,

Είδαμε την παράσταση «Γ.Τ.Π.»

Είδαμε την παράσταση «Γ.Τ.Π.»

Από τη Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη       

Τί γνωρίζετε τελικά για το ανδρικό μόριο; Πόσες φορές το συλλογίζεστε τη μέρα και αρνείστε να το παραδεχτείτε ακόμα και στους ίδιους σας τους εαυτούς; Αν οι ερωτήσεις σας γύρω από το πέος γεμίζουν σελίδες ολόκληρες ή αν ακόμα κι αν νομίζετε πως τα ξέρετε όλα, το «Γ.Τ.Π.» (Γεωγραφία του πέους), το ευφάνταστο έργο του Κωνσταντίνου Λεβαντή που ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Σταθμός μπορεί να σας λύσει όλες σας τις απορίες.

Το “Γ.Τ.Π.” , η παράσταση που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου τον Μάη του 2016 είναι ένα έργο επίκαιρο, διαχρονικό και αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Πρόκειται για ιστορίες πέους ή για το πέος, με αιτία το πέος ή σε σχέση με το πέος. Όλα όσα θέλατε ή πρέπει να μάθετε για το πέος, με σεβασμό πρωτίστως στο ίδιο αλλά και στους θαυμαστές του.

Στη σκηνή του θεάτρου «Σταθμός» απολαύσαμε έξι εξαιρετικούς ηθοποιούς διαφόρων ηλικιών που μας έφεραν σε επαφή με το πέος, τις απορίες, τους φόβους, τις ανασφάλειες, τους προβληματισμούς τους και τη χαρά τους σχετικά με αυτό. Θέμα ταμπού; Δεν μπορείς ούτε καν να σκεφτείς κάτι τέτοιο ειδικά όταν εμφανίζεται στη σκηνή ο Αντώνης Βαρθαλίτης με στολή πέους ύψους 1,85 εκ. σε ρόλο παρουσιαστή- κομπέρ της βραδιάς. Ήταν αξιολάτρευτος!

Κομβικό ρόλο στην παράσταση έπαιξε και ο Σπύρος Αναστασίνης ενσαρκώνοντας αρχικά ένα μωρό, μετά ένα παιδί, έναν έφηβο και στο τέλος ένα φαντάρο. Ο ιδιαίτερα ταλαντούχος ηθοποιός ήταν απολαυστικός σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του ήρωά του και αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά του όλου εγχειρήματος αφού ο θεατής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει όλες τις σχέσεις που μπορεί να αναπτύξει ένα αρσενικό με το πέος του.

Γύρω από αυτή τη ραχοκοκαλιά, στήθηκαν διάφορες ευφάνταστες ιστορίες από τους Κωνσταντίνο Λεβαντή, Ιάκωβο Μηνδρινό και Θαλή Πολίτη που έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική την παράσταση. Κι όλα αυτά συνοδευόμενα πάντα με την ιδιαίτερη επιστημονική άποψη του Ανδρέα Ψύλλια επί σκηνής!

Ο Κωνσταντίνος Λεβαντής έχει τριπλό ρόλο στην παράσταση αφού εκτός από την παρουσία του επί σκηνής υπογράφει τόσο τη συγγραφή όσο και τη σκηνοθεσία του έργου. Το εγχείρημά του θεματολογικά ήταν πρωτότυπο και διαχρονικό συνάμα αφού καταπιάστηκε με ένα θέμα που όλοι σκέπτονται αλλά δύσκολα κουβεντιάζουν ανοιχτά. Αν κρίνουμε από την προσέλευση του κόσμου και το ζεστό χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης, ο καλλιτέχνης κέρδισε το στοίχημα. Έστησε μια παράσταση με ρυθμό, χιούμορ αλλά και αρκετές δόσεις συγκίνησης.

Με το «Γ.Τ.Π.»  γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, ενημερωθήκαμε μα κυρίως αγαπήσαμε περισσότερο τους μικρούς ανεξάρτητους φίλους που κρύβουν οι άντρες στα παντελόνια τους. Σε κάθε περίπτωση περάσαμε καλά. Σας το προτείνω!

Καλή σας θέαση!