,

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της παράστασης «Ο κύκλος»

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της παράστασης «Ο κύκλος»
Από τη Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη

 


Συζητιέται εδώ και καιρό στους θεατρικούς κύκλους και αναμφισβήτητα αναμένεται να είναι μια από τις εκπλήξεις της φετινής σεζόν. Άλλωστε, δεν συμβαίνει συχνά να έρχεται ένα τούρκος τηλεοπτικός σταρ για να πρωταγωνιστήσει σε ελληνική θεατρική παράσταση.
Ο λόγος φυσικά για την παράσταση «Ο κύκλος» που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 9 Μαρτίου στο θέατρο Σταθμός σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αϊβάζη και με πρωταγωνιστή τον Μπουράκ Χακί. Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών η συνέντευξη τύπου όλων των συντελεστών της παράστασης και είχαμε τη δυνατότητα να τους «ανακρίνουμε» και να καλύψουμε όλες μας τις απορίες.


Ο «κύκλος» είναι ένα κωμικό έργο του Δημήτρη Μητρόπουλου με γρήγορους ρυθμούς, ανατροπές και εναλλαγές συναισθημάτων από την κωμωδία στο δράμα. Να θυμίσουμε πως ο Γιάννης Αϊβάζης έχει δουλέψει και στο παρελθόν με το συγκεκριμένο συγγραφέα στην παράσταση «Άνω κάτω» στο θέατρο Βεάκη οπότε η χημεία και η αρμονική τους συνεργασία είναι δεδομένη.
Ο Γιάννης Αϊβάζης υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης και δήλωσε ενθουσιάσμενος με αυτά που μας ετοιμάζει.

Είναι η τέταρτη σκηνοθετική του απόπειρα και νιώθει πως αυτή είναι η πιο ώριμη δουλειά του μέχρι σήμερα. Επέλεξε το φιλόξενο χώρο του θέατρου «Σταθμός», χωρητικότητας 170 θέσεων, θέλοντας να φέρει πιο κοντά το κοινό με τους ηθοποιούς και να δημιουργήσει την απαιτούμενη οικειότητα. Ο ίδιος μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει πως μπήκε στη διαδικασία να προσαρμόσει το κείμενο του Δημήτρη Μητρόπουλου προκειμένου να ενσωματώσει τον ιδανικό ρόλο για τον Μπουράτ Χακί, με τον οποίο επιθυμούσε να συνεργαστεί.


Ο δημοφιλής ηθοποιός του «Κισμέτ» είχε μόνο καλά λόγια να πει για τη συμμετοχή του σε αυτό το νέο εγχείρημα. Ο Μπουράτ Χακί δήλωσε πως σέβεται τους ηθοποιούς του θεάτρου καθώς το θεωρεί πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό από μια ταινία. Ο ηθοποιός που έχει γίνει ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του σε τουρκικές σειρές, διευκρίνησε πως όταν του έγινε η πρόταση από το Γιάννη Αϊβάζη, τη μελέτησε προσεκτικά και αφού έκρινε πως μπορεί να ανταποκριθεί, δέχτηκε. Και για να μην αναρωτιέστε αν θα χρειαστεί να φέρετε τα λεξικά σας μαζί στην παράσταση, σας αποκαλύπτουμε πως ο ρόλος του γνωστού ηθοποιού θα είναι στα ελληνικά!


Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ακόμα ο Γιώργος Κοψιδάς, ο Δημήτρης Γιώτης, η Κατερίνα Τσάβαλου, η Ευγενία Παναγοπούλου, ο Κώστας Φραγκολιάς και ο Νίκος Κερασιώτης. Όλο το καστ των καταξιωμένων ηθοποιών δήλωσε εξαιρετικά χαρούμενο για τη συγκεκριμένη δουλειά και ευχήθηκε ο κόσμος να την αγκαλιάσει. Δεν μας αποκάλυψαν πολλά για τους ρόλους τους για να έχουμε την έκπληξη να τους απολαύσουμε επί σκηνής με μεγαλύτερη αγωνία. Μας έκαναν να ανυπομονούμε ήδη!


Αξίζει να σημειώσουμε πως την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Ίσαρης από τους Otherview, τα σκηνικά η Κική Μήλιου, τα κοστούμια ο Κλέων Φυσέκης, τους φωτισμούς ο Νίκος Βούλγαρης και το video ο Νικόλας Μακρής, ο οποίος μαζί με τη Χρύσα Παππά, τη Λίλα Μπακλέση, την Τέτα Καμπουρέλη και το Νίκο Κοκλώνη έχουν και φιλική συμμετοχή στο έργο.
Λίγη υπομονή θα χρειαστεί να κάνουμε μόνο μέχρι την Πέμπτη 9 Μαρτίου που είναι η πρεμιέρα της παράστασης.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία. Μην λείψει κανείς!