ότι υφίσταται οποιαδήποτε κακοποίηση και ωστόσο εμφανίζεται με το χέρι στον γύψο, την Όλγα την πνίγουν οι αμφιβολίες. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη, Διαβάζουν: Μαριτίνα Πάσσαρη, Λεωνίδας Κακούρης, Ανδρέας Μαυραγάνης, Μιχάλης Πανάδης, Αλεξάνδρα Χασάνη.

 

Ο Borja Ortiz de Gondra θα παραβρεθεί στην παράσταση.

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία

 

 

Πέμπτη 16 & 23 Μαρτίου 2017, 18:00

 

 

 

 

Διεύθυνση

 

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

 

 

Είσοδος

 

Eίσοδος ελεύθερη