Στη Σκιά του μπλε φεγγαριού - Παρουσίαση του βιβλίου της Ίριδας Καλβά

Στη Σκιά του μπλε φεγγαριού – Παρουσίαση του βιβλίου της Ίριδας Καλβά

Οι Εκδόσεις BELL σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ίριδας Καλβά “Στη σκιά του μπλε φεγγαριού

Πότε;
Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στις 7 μ.μ.

Πού;
Στο Museum Café-Restaurant
[Μουσείο Γουλανδρή Φυσική Ιστορίας, Λεβίδου 13, Κηφισιά]

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ίρις Καλβά και οι ηθοποιοί Μαίρη Βιδάλη και Ιζαμπέλλα Κογεβίνα.

Στο νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα “Στη σκιά του μπλε φεγγαριού” η χαρισματική γραφή της Ίριδας Καλβά παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι στο χρόνο, από την Ενετοκρατούμενη Σύρο και τη Βενετία των Δόγηδων έως την Κωνσταντινούπολη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το χαρέμι του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η Ίρις Καλβά συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό με το περσινό ντεμπούτο της “Τα Κάστρα των Ονείρων” –μια συναρπαστική ιστορία για το δικαίωμα να ζει κανείς τη ζωή του όπως ακριβώς τη θέλει.

Τώρα επιστρέφει με το νέο της μυθιστόρημα “Στη Σκιά του Μπλε Φεγγαριού” και μας καλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από μια συγκλονιστική ιστορία όπου, τελικά, η μοίρα θα έχει την τελευταία λέξη…

Το Στη Σκιά του Μπλε Φεγγαριού είναι ένα γρήγορο, «κινηματογραφικό» μυθιστόρημα, γεμάτο ανατροπές που θα σας ταξιδέψει σε τόπους μυστηριώδεις, γοητευτικούς, αλλά και επικίνδυνους. Όταν διαβάσετε και την τελευταία σελίδα του βιβλίου θα θα συνειδητοποιήσετε πως… η Ίρις Καλβά ήρθε για να μείνει.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Η Άλεξ χάνει τον μονάκριβο γιο της σ’ ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα. Ο κόσμος της καταρρέει και, επί τρία χρόνια, ανήμπορη να διαχειριστεί την προσωπική της τραγωδία, μπαινοβγαίνει στις κλινικές προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη.
Όταν τελικά βρει το κουράγιο να προχωρήσει μπροστά, θα καταφύγει στο αγαπημένο της νησί, στη Σύρο, όπου θα προσπαθήσει να κάνει μια νέα αρχή. Να πάρει και πάλι τη ζωή στα χέρια της.

Έφτασε όμως μόνη της ως εκεί; Ή μήπως η μοίρα οδήγησε τα βήματά της; Γιατί στη Σύρο την «περιμένει» η Ισαβέλλα. Η θρυλική «χαμένη πριγκίπισσα» που τη μεγάλωσαν σαν γιο, κρύβοντας για πάντα την ταυτότητά της.

Ένα βενετσιάνικο μπουκάλι θαμμένο στο βυθό της θάλασσας κι ένα παμπάλαιο ημερολόγιο θα μεταφέρουν την Άλεξ στην Ενετοκρατούμενη Σύρο του 1500, στη Βενετία των Δόγηδων και της Ιεράς Εξέτασης, και στην Κωνσταντινούπολη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στο χαρέμι του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή.
Η Ισαβέλλα περιμένει τόσα χρόνια δικαίωση και η Άλεξ απελευθέρωση από τους δαίμονές της. Η μοίρα, όμως, θα πει την τελευταία λέξη…