Εύα Ομηρόλη: «Μάταιοι θησαυροί» κριτική της Λυδίας Ψαραδέλλη

,

Εύα Ομηρόλη: «Μάταιοι θησαυροί» κριτική της Λυδίας Ψαραδέλλη

Στο βιβλίο της Εύας Ομηρόλη, «Μάταιοι θησαυροί» που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη, οι χαρακτήρες πλέκονται σε ένα αστυνομικό παιχνίδι μυστηρίου που θα μπορούσε κάλλιστα να αφορά μεταφρασμένο βιβλίο Αμερικανού συγγραφέα.

Με γρήγορους ρυθμούς η συγγραφέας μας ταξιδεύει στις ζωές ανθρώπων που γίνονται πιόνια στα χέρια μιας πανίσχυρης οργάνωσης και τους βάζει να αναμετρηθούν μαζί της διεκδικώντας την επιβίωση.

Η συγγραφέας σε παίρνει από το χέρι και σε μεταφέρει «Ας φύγουμε όμως για την ώρα απ’ το ήρεμο τοπίο» ενώ η αφήγησή της είναι απλή σαν να περιγράφει την ιστορία της στην καλύτερή της φίλη κάνοντας το βιβλίο ευκολοδιάβαστο ενώ τα συνεχή ερωτήματα που θέτει κάνουν τον αναγνώστη να αναζητά την απάντησή τους.

Τι κρύβουν τα 6 χρόνια εξαφάνισης του πετυχημένου Ρόμπερτ Στιούαρτ και πως επηρεάζει αυτό την ζωή των ηρώων του βιβλίου; Και τι ρόλο παίζει το Χωριουδάκι στο βουνό που υπάρχει σε έναν χωροχρόνο χωρίς κινητά τηλέφωνα και σήμα και οι άνθρωποι ζουν απομονωμένοι από όλους και όλα;

Και ποια είναι αυτή η οργάνωση όπου όλοι μαζί κρατούν στα χέρια τους τις τύχες ολόκληρου του κόσμου; Ένα ολόκληρο σύστημα που δεν μπορεί να τιμωρηθεί από κανένα νόμο; Που τα μέλη της χαρακτηρίζουν την διαφθορά και την εξουσία; Ένα τέλειο σύστημα που εξουσιάζει πολλούς ανθρώπους και γοητεύει τον ντετέκτιβ Ραλφ Ροτζερς που έχει αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους της πάμπλουτης ηρωίδας; Η μητέρα όλων των οργανώσεων που γνωρίζουμε.

Κάποια στοιχεία της υπόθεσης προσπερνιούνται χωρίς περαιτέρω ανάλυση, για να διευκολύνει την γρήγορη αφήγηση, αλλά παραμένουν στο μυαλό του αναγνώστη που συνεχίζει να τα σκέφτεται και μετά το τέλος του βιβλίου, όπως η αποκάλυψη για το ποιος ήταν πραγματικά ο Ρόμπερτ Στιούαρτ.

Το κυνήγι για την ανακάλυψη του ποδιού του αετού θα κρατήσει τον αναγνώστη σε εγρήγορση καθώς το ρολόι κυλά και ζωές κινδυνεύουν.

Τελικά, ο αναγνώστης θα συμφωνήσει με την συγγραφέα στο ότι «Ποτέ τα «θέλω» μας, δε συμφωνούν με τα «πρέπει» όλου του κόσμου»

 

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Εύας Ομηρόλη «Μάταιοι Θησαυροί» 

Το νέο βιβλίο της Εύας Ομηρόλη «Μάταιοι Θησαυροί» – σύντομα κοντά σας