Εκδηλώσεις Απριλίου 2017 στον Ιανό (Σταδίου 24)

Εκδηλώσεις Απριλίου 2017 στον Ιανό (Σταδίου 24)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗ (ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ CD)
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ CAFE ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ
ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
CINE IANOS ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ IANOS | ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 73
Ο IANOS ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

1 Απριλίου 2017 13:00

Τασούλα Επτακοίλη

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου Ο Γουργούρης της Τασούλας Επτακοίλη σε εικονογράφηση του Τόμεκ Γιοβάνη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Έλενα Ακρίτα δημοσιογράφος-συγγραφέας

Σοφία Ζαραμπούκα συγγραφέας-εικονογράφος

Διονύσης Τσαντίνης λυρικός καλλιτέχνης-ιδρυτικό μέλος της SCARS (Second Chance Animal Rescue Society)

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η τραγουδίστρια Eλεωνόρα Ζουγανέλη

Παράλληλα για τους μικρούς φίλους θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με δραστηριότητες εμπνευσμένες από το βιβλίο.

 

11 Απριλίου 2017 20:30

O Mahi Binebine στην Αθήνα

Οι Eκδόσεις Άγρα και ο ΙΑΝΟS με αφορμή την πρόσφατη έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του Mahi Binebine με τίτλο ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΙ ΜΟΥΜΕΝ σε μετάφραση Έλγκας Καββαδία σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον πολυβραβευμένο Μαροκινό συγγραφέα και διακεκριμένο ζωγράφο.

Το 2010 ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΙ ΜΟΥΜΕΝ πήραν το βραβείο του καλύτερου αραβικού μυθιστορήματος.

Είσοδος ελεύθερη

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

https://www.youtube.com/watch?v=aHyEUEgNEsk

 

20 Απριλίου 2017 20:30

Ισίδωρος Ζουργός

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Λίγες και μία νύχτες του Ισίδωρου Ζουργού.

Θα μιλήσουν οι:

Θάνος Βερέμης ιστορικός

Νίκος Θρασυβούλου δημοσιογράφος

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Την άνοιξη του 1909 ο έκπτωτος σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ ο Β΄ εξορίζεται στη Θεσσαλονίκη και μένει έγκλειστος σε μια εντυπωσιακή έπαυλη. Εκεί, κατά το μυθιστόρημα και μόνο, θα διηγηθεί για μερικές νύχτες σ’ ένα μικρό κορίτσι τη ζωή του. Ένα εντεκάχρονο όμως αγόρι κρυφακούει…

Εβδομήντα χρόνια μετά θα υπάρχει ακόμη μια νύχτα, μάλλον μια ζωή ολόκληρη σε μία μόνο νύχτα, άλλωστε στον 20ο αιώνα συχνά αργούσε να ξημερώσει.

Το Λίγες και μια νύχτες παίρνοντας αφορμή από την ερωτική ιστορία που φωλιάζει στην καρδιά της αφήγησης, είναι ένα μυθιστόρημα για το κυνήγι του πλούτου και την αναζήτηση της ευτυχίας. Το βιβλίο αναπλάθει μια μαγευτική συνοικία έξω από τα τείχη της Θεσσαλονίκης, αυτή των Εξοχών, που έσβησε για πάντα. Είναι ακόμη μια γραφή για τα σπίτια, φτωχικά και πλούσια, για το μέσα και το έξω τους, για τους τοίχους και τα έπιπλα όπου υφαίνονται οι ανάσες ζώντων και τεθνεώτων.

Το Λίγες και μία νύχτες εμπεριέχει ακόμη με κάποιο τρόπο τον σχολιασμό του, διερωτάται πίσω από την κουίντα για τα άγονα χωράφια της γραφής, τα εργαστήριά της, τις αστοχίες και τα πάθη της, είναι με άλλα λόγια το κοίταγμα του ίδιου του μυθιστορήματος στον καθρέφτη.

Πέρα όμως και πάνω από όλα είναι ένα βιβλίο για την ανήκεστο βλάβη της ύπαρξης που προκάλεσε ο πιο δημεγέρτης αιώνας, ο εικοστός.

 

22 Απριλίου 2017 18:00

Πωλ Βιττωρούλης

O IANOS παρουσιάζει το βιβλίο του Πωλ Βιττωρούλη με τίτλο Camera Belli. Ένα βιβλίο με σπάνιο υλικό από 23 επιλεγμένες εμπειρίες – αποστολές του Πωλ Βιττωρούλη μέσα από την εικοσιπεντάχρονη πορεία του ως πολεμικός ανταποκριτής.

«Κάθε φορά που ξεκινούσα μία νέα αποστολή δεν γνώριζα αν θα γυρίσω πίσω» λέει ο Πωλ Βιττωρούλης και δεν υπερβάλει.Ένιωθε την ανάσα του θανάτου κάθε φορά που πίεζε την σκανδάλη εγγραφής της κάμερας του. Όμως το ανθρώπινο συναίσθημα του φόβου εκμηδενιζόταν από την αφοσίωση του στο να καταγράψει τον παλμό των γεγονότων και να τον μεταφέρει αυτούσιο στο κοινό όλου του κόσμου.

Ο Πωλ Βιττωρούλης με την κάμερα του εγκλώβισε την εικόνα από γεγονότα που συνθέτουν το μακρύ αφήγημα της εποχής τους. Στο πολυσέλιδο αυτό βιβλίο, επέλεξε 23 συναρπαστικές ιστορίες από το σύνολο της καριέρας του που διαδραματίζονται σε διαφορετικές εποχές και γεωγραφικά σημεία.

Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν στον Οργανισμό «Forever Giving» της Forever Living Products, που στηρίζει τα παιδιά ανά τον κόσμο οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε προγράμματα αλληλεγγύης με τρόφιμα, ιατροφαρμακευτική βοήθεια, εκπαίδευση, στέγαση, ένδυση, καθώς και ανακούφιση από ασθένειες.

Περιγραφή βιβλίου

Το βιβλίο του Πωλ Βιττωρούλη «Camera Belli» είναι μια χρονοκάψουλα.

Είναι μια κιβωτός που περιέχει τις συγκλονιστικές προσωπικές εμπειρίες του βραβευμένου εικονολήπτη, μέσα από τις οποίες σκιαγραφείται μια ολόκληρη εποχή. Ο Βιττωρούλης έτυχε αλλά και επιδίωξε να αποτυπώσει με την κάμερα και αργότερα να καταθέσει με την πένα του ιστορίες και σκηνές οι οποίες συνδέονται με προσωπικότητες και γεγονότα συγκλονιστικά που σημάδεψαν, πολιτικά και κοινωνικά, μια από τις πιο εκρηκτικές και ταραγμένες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας.

Μέσα από τις μνήμες του, όπως τις βίωσε, και τις εικόνες, όπως τις αποτύπωσε, ο συγγραφέας αφηγείται την περιπέτεια για επαγγελματική επιτυχία αλλά και επιβίωση του ανεξάρτητου παρατηρητή, και με αυτό τον τρόπο γίνεται η ματιά μας σε στιγμές και γεγονότα που συχνά αποφεύγαμε να κοιτάξουμε.

Στο βιβλίο αυτό, πρόσωπα-κλειδιά, μιλούν για την συνεργασία τους και την γνωριμία τους με τον Πωλ Βιττωρούλη. Οι ιστορίες διανθίζονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

«Κατέγραψα την Ιστορία για τις γενεές που θα έρθουν» απαντά ο Πωλ Βιττωρούλης σε όσους ρωτούν για τη φύση της δουλειάς του. Μία δήλωση χωρίς ψήγματα αυταρέσκειας που επιβεβαίωσε και επιβεβαιώνει ο ίδιος ο χρόνος.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του Πωλ Βιττωρούλη και του Γιώργου Ιωαννίδη.

Επιμέλεια της έκδοσης Γιάννης Ασδραχάς. Επιμέλεια κειμένου Λούλα Κυπραίου. Οργάνωση παραγωγής Μιχάλης Βιττωρούλης. Σχεδιασμός και Layout έκδοσης «BeetrootDesignGroup».

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένθετο-poster στο οποίο από τη μία πλευρά περιλαμβάνονται εικόνες από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα και στην άλλη πλευρά ο χάρτης με όλα τα σημεία που βρέθηκε ανά τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης και πολυδιάστατης επαγγελματικής μου πορείας, πολλές φορές βρέθηκα αντιμέτωπος με τον κίνδυνο, τον φόβο και την αδικία. Τίποτα όμως δεν με συγκλόνισε και δεν συνεχίζει να με συγκλονίζει, όσο η αδικία απέναντι στα παιδιά που απλά, επειδή έτυχε να γεννηθούν στο ένα ή στο άλλο σημείο του πλανήτη, γίνονται αθώα θύματα εκμετάλλευσης και υποβάλλονται σε καθημερινά βασανιστήρια, πόνο και δυστυχία.

Λίγα λόγια για τον Πωλ Βιττωρούλη

Υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της στιγμής που το τανκ υπό τις διαταγές των πραξικοπηματιών συνέτριψε την πύλη του Πολυτεχνείου το 1973.

Κατέγραψε τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του Γιον Κιπούρ και τον Εμφύλιο του Λιβάνου δίνοντας το παρόν σε όλες τις τραγικές του εξάρσεις. Για τη κάλυψη του βομβαρδισμού της Βυρηττού τιμήθηκε με το βαρύτιμο δημοσιογραφικό βραβείο «Emmy».

Για 96 μέρες μετέφερε σε όλη την υδρόγειο τις εξελίξεις στο ζήτημα των αμερικάνων ομήρων στην υπό κατάληψη πρεσβεία των ΗΠΑ στη Τεχεράνη. Και ήταν αυτός που μετέφερε πρώτος την είδηση ότι οι όμηροι ήταν ελεύθεροι από τους δεσμώτες τους τον Ιανουάριο του 1981.

Βρέθηκε στο επίκεντρο της εισβολής των Τούρκικων στρατευμάτων στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Βιντεοσκόπησε τα αμερικάνα αεροπλάνα να βομβαρδίζουν την Τρίπολη της Λιβύης το 1986. Επίσης τον μακροχρόνιο πόλεμο Ιράν-Ιράκ αλλά και την ένοπλη σύρραξη Πακιστάν και Ινδίας.

Συνέβαλε στη διάσωση του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Pivot το οποίο είχαν διατρήσει πύραυλοι στον Περσικό Κόλπο. Αυτή η πράξη του τιμήθηκε με τη κορυφαία δημοσιογραφική διάκριση της Αμερικής το «Sigma Delta Chi».

Πέρασε το ψυχροπολεμικό παραπέτασμα κινηματογραφώντας κρυφά τις πρώτες εκλογές στη Τσεχοσλοβακία του 1971.

Ήταν παρόν στην ανταλλαγή αιχμαλώτων ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη στο αεροδρόμιο της Γενεύης.

Ανέλαβε ριψοκίνδυνες αποστολές: στη νεκρή ζώνη των συνόρων του Πακιστάν- Αφγανιστάν κινηματογραφώντας ένα εργοστάσιο παραγωγής χασίς.

Αυτόπτης μάρτυρας σε ανθρωπιστικές καταστροφές: στον λιμό της Αιθιοπίας και της μάστιγας από το θανατηφόρο τσίμπημα της μύγας τσε-τσε στο Σουδάν.

Αποτύπωσε την αποφασιστικότητα των τρομοκρατών αλλά και την απόγνωση των ομήρων σε αεροπειρατείες που μονοπώλησαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ήταν παρόν σε γεγονότα-καμπή στην ιστορία όπως η άφιξη του Αγιατολαχ Χομεϊνί στη Τεχεράνη.

Γνώρισε προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τη ροή της ιστορίας.

Στιγμές της καριέρας του υπήρξαν υλικό για τα κινηματογραφικά καρέ του Χόλυγουντ στις ταινίες «Insider» σε σκηνοθεσία Μάικλ Μαν με πρωταγωνιστές τον Αλ Πατσίνο και τον Ράσελ Κρόου, αλλά και στo βραβευμένο με τρία βραβεία Όσκαρ «Argo» σε σκηνοθεσία και πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπεν Άφλεκ.

Το βιβλίο διατίθεται αποκλειστικά από τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ IANOS και το IANOS. GR

 

25 Απριλίου 2017 18:00

Κωνσταντίνος Γιαννακός

Οι εκδόσεις Παπαζήση και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Τεχνολογία, Μαρτυρίες και Χρονολόγηση του Τρωικού Πολέμου – Μυκηναϊκά Ευρήματα σε Χαττούσα, Μικρά Ασία, Αίγυπτο, Κύπρο, Λεβάντε του Κωνσταντίνου Γιαννακού.

Θα μιλήσουν οι:

Θεοδόσιος Π. Τάσιος ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ

Χρήστος Μπουλώτης αρχαιολόγος στο Κέντρον Ερεύνης της Αρχαιότητος (Ακαδημία Αθηνών)

Αλέξανδρος Παπαζήσης εκδότης

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο βασίζεται αφ’ ενός μεν, σε αρχαιολογικές μαρτυρίες της Μυκηναϊκής εποχής και μάλιστα χρονολογούμενες τον 15ο και 14ο αιώνα π.Χ., που ήλθαν στο φως στην Ελλάδα και στην Τροία αλλά και σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, όπως στη Μικρά Ασία και στο βασίλειο των Χετταίων, στο Λεβάντε /Εγγύς Ανατολή και στην Αίγυπτο, αφ’ ετέρου δε και σε διεπιστημονικές έρευνες τομέων όπως οι Τεχνολογίες αιχμής της εποχής (Μεταλλουργία, παραγωγή Όπλων, Τεχνολογία των Οχυρώσεων και Κατασκευών, Αποξηραντικά Έργα και έργα Ανάκτησης Γης) συνδυαζόμενες με γλωσσολογικές έρευνες για χρονολόγηση των επών αλλά και των πινακίδων Γραμμικής Β’, κ.λπ..

Αναλύονται σωζόμενες καταγραφές από τα αρχεία του Χάττι και της Αιγύπτου για εκστρατείες των Αχχιγιάβα/Αχαιών ή/και των Ντανάγια/Δαναών εναντίον τους, αλλά και της Κύπρου, όπως και για περίοδο αναταραχών και κινδύνου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ερευνάται η περίοδος ακμής κατά την οποία τα ανακτορικά κέντρα της Μυκηναϊκής Ελλάδος ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσουν μια τέτοιου μεγέθους «υπερπόντια» εκστρατεία, η οποία πιθανότατα συμπίπτει με περίοδο οικονομικής και στρατιωτικής άνθισης, καθώς και με περίοδο κατασκευής μνημειακών έργων υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης κλίμακας, παρά με περιόδους παρακμής και οικονομικής δυσπραγίας. Τέλος, εξετάζονται ευρήματα από πινακίδες Γραμμικής Γραφής Β’, αλλά και οι χρονολογήσεις γλωσσικών στερεοτύπων των Ομηρικών Επών.

Έρευνες συνδυάζονται στο βιβλίο σε μία ενιαία «υπόθεση εργασίας» για την χρονολόγηση του Τρωικού πολέμου, η οποία προτείνεται από το συγγραφέα και είναι πολύ πιθανόν να είναι κοντά στην πραγματικότητα εκείνης της πολύ μακρινής εποχής.

 

27 Απριλίου 2017 20:30

Σπύρος Πετρουλάκης

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο Το τελευταίο δαχτυλίδι.

 

29 Απριλίου 2017 13:00

Απόστολος Δοξιάδης

Οι εκδόσεις Ίκαρος και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη με τίτλο Λέγοντας και ξαναλέγοντας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Απόστολος Δοξιάδης, γράφοντας για την ιστορία του διηγήματος του Νάσου Βαγενά «Ο Πάτροκλος Γιατράς και οι ελληνικές μεταφράσεις της Έρημης Χώρας», της προϊστορίας αλλά και της επίδρασής του, πραγματεύεται το κεντρικό θέμα της επανάληψης στη λογοτεχνία.

Το μεγάλο ποίημα Waste Land του Τ. Σ. Έλιοτ (1922) γέννησε την Έρημη Χώρα του Γιώργου Σεφέρη (1936), που μαζί με μιαν ιδέα του Μπόρχες γέννησαν το διήγημα του Νάσου Βαγενά (1972). Αυτό γέννησε την Έρημη Γη (1984), την αποκατάσταση από τον Ηλία Λάγιο του επικού ποιήματος που δεν πρόλαβε να γράψει ο Γιατράς, και αυτό μαζί με τα προηγούμενα γέννησαν την Έτοιμη Χώρα (2016) του Α. Τ. Ελή, που απομυθοποιεί τα προηγούμενα οράματα, τοποθετώντας το σκηνικό του στη σημερινή Ελλάδα…

Στο βιβλίο, περιλαμβάνονται, το δοκίμιο του Απόστολου Δοξιάδη, και τα τέσσερα κείμενα που πραγματεύεται: το διήγημα του Νάσου Βαγενά, η Έρημη Χώρα στη μετάφραση του Σεφέρη, η Έρημη Γη του Λάγιου και η Έτοιμη Χώρα του Ελή. Η έκδοση συμπληρώνεται με το επίμετρο του Γιώργη Γιατρομανωλάκη «Συγγραφείς: εντολοδόχοι του νου ή ορμαθός ενθουσιαζόντων», που ανακεφαλαιώνει μεταξύ άλλων τη βαθύτατη συνάφεια και συνοχή αυτών των κειμένων.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Απόστολος Δοξιάδης γεννήθηκε στην Αυστραλία από Έλληνες γονείς και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παρίσι. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, σκηνοθέτησε για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Η δεύτερή του ταινία μεγάλου μήκους, Τεριρέμ, βραβεύτηκε με το βραβείο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Κινηματογράφου Τέχνης στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 1988.

Έγραψε τα πεζογραφήματα Βίος Παράλληλος (Άγρα, 1985), Μακαβέττας (Εστία, 1988, αναθεωρημένη έκδοση Ίκαρος, 2010), Ο Θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ (Καστανιώτης, 1993, αναθεωρημένη έκδοση 2001), Τα Τρία Ανθρωπάκια (Καστανιώτης, 1998), καθώς και το θεατρικό έργο Δέκατη Έβδομη Νύχτα, που εκδόθηκε μαζί με το δοκίμιο Από την Παράνοια στους Αλγόριθμους στο ομότιτλο βιβλίο (Ίκαρος, 2006).

Το 2008 κυκλοφόρησε από τον Ίκαρο με πολύ μεγάλη επιτυχία το graphic novel Logicomix, σε συνεργασία με τους Χρίστο Παπαδημητρίου, Αλέκο Παπαδάτο, και Annie Di Donna, ύστερα από πέντε χρόνια δουλειάς. Το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρώτα στα ελληνικά, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από αναγνώστες και κριτικούς, ενώ σύντομα ακολούθησε η έκδοσή του σε 22 χώρες ανά τον κόσμο, μετατρέποντάς το σε ένα εκδοτικό φαινόμενο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Απόστολο Δοξιάδη και τα βιβλία του στον Ίκαρο, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://ikarosbooks.gr/authors/doxiadis

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ CAFE ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ

3 Απριλίου 2017 20:30

Συναντήσεις Με Συγγραφείς στο cafe του ΙΑΝΟΥ | Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Εκτύπωση

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τις ερωτήσεις του για τον κάθε καλεσμένο στο email: magazine@ianos.gr

Είσοδος ελεύθερη.

Χορηγός επικοινωνίας: MENTA 88

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Γράφει κυρίως για παιδιά και νέους βιβλία που διαβάζονται από «νέους» κάθε ηλικίας. Ως τώρα έχουν δημοσιευτεί συνολικά 70 βιβλία της (65 λογοτεχνικά και πέντε θεωρητικά για την παιδική/νεανική λογοτεχνία). Έργα της έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο, έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση, έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα ιαπωνικά, στα αγγλικά, στ’ αλβανικά και στα κορεατικά. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Σε ελληνικά και ξένα περιοδικά έχουν επίσης δημοσιευτεί άρθρα της για την παιδική/νεανική λογοτεχνία (αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, ρωσικά, εβραϊκά). Το έργο της έχει αποτελέσει θέμα μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών στα Παιδαγωγικά Τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο Ουράνη από την Ακαδημία Αθηνών, με δύο κρατικά βραβεία και με 10 ακόμη πανελλήνια βραβεία παιδικής/νεανικής λογοτεχνίας. Έχει λάβει τιμητικά διπλώματα από το Πανεπιστήμιο της Padονa για την αναγραφή βιβλίου της στον Τιμητικό Πίνακα του Πανευρωπαϊκού Βραβείου Pier Paοlο Vergeriο και από την ΙΒΒΥ για την αναγραφή βιβλίου της στον Τιμητικό Πίνακα της Διεθνούς αυτής Οργάνωσης. Για το σύνολο του έργου της και την προσφορά της στην παιδική/νεανική λογοτεχνία έχει τιμηθεί με το βραβείο «Τατιάνα Σταύρου» και με πέντε τιμητικές πλακέτες. Ήταν δύο φορές υποψήφια για το διεθνές βραβείο H.C. Andersen (1994, 2010), καθώς και για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award (2015).

Παράλληλα με το συγγραφικό της έργο, έχει δώσει πολλές ομιλίες και διαλέξεις για την παιδική λογοτεχνία και έχει μιλήσει σε εκατοντάδες σχολεία, συλλόγους, σωματεία και πνευματικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Εργάστηκε εθελοντικά επί 30 χρόνια (1978-2008) για τους σκοπούς του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου/Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα – ΙΒΒΥ (ανάπτυξη και προαγωγή της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας). Διετέλεσε Γενική Γραμματέας του και Πρόεδρος και το εκπροσώπησε σε 12 διεθνή συνέδρια: στη Γερμανία (1978, 1992), στην Τσεχοσλοβακία (1980), στη Βρετανία (1982), στην Κύπρο (1984), στην Ιαπωνία (1986), στη Νορβηγία (1988), στις ΗΠΑ (1990), στην Ισπανία (1994), στην Ινδία (1998), στην Κολομβία (2000) και στην Ελβετία (2002). Επίσης, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, συμμετέσχε σε 40θήμερο διεθνές συμπόσιο στις ΗΠΑ, με θέμα Βιβλία και Τηλεόραση για παιδιά. Το 1998, η Γενική Συνέλευση των 62 χωρών μελών της ΙΒΒΥ την εξέλεξε μέλος της 10μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής που διοικεί τη διεθνή αυτή οργάνωση, για δύο συνεχείς διετίες 1998-2002. Εξελέγη επίσης πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για την απονομή του διεθνούς βραβείου φιλαναγνωσίας ΙΒΒΥ-Αsahi 2002 και 2003. Το 2008 η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα-ΙΒΒΥ την ανακήρυξε Επίτιμη Πρόεδρό του και το 2014 η ΙΒΒΥ την ανακήρυξε επίτιμο μέλος της.

Έχει διατελέσει μέλος της άμισθης συντακτικής επιτροπής του περιοδικού ΧΕΛIΔΟΝIΑ του Υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά του δημοτικού, άμισθη ανταποκρίτρια του διεθνούς περιοδικού έρευνας της παιδικής/νεανικής λογοτεχνίας PHAEDRUS, καθώς και άμισθη ανταποκρίτρια του διεθνούς θεωρητικού περιοδικού BΟΟKBIRD της IΒΒΥ. Επίσης έχει διατελέσει μέλος κριτικών επιτροπών για την απονομή λογοτεχνικών βραβείων. Το 1986, μαζί με οκτώ προσωπικότητες της παιδικής λογοτεχνίας, ίδρυσαν το πρώτο ελληνικό θεωρητικό (μη κερδοσκοπικό) περιοδικό για την παιδική/νεανική λογοτεχνία, με τον τίτλο ΔIΑΔΡΟΜΕΣ, το οποίο από το 2009 συνεχίζει την αδιάκοπη πορεία του σε ηλεκτρονική μορφή.

Για τον βιοπορισμό της, εργάστηκε επί 27 χρόνια στο ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως (ΙΟΜ).

Είναι μέλος Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ελληνικής Εταιρίας Μεταφραστών Λογοτεχνίας, της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Σερρών-Μελενίκου, κ.α.

Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα I. Ανδρουτσόπουλο. Έχει δύο παιδιά, τον Ίωνα Ανδρουτσόπουλο, ηλεκτρολόγο μηχανικό ηλ. υπολογιστών, , Αναπληρωτή Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, και την Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια, διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Βath, σύζυγο του Χρίστου Παπαθεοδώρου, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, διδάκτορα του Lοndοn Schοοl οf Ecοnοmics. Έχει μια εγγονή, την Ίριδα Παπαθεοδώρου.

Λίγα λόγια για τις Συναντήσεις με Συγγραφείς

Στις «ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» που φιλοξενούνται κάθε μήνα στο CAFÉ του ΙΑΝΟΥ, ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με Έλληνες συγγραφείς για το έργο τους και τη ζωή τους. Μαζί σχολιάζουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ανιχνεύοντας και αναδεικνύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τις ερωτήσεις του για τον κάθε καλεσμένο στο email: magazine@ianos.gr και όλες μεταδίδονται ζωντανά από το ianos.gr

 

24 Απριλίου 2017 20:30

Συναντήσεις Με Συγγραφείς στο cafe του ΙΑΝΟΥ | 12 συγγραφείς μιλάνε για το βιβλίο που τους σημάδεψε

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ο Νίκος Θρασυβούλου στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συναντήσεις με Συγγραφείς στο Café του ΙΑΝΟΥ», συνομιλεί με 12 σημαντικούς συγγραφείς για το βιβλίο που σημάδεψε τη ζωή και το λογοτεχνικό τους έργο.

Είσοδος ελεύθερη

Χορηγός επικοινωνίας: MENTA 88

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

 

ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

6 Απριλίου 2017 17:30

Παρουσίαση-ενημέρωση θεματικών κύκλων των Εργαστηρίων στην Αθήνα | Άνοιξη 2017

Μετά τους επιτυχημένους οκτώ κύκλους εργαστηρίων-σεμιναρίων, δημιουργικής γραφής και διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων στην Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, οι διδάσκοντες της Αθήνας παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες του νέου κύκλου σεμιναρίων (Άνοιξη 2017).

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

 

Εφέτος συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας των Εργαστηρίων Βιβλίου στον IANO (δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013) – ήδη έχουν λειτουργήσει οκτώ επιτυχημένοι κύκλοι εργαστηρίων-σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης. Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των ενδιαφερομένων, ανακοινώνει για την άνοιξη του 2017 μια επανασχεδιασμένη και εμπλουτισμένη ενότητα διά ζώσης σεμιναρίων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εξ αποστάσεως σεμιναρίων (e-learning), η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται με το βιβλίο και με εξειδικευμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Με γνώμονα την ποιότητα και το πάθος για το βιβλίο και αποσκοπώντας όχι μόνο στη συγγραφική πρόοδο και στην επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, αλλά και στην ενημέρωση και την καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα, όπως επίσης και στην επιμόρφωση σε ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα, έμπειροι και καταξιωμένοι συγγραφείς, επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου και από άλλα επιστημονικά πεδία, με διδακτική εμπειρία, συμμετέχουν στην ομάδα διδασκόντων των Εργαστηρίων Βιβλίου.

Τα εργαστήρια-σεμινάρια έχουν στόχο να κατακτήσουν οι νέοι συγγραφείς τα μυστικά της γραφής καλλιεργώντας τους τρόπους έκφρασής τους· να συντελέσουν στην επαγγελματική κατάρτιση διορθωτών-επιμελητών προκειμένου αυτοί να συμβάλουν στην παραγωγή άρτιων λογοτεχνικών και επιστημονικών κειμένων· να προσφέρουν τη δυνατότητα υψηλής επιμόρφωσης σε επιλεγμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Επίσης, παράλληλα λειτουργούν εξ αποστάσεως σεμινάρια (e-learning), τα οποία αφορούν γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με το βιβλίο. Πρόκειται για εργαστήρια-σεμινάρια δημιουργικής γραφής και διόρθωσης, καθώς και επιμέλειας κειμένων, τα οποία προωθούν τη μαθησιακή διαδικασία μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών (χρησιμοποιείται μοντέρνα πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης), ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης σε όσους δεν μπορούν να συμμετέχουν στα διά ζώσης σεμινάρια.


Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2017 είναι τα εξής:

 

Διά ζώσης εργαστήρια στην Αθήνα

 

  • Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής:

Μυθιστόρημα – Κλειδιά και αντικλείδια: Ρέα Γαλανάκη

Διήγημα – Νουβέλα: Ξεκλειδώνοντας τη μικρή φόρμα: Χρήστος Οικονόμου

Διήγημα-Νουβέλα: Το επόμενο βήμα: Χρήστος Οικονόμου

Πρώτο βήμα στην Ποίηση: Στρατής Πασχάλης

«Παιδικό και νεανικό βιβλίο: Το νερό: Μαρία ΑγγελίδουΕλένη Σβορώνου

  • Θεματικό εργαστήριο:

Από το αρχαίο δράμα στις μεσαιωνικές παραλογές, στο ρεμπέτικο και στο λαϊκό τραγούδι: Σωτήρης Χατζάκης

 

  • Εργαστήριο Διόρθωσης-Επιμέλειας κειμένων (2 κύκλοι, 4 επίπεδα):

Δημήτρης ΘάναςΠελαγία Μαρκέτου

1. Εισαγωγή στη διόρθωση κειμένων

2. Εργαστηριακό τμήμα διόρθωσης κειμένων

3. Εισαγωγή στην επιμέλεια κειμένων

4. Εργαστηριακό τμήμα επιμέλειας κειμένων

 

 

Εξ αποστάσεως εργαστήρια (elearning)

 

  • Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής:

Μυθιστόρημα – Από την πρώτη ύλη στο έργο τέχνης: Κώστας Καβανόζης

Η αυτοτέλεια της μικρής φόρμας: κατασκευάζοντας το μικρό-μεγάλο σύμπαν: Μαίρη Κλιγκάτση

Δημιουργική Γραφή – Δουλεύοντας με ποικίλα είδη: Χρήστος Χρυσόπουλος

Η αστυνομική αφήγηση και τα μυστικά της: Ανδρέας Αποστολίδης

Πρώτο βήμα στην Ποίηση: Στρατής Πασχάλης

«Στο κάτω-κάτω της γραφής» − Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και σχέσης με το παιδικό και νεανικό βιβλίο: Μαρία ΑγγελίδουΕλένη Σβορώνου

 

Δημήτρης ΘάναςΠελαγία Μαρκέτου

 

Δημήτρης ΘάναςΠελαγία Μαρκέτου

 

 Στοιχεία επικοινωνίας:

Αθήνα: Μαρία Θεοδωρίδου, T 210 32 17 929, F 210 32 17 686, E ergastiria@ianos.gr

Θεσσαλονίκη: T 2310 886 090, F 2310 284 832, E ergastiria@ianos.gr

 

6 Απριλίου 2017 20:30

«Πολιτική, επιστήμη και τέχνη στην εποχή της κρίσης»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Αντεπίθεση πυρών του Γάλλου κοινωνιολόγου Pierre Bourdieu (1930-2002), οι εκδόσεις Πατάκη, ο IANOS και ο καθηγητής κοινωνιολογίας Νίκος Παναγιωτόπουλος σας προσκαλούν σε μία συζήτηση με θέμα «Πολιτική, επιστήμη και τέχνη στην εποχή της κρίσης».

Συμμετέχουν οι:

Γιάννης Δραγασάκης Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Γιώργος Δρίβας εικαστικός-σκηνοθέτης

Νίκος Παναγιωτόπουλος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Χρήστος Σταϊκούρας καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Χαραλάμπης καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

 

10 Απριλίου 2017 20:30

Στάθης Καλύβας & Γιώργος Παγουλάτος

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν σε μια συζήτηση του Στάθη Ν. Καλύβα με τον Γιώργο Παγουλάτο με αφορμή τα βιβλία τους και τα δημοσιευμένα άρθρα τους.

Λίγα λόγια για τους εισηγητές:

Ο Στάθης Ν. Καλύβας γεννήθηκε το 1964 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο Πανεπιστήµιο της Αθήνας και στο Πανεπιστήµιο του Σικάγου στις ΗΠΑ. Είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήµης στο πανεπιστήµιο Yale (ΗΠΑ) όπου κατέχει την έδρα Arnold Wolfers και µέλος της Αµερικανικής Ακαδηµίας Τεχνών και Επιστηµών από το 2008. Το ερευνητικό του έργο έχει τιµηθεί µε πολλά βραβεία, όπως το βραβείο Woodrow Wilson της Αµερικανικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήµης και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογικής Ακαδηµίας.

Ο Γιώργος Παγουλάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε στη Νοµική Σχολή Αθηνών και έλαβε διδακτορικό πολιτικών επιστηµών από το Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης, όπου ήταν υπότροφος Rhodes. Συνέχισε µεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήµιο Πρίνστον των ΗΠΑ, µε αντικείµενο τη συγκριτική οικονοµική πολιτική. Είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονοµίας στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπρυζ. Διετέλεσε διευθυντής στρατηγικού σχεδιασµού και σύµβουλος των πρωθυπουργών Λουκά Παπαδήµου και Παναγιώτη Πικραµµένου. Έχει δηµοσιεύσει πλήθος µελετών, βιβλίων και άρθρων. Είναι µέλος της Ευρωπαϊκής Οµάδας Προβληµατισµού για ένα Νέο Σύµφωνο για την Ευρώπη (New Pact for Europe). Αρθρογραφεί τακτικά στην εφηµερίδα Καθηµερινή από το 2007 µέχρι σήµερα.

 

20 Απριλίου 2017 18:00

Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή | «Αλμπέρ Καμύ – αυτός ο ‘Ξένος’»

Ο Δημήτρης Στεφανάκης και η Εριφύλη Μαρωνίτη μιλούν για τον Αλμπέρ Καμύ: Για το παράλογο, για την εξέγερση, για το φως και τη λατρεία της Μεσογείου. Συμμετέχει ο ηθοποιός Αυγουστίνος Ρεμούνδος που διαβάζει και σχολιάζει αποσπάσματα από το έργο του Γαλλοαλγερινού Νομπελίστα.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

 

Λίγα λόγια για την Εριφύλη Μαρωνίτη:

Μεταφράσεις

(2014)   Mantel, Hilary, 1952-, Η δολοφονία της Μάργκαρετ Θάτσερ, Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός

(2013)   Mantel, Hilary, 1952-, Γεράκια, Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός

(2012)   Rachman, Tom, Τίτλοι τέλους, Κέδρος

(2011)   Grenville, Kate, Ο ανθυπολοχαγός, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2006)   Prose, Francine, Λαιμαργία, Νεφέλη

(1998)   Beckett, Samuel, 1906-1989, Πρόζες 1945-1980, Εκδόσεις Πατάκη

Λοιποί τίτλοι

(2007)   Μαρωνίτης, Δημήτρης Ν., 1929-2016, Διονύσιος Σολωμός: Μελετήματα, Εκδόσεις Πατάκη [επιμέλεια]

(2007)   Μαρωνίτης, Δημήτρης Ν., 1929-2016, Κ. Π. Καβάφης: Μελετήματα, Εκδόσεις Πατάκη [επιμέλεια]

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Στεφανάκη:

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε. Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ, Ονορέ ντε Μπαλζάκ κ.ά. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 2000 με το μυθιστόρημά του «Φρούτα εποχής» και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλα οκτώ μυθιστορήματά του.

Το μυθιστόρημά του «Μέρες Αλεξάνδρειας» (2007) μεταφράστηκε στα γαλλικά, τιμήθηκε με το Prix Méditerranée Etranger 2011 και στη συνέχεια μεταφράστηκε στα ισπανικά και στα αραβικά.

Το μυθιστόρημά του «Φιλμ Νουάρ» το οποίο επίσης μεταφράστηκε στα γαλλικά ήταν υποψήφιο για το Prix Balkanika 2013.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 ενώ την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen 2011.

Είναι σύμβουλος έκδοσης του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Κλεψύδρα» και μέλος της κριτικής επιτροπής του Prix Mediterranée Étranger και του Prix Méditerranée de la Poésie Nikos Gatsos.

Τον Απρίλιο του 2017 θα κυκλοφορήσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ευτυχισμένες οικογένειες» από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Ο Έλληνας συγγραφέας, το 2014, αναγορεύτηκε από το γαλλικό κράτος Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών για την προσφορά του στον λογοτεχνικό χώρο και τη συμβολή του στην ανάδειξη των Γραμμάτων και των Τεχνών στη Γαλλία και τον κόσμο.

Επισκεφθείτε το site του συγγραφέα στη διεύθυνση www.dimitrisstefanakis.gr

Λίγα λόγια για τον Αυγουστίνο Ρεμούνδο:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή της Μ. Βογιατζή- Τράγκα to 1995 και παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και θεατρικής κίνησης για τέσσερα χρόνια με τη Νίκη Τριανταφυλλίδη. Είναι ιδρυτικό μέλος της κινηματογραφικής εταιρίας “DEKARA TSAKISTI PRODUCTIONS” και της θεατρικής ομάδας «ΌΝΟΜΑ?». Από το 2005 παραδίδει μαθήματα αυτοσχεδιασμού και ορθοφωνίας  στα ΙΕΚ Αμαρουσίου και Χαϊδαρίου.

Φέτος σκηνοθετεί και παίζει στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» την παράσταση «Με Κάρυ και Κύμινο» του Rudra Alwar.

Στο θέατρο συνεργάστηκε ως ηθοποιός με τον Γ. Καλατζόπουλο στα έργα: “Ο αρχοντοχωριάτης”, “Δον Κιχώτης”, “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” και “Άνθρωπος εν πολέμω”, με το Δημοτικό θέατρο Περιστερίου στα έργα:“Βάκχες” και “Ταμπούρλα μέσα στη νύχτα”, με τον Δ. Κωτσή στο “Μπαλκόνι”, με την ομάδα Μέθεξη στη “Δωδέκατη νύχτα”, με το θέατρο Ελεύθερη Έκφραση στο “Συμπόσιο του Πλάτωνα”, την Εθνική Λυρική Σκηνή στα έργα: “Φάλσταφ” και “Η χώρα του Μειδιάματος”, την όμαδα Προσωπείο στα έργα: “Οι κατεργαριές του Σκαπίνου” και “Η πολιτεία του βυθού”, τον Λ. Βαρδαρό στα έργα:“Μιαβ βολάγ κι έναγ καιρόν”, “Ο Κόλαξ”, “Το Αιγαίο του έρωτα”, «Ο Απηλπισμένος Σύζυγος», την Α. Παπαγεωργίου στη “Δεύτερη λύση” στο Θέατρο του Ν. Κόσμου, το Χρίστο Λύγκα στα “Ζευγάρια” και “Πισίνα (όχι νερό)” και την Ε. Τζάρου στο «Έρως και Τέλος ή τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα». Με το Θέατρο Σημείο και τον Ν. Διαμαντή στα: “Σονέτα του Σαίξπηρ”, “Το σπίτι με τα δώρα”, “Ενοικιάζεται φύλακας άγγελος”, “Ο στρατός της Σωτηρίας”, “Όταν ο λύκος είναι εδώ”, “Προδοσία”, “Μήδεια”, “Εξιλέωση”, “Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς”, “Όταν δεν ξέραμε τίποτα ο ένας για τον άλλον”, “Ψύχωσις 4.48”, “Ο Κανένας”, “Μέσα απ’ το σπασμένο καθρέφτη”. Με τη Χρύσα Σπηλιώτη στις «Πόρτες». Και τον πολυχώρο Vault με τα έργα:“Elizadeath”, “Hκατάρα της πεταλούδας”, “Συνένοχοι”, «Κανίβαλος. Η ανείπωτη ιστορία ενός οικονομικού δολοφόνου», «Πρακτόρισσες».

Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ» του Μ. Νίκολιτς, «ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΣΕΣ» του Γ. Καλαβριανού, «ΠΟΡΤΕΣ» της Χ. Σπηλιώτη, «Ο ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ, η ανείπωτη ιστορία ενός οικονομικού δολοφόνου» και «ΜΗΔΕΙΑ» του Δ. Ζουγκού «ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ» του Γκαίτε.

Με την ομάδα «Όνομα?» τα έργα: «ΤΟΥΡΑΝΤΟ» του Γ. Καλατζόπουλου, «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη, «Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ» του Λόρκα, «ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΦΟΝΟΣ»,  «ΜΗΔΕΙΑ» του Μποστ, «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ» του Ιονέσκο,  «ΑΧ»,  «ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ», «ΠΙΝΑΚΕΣ».

Πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο η ταινία “Τέλος εποχής” του Α. Κόκκινου. Τρία σενάρια του, έχουν γίνει ταινίες που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Ακόμη στον κινηματογράφο πήρε μέρος στις ταινίες “Carousel”, “Οι γενναίοι της Σαμοθράκης” και “Hθικόν Ακμαιότατον” του Σ. Τσαρουχά, στο “Χορεύοντας στον πάγο” του Σ. Ιωάννου, “Ύφεση” του Μ. Γιαρίμουστα και στις ταινίες μικρού μήκους: «Τα παπούτσια», «Κανείς δεν είναι τέλειος», «Το πουλί», «Η νόσος του Τσατσόγλου» και το «Σε σκέφτομαι πάνω σ’ ένα κομμένο μπαλκόνι».

Το 2008 στο 49ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προτάθηκε για το βραβείο Α’ αντρικού ρόλου στην ταινία “Carousel” του Σ. Τσαρουχά και το 2003 στις “Νύχτες πρεμιέρας” πήρε το Α΄ βραβείο αντρικού ρόλου στην ταινία “Το πουλί” του Ν. Χάσκα.

Στην τηλεόραση έπαιξε στις σειρές:  “Ιατρικό απόρρητο”, “Έρωτας”, “Safe sex”, “Ζευγάρια”, “Μαμά και γιος”, “Βαμμένος ήλιος”, “Σκονισμένα σύννεφα”, “Το τίμημα του πάθους”, “Τολμηρές ιστορίες”, “Εσύ αποφασίζεις”, “Έρωτας και πάθος”, “Δις εξαμαρτείν”κ.α.

 

22 Απριλίου 2017 14:00

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, βιβλιοφιλική συνάντηση στον ΙΑΝΟ

Η ομάδα «ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ» διοργανώνει στον ΙΑΝΟ βιβλιοφιλική συνάντηση. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η Γιούλη Τσακάλου.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση από τη διοργανώτρια Γιούλη Τσακάλου:

«Ύστερα από επιθυμία που εξέφρασαν τα μέλη της ομάδας «ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ» να βρεθούμε ξανά, έχω τη χαρά να σας προσκαλέσω στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουμε στο ΙΑΝΟS CAFÉ στις 22 Απριλίου.

Μαζί μας θα είναι πολλοί και αγαπημένοι συγγραφείς και θα δοθεί η ευκαιρία στα μέλη μας, που επικοινωνούν μέσα από την ομάδα και δεν γνωρίζονται προσωπικά, να γνωριστούν και από κοντά. Είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε και να περάσουμε όμορφα, γιατί η ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία είναι ό, τι καλύτερο στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Παράλληλα με τον καφέ μας θα μπορούμε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με τους αγαπημένους μας συγγραφείς που θα βρίσκονται κοντά μας.

Σας ευχαριστώ όλους για την αξιόλογη συμμετοχή σας, η οποία ομορφαίνει την ομάδα μας!

Την εκδήλωση θα καλύψει δημοσιογραφικά το ΒΟΟΚΙΑ.

Σας περιμένουμε όλους για να περάσουμε παρέα ένα υπέροχο απόγευμα!»

Είσοδος ελεύθερη.

 

1 Απριλίου 2017 11:00

Φώτω Σκορδά

Οι εκδόσεις Σαΐτη παρουσιάζουν στον Παιδικό ΙΑΝΟ το βιβλίο με τίτλο Το ψυχοψιχουλάκι της Φώτως Σκορδά
σε εικονογράφηση Έφης Κοκκινάκη.
Είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 6 ετών και άνω

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Αγαπημένε μου ανιψιέ Ιάκωβε, από μικρό παιδί ήσουν παράξενος!

Προσπάθησα πολλές φορές, αν θυμάσαι, να σε βοηθήσω, αλλά ματαίως. Για να κρατάς αυτό το χαρτί στα χέρια σου σημαίνει ότι και σήμερα παραμένεις ίδιος κι απαράλλαχτος. Όμως, τώρα δεν μπορείς να μου ξεφύγεις, γιατί αυτή είναι η τελευταία μου επιθυμία: Πρέπει να ψάξεις και να βρεις το «ψυχοψιχουλάκι» σου!

Σε χαιρετώ, ο θείος σου Νικόδημος Κρυοκούκης

Υ.Γ.: Όταν βρεις το «ψυχοψιχουλάκι» σου, αυτό το κουτί θα εξαφανιστεί».

Είναι ένα αστείο;

Μήπως είναι φάρσα;

Ή μήπως ένα ταξίδι Ζωής για τον Ιάκωβο;

 

2 Απριλίου 2017 11:00

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Ο IANOS με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Σχολή Χατζήβεη και 10 εκδοτικούς οίκους. Συμμετέχουν αλφαβητικά οι εκδόσεις: ΔΙΑΠΛΑΣΗ, IANOS, ΚΕΔΡΟΣ, ΛΙΒΑΝΗΣ, ΜΑΡΤΗΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, MΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ, ΜΙΝΩΑΣ, ΠΑΤΑΚΗΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ., συγγραφείς και εικονογράφοι παιδικών βιβλίων θα βρίσκονται στο Cafe του ΙΑΝΟΥ, μαζί με τους εκδότες τους, για να μιλήσουν με τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και θαυμαστές τους και να υπογράψουν τα βιβλία τους.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Μερκούριος Αυτζής, Γιάννης Βασιλόπουλος, Ελένη Βλάχου, Αριστείδης Δάγλας, Αγγελική Δαρλάση, Σγουρή Γεωργιάδη, Σπύρος Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Πέρσα Ζαχαριά, Ζωή Θεοχάρη, Ξένια Καλογεροπούλου, Παρασκευάς Καρασούλος, Εύα Κασιάρου, Μαριέττα Κόντου, Μαριάννα Κουμαριανού, Lebee, Δημήτρης Μαμαλούκας, Δέσποινα Μάντζαρη, Σπυριδούλα Μπιρπίλη, Αντώνης Μυλωνάκης, Θεοφανία Παπαθωμά, Βάσια Παρασκευοπούλου, Κωνσταντίνος Πατσαρός, Σοφία Πελλοπονησίου- Βασιλάκου, Αργυρώ Πιπίνη, Παναγιώτα Πλησή, Κέλλυ Σταμουλάκη, Κώστας Στοφόρος, Λέλα Στρούτση, Λίνα Σωτηροπούλου, Χρυσάνθη Τσιαμπαλή Κελεπούρη, Μαριλίτα Χατζημποντόζη.

Στις 13.30 θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση από μαθητές της Β’ Δημοτικού της Σχολής Χατζήβεη, όπου θα παρουσιάσουν το παραμυθοδρώμενο που ετοίμασαν στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας του σχολείου, “Η Ευτυχούπολη”, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Μαριλίτας Χατζημποντόζη.

Η παράσταση θα προβληθεί ζωντανά από το παρακάτω link:

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργούν χειροτεχνικά εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά με σκοπό να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία και να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη και δημιουργική ημέρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε το 1966, από την ΙΒΒΥ (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα), την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Σας περιμένουμε!!!

Σε συνεργασία με την ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ

Με την υποστήριξη των εκδόσεων:

ΔΙΑΠΛΑΣΗ, IANOS, ΚΕΔΡΟΣ, ΛΙΒΑΝΗΣ, ΜΑΡΤΗΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, MΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ, ΜΙΝΩΑΣ, ΠΑΤΑΚΗΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 

8 Απριλίου 2017 12:00

Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου

Οι εκδόσεις Διάπλους και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν τη δραματοποιημένη παρουσίαση του νέου μουσικού παραμυθιού της παιδαγωγού-συγγραφέως Λητώς Τσακίρη-Παπαθανασίου με τίτλο Σεβαστιανός ο Φοβερός!, σε μουσική Νίκου Ευθυμιάδη και εικονογράφηση Νικόλα Γιαννόπουλου. Η παρουσίαση θα είναι χορογραφημένη από την Νίκη Τηγανιτάκη, διευθύντρια της σχολής χορού ‘ΕΝ ΡΟΗ’. Θα τραγουδήσουν και θα δραματοποιήσουν το παραμύθι οι μαθητές των «Εκπαιδευτηρίων Καντά» & του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «ΧΙΟΝΑΤΗ». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ευαγγελία Κανταρτζή σχολική σύμβουλος-πρόεδρος του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Γεωργία Κιζιρίδου Εξελικτική Σχολική Ψυχολόγος MSc Α.Π.Θ., Χρήστος Τούβε συγγραφέας-στιχουργός.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ, Ιωάννης Μαρωνίτης.

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟS CAFE

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το παραμύθι που κυκλοφορεί υπό την Αιγίδα της UNESCO και μας μιλά για το ευαίσθητο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, το προλογίζει με θέρμη στο οπισθόφυλλο του ο Πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς & Νήσων κος Ιωάννης Μαρωνίτης. Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού είναι ένα φλέγον ζήτημα που η συγγραφέας προσεγγίζει με ευαισθησία και προτείνει την αποδοχή των ατίθασων παιδιών με ζεστασιά, διάλογο & αγάπη . Με πρώιμη παρέμβαση μπορούμε σταθερά και υπεύθυνα να εξαλείψουμε τις ακραίες συμπεριφορές των παιδιών μας ώστε στο μέλλον να πάψουν να υπάρχουν θύτες στα σχολεία μας . Στο βιβλίο σχολιάζει το θέμα συμμετέχοντας φιλικά & η Διδάκτωρ Ψυχολογίας & Ψυχοπαθολογίας του Παιδιού -Πανεπιστημίου Paris V κα Γιάννακα Νατάσσα , οποία προτείνει λύσεις για την εξάλειψη του δυσάρεστου αυτού σχολικού φαινομένου.

Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου για άλλη μια φορά ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή του μουσικού παραμυθιού. Το βιβλίο ανήκει στη νέα σειρά της συγγραφέως “ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ ”

Σας περιμένουμε για ένα όμορφο & δημιουργικό ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο των εκπαιδευτικών παραμυθιών της συγγραφέως, με τραγούδι, ρυθμό και παραμυθένια μουσική!!

 

8 Απριλίου 2017 13:00

Κλαίρη Γεωργέλλη

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο Παιδικός ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παραμυθένια εκδήλωση για παιδιά, στην παρουσίαση του βιβλίου Ποιός Έκλεψε τον ήλιο με τη συγγραφέα και εικονογράφο Κλαίρη Γεωργέλλη.

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Κάπου πολύ μακριά από εδώ και λίγο πιο πέρα από εκεί,

σε ένα μικρό χωριό, είχαν όλοι αποκοιμηθεί. “Ξυπνήστε!”

λάλησε ο κόκορας, όπως κάθε πρωή. μα ο ήλιος είχε εξαφανιστεί!

Όλοι τότε είχαν μπερδευτεί! Ποιός έκλεψε τον ήλιο….και γιατί;

Λίγα λόγια για την συγγραφέα και εικονογράφο του βιβλίου:

Η Κλαίρη Γεωργέλλη γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αγγλία,στο Πανεπιστήμιο του Reading, “Typography & Graphic Communication” και έστρεψε το ενδιαφέρον της στην τυπογραφία για παιδιά και στην παιδική εικονογράφηση. Έχει γράψει και εικονογραφήσει αρκετά παιδικά βιβλία,κάποια εκ των οποίων έχουν διακριθεί στον κατάλογο “WHITE RAVENS” της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου,στα Βραβεία Παιδικής Εικονογράφησης PUBLIC και στα ΕΒΓΕ. To 2008 ίδυσε το δημιουργικό γραφείο polkadot design, που ασχολείται με τον σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας κυρίως στον χώρο του πολιτισμού,το οποίο έχει διακριθεί στα European Design Awards,American Illustration, ΕΒΓΕ και German Design Awards.Ως μέλος του polkadot design ,έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μουσείο Ακρόπολης και το Linkoln Center NY.

 

22 Απριλίου 2017 11:00

Άκουσε Καραγκιόζη με τον Ηλία Καρελλά

Ο καταξιωμένος σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς ζωντανεύει μία από τις τέσσερις ξεκαρδιστικές ιστορίες Θεάτρου Σκιών που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Susaeta στο βιβλίο Άκουσε Καραγκιόζη με τον Ηλία Καρελλά. Μικροί και μεγάλοι φίλοι του Καραγκιόζη θα απολαύσουν στον ΙΑΝΟ τον «Γάμο του μπαρμπα-Γιώργου» στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου. Ο Ηλίας Καρελλάς θα μας ξεναγήσει στον κόσμο του Θεάτρου Σκιών και την ιστορία του, ενώ στο τέλος οι μικροί θεατές θα ζωγραφίσουν τον δικό τους Καραγκιόζη.

Είσοδος ελεύθερη

Για όλες τις ηλικίες

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟS CAFÉ

Λίγα λόγια για το βιβλίο – cd:

Ο καταξιωμένος καραγκιοζοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς ζωντανεύει 4 ξεκαρδιστικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη και τους φίλους του. Απολαύστε τες!

Περιεχόμενα:

Ο Καραγκιόζης δάσκαλος

Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι

Ο γάμος του μπαρμπα-Γιώργου

Ο Καραγκιόζης φούρναρης

 

22 Απριλίου 2017 13:00

Παραμυθοδημιουργίες: Το δικό μας παραμύθι!

Το «Βιώνω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» και ο Παιδικός IANOS προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα βιωματικό εργαστήρι γεμάτο φαντασία. Πώς δημιουργούνται άραγε τα παραμύθια; Τα παιδιά μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες χτίζουν φανταστικούς ήρωες και δημιουργούν τη δική τους ιστορία. Τέλος, δίνουν μορφή μέσα από τη ζωγραφική στο δικό τους ομαδικό παραμύθι. Το εργαστήρι υλοποιείται υπό την καθοδήγηση της συγγραφέως και μουσειοπαιδαγωγού, Δάφνης Ποντικού, υπεύθυνης σχεδιασμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του «Βιώνω-Μαθαίνω-Δημιουργώ»

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 6 έως 10 ετών

Παραμυθοδημιουργίες: To δικό μας παραμύθι!

…Μια όμορφη νεράιδα σε ένα πολύχρωμο αερόστατο, ένας αόρατος ποντικός ή ένας πονηρός ντεντέκτιβ, μια σκοτεινή μάγισσα και ένας επικίνδυνος ληστής. Ποιος μπορεί να αποφασίσει; Πώς μοιάζουν άραγε και πού μένουν, όλοι αυτοί οι ήρωες των παραμυθιών; Τι τρώνε, πώς μετακινούνται και πώς συμπεριφέρονται; Πώς δημιουργούνται άραγε τα παραμύθια;… Το Σάββατο 22 Απριλίου το Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ και ο Παιδικός IANOS προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε όλα αυτά τα –όχι και τόσο- παράξενα ερωτήματα δίνοντας μορφή στο δικό τους παραμύθι μόλις σε μία ώρα. Εξάλλου, τόσα μπορούν να συμβούν μόλις σε λίγα λεπτά στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού!

Μία σύντομη γνωριμία με το «Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ»

Το Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού με σκοπό την προαγωγή της μάθησης μέσα από την απόκτηση νέων εμπειριών. Στοχεύει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας, στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης, στη δημιουργία νέων στάσεων και συμπεριφορών και φυσικά στη διασκέδαση των συμμετεχόντων.

 

 

29 Απριλίου 2017 11:00

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Οι εκδόσεις Ίτανος παρουσιάζουν στον Παιδικό ΙΑΝΟ το παραμύθι της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου με τίτλο Τυρολόγιον. Μια συνοπτική Τυροεγκυκλοπαίδεια, δοσμένη με τρόπο απλό και παιχνιδιάρικο για να μπορεί να φαγωθεί από κάθε παιδί και να χωνευτεί από κάθε μεγάλο (παιδί).

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Το Παραμύθι

Το Τυρολόγιον δεν είναι απλώς ένα παραμύθι.

Είναι ιστορία ολόκληρη.

Η ιστορία μιας φέτας τυριού που δεν έτρωγε σωστά και οδηγήθηκε στην Ανορεξία.

Η ιστορία μιας άλλης φέτας τυριού που κι εκείνη δεν έτρωγε σωστά και οδηγήθηκε στην Παχυσαρκία.

Η ιστορία του ίδιου του τυριού.

Βιογραφικό Κωνσταντίνας Τασσοπούλου:

Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και έχει μεσσηνιακή και μανιάτικη καταγωγή. Σπούδασε δημοσιογραφία, είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου και Πτυχίου Θεωρητικών της Μουσικής, μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Ως πιανίστρια έχει συνοδέψει χορωδίες, συναυλίες μουσικής δωματίου, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Το 2009 έλαβε τον τίτλο “Artist of the Year” από την International Art Society and Academy στην κατηγορία διηγήματος.

Κείμενά της έχουν βραβευτεί από την UNESCO, το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Όμιλο Ζαλώνη/Ξάστερον, το Λογοτεχνικό Περιοδικό “Κελαίνω”, τον Σύλλογο Βιβλιόφιλων Έδεσσας, το Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας και τη Λογοτεχνική Επιτροπή “Στέλιος Ξεφλούδας”. Έχει συνεργαστεί με τα έντυπα “Voyager”, “ΒημαDonna”, “Ραδιοτηλεόραση”, “Metropolis”, “Γλωσσίτσες” κ.ά.

Βιβλία της που κυκλοφορούν:

Στην Αριθμούπολη και Τα Κοινόχρηστα (Εκδόσεις Καστανιώτη)
Σιγά τ’ αυγά… κι είναι και κόκκινα και Kidy & Φανούρης (Εκδόσεις Otherwise)
Το καλοκαίρι του Ευκλείδη, Όταν είναι Χριστούγεννα και Τι είναι τα Χριστούγεννα; (Εκδόσεις Οσελότος)
Μαγειρεύοντας μ’ ένα ψάρι, Κατσαριδολογίες, Τυρολόγιον και Για να πεις τα κάλαντα… (Εκδόσεις Ίτανος)
Σταγόνες(Εκδόσεις Άπαρσις)
Ιστορίες Γάμου (Εκδόσεις Εντύποις)
Colorific Greece: Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην Ελλάδα των χρωμάτων (Αστερόπη)
Έχει συμμετάσχει στις συλλογικές εκδόσεις:

Τα κείμενα (Εκδόσεις Βιβλιόφιλων Εδέσσης)
Επιστροφή στο χωριό (Εκδόσεις Ά/συνέχεια)
Λογοτεχνικό Μπιστρό ‘09-’10 (Εκδόσεις Literary Bistro)
Τα παραμύθια του Οσελότου (Εκδόσεις Οσελότος)
Ιστορίες Βιβλίων (Εκδόσεις Καστανιώτη)
Θεατρικά της έργα έχουν ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Βρώμικη Σχέση), Θέατρο Αργώ (“Σιγά τ’ αυγά …κι είναι και κόκκινα”), ΒΟΟ Cafe-Bar (“Τί είναι τα Χριστούγεννα;”), Παραμυθοχώρα | Θέατρο Παραμυθίας (“Κατσαριδολογίες”).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ