Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Από τις εκδόσεις Μίνωας μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο της Έλενας Νταβλαμάνου Μπορώ και χωρίς αυτά, με εικόνες του Γιώργου Πετρίδη. Ένα βιβλίο για τη χαρά τού να μοιράζεσαι.

 Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Σήμερα έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε… Χρειαζόμαστε, όμως, όσα έχουμε;

«Θέλω κι άλλα… θέλω κι άλλα… Πότε θα πάρουμε τα μολύβια που είδα χθες, μαμά;» λέει κάθε τόσο ο Λεωνίδας κλαψουρίζοντας, έχοντας την απαίτηση να του δώσουν, ακόμα κι αν οι άλλοι δεν μπορούν ή δεν έχουν. Έχει μια αδυναμία… Θα μπορέσει να ζήσει άραγε χωρίς αυτή; Τι γίνεται όταν αυτή η αδυναμία δίνει τη θέση της στη δύναμη της φιλίας;

 

Με τον καινούριο του συμμαθητή από την Αλβανία, τον Ντίμε, έχουν κάτι κοινό. Και των δύο οι μπαμπάδες τους είναι άνεργοι. Μόνο που ο Ντίμε δεν έχει καν τα απαραίτητα που χρειάζεται για το σχολείο. Πόσο μπορεί να αλλάξει τη ζωή του Λεωνίδα ο νέος του συμμαθητής;

Μπορώ και χωρίς αυτά

Έλενα Νταβλαμάνου

Εκδόσεις Μίνωας

Παιδικό – εικονογραφημένο
Σειρά: Σύγχρονο παραμύθι
Ηλικία: 3-6 ετών

ISBN: 978-618-02-0784-2 ● Κωδικός: 14188
Διαστάσεις: 21,5 x 29,7 ● Σελίδες: 32 ● Τιμή: 11,99 €

 

Η Έλενα Νταβλαμάνου γεννήθηκε και ζει μόνιμα στον Βόλο. Ολοκλήρωσε με υποτροφίες τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με Άριστα. Ακολούθησαν Μεταπτυχιακές Σπουδές και το 2006 απέκτησε Master στα «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού». Από το 2003 διδάσκει στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, σε συνέδρια με ανακοινώσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια και ημερίδες στον τομέα της εκπαίδευσης και της λογοτεχνίας. Πραγματοποιεί βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, ως επιμορφώτρια, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας. Από το 2014 αρθρογραφεί στην εφημερίδα Θεσσαλία για θέματα που αφορούν την Παιδαγωγική και τη Λογοτεχνία, με παρουσιάσεις παιδικών-εφηβικών βιβλίων και συνεντεύξεις συγγραφέων του χώρου.

Από το 2012, στα εργαστήριά της, μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Η αδυναμία της στα παιδιά και στα παραμύθια την οδήγησαν στο πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα με τον τίτλο Μπορώ και χωρίς αυτά, από τις εκδόσεις Μίνωας.

 

Σειρά: 4½ φίλοι

 

ΓΙΟΑΧΙΜ ΦΡΙΝΤΡΙΧ

 

Κυκλοφορούν το 6ο & 7ο βιβλίο της αγαπημένης σειράς 4½ φίλοι του Γιόαχιμ Φρίντριχ, από τις εκδόσεις Μίνωας, σε εικονογράφηση της Ρεγγίνας Κεν.

 

Οι 4½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.

Η σειρά:

  • Αποτελείται από 23 βιβλία
  • Έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως
  • Έχει μεταφρασθεί σε 25 γλώσσες
  • Έχει αποσπάσει το βραβείο Εμίλ (καλύτερη σειρά μυστηρίου)

 

Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Νο. 6 – 4½ φίλοι και το μυστήριο του έβδομου αγγουριού

 

 

Στη συνοικία με τα περιβόλια συμβαίνουν περίεργα  πράγματα: Τη νύχτα κάποιος κλέβει φράουλες από ένα περιβόλι, δύο μέρες αργότερα βρίσκονται βαζάκια με μαρμελάδα φράουλα μπροστά στην πόρτα, κάποιος βάφει κρυφά φράχτες και κουρεύει το γρασίδι. Όταν εξαφανίζεται και η ιδιαίτερη ποικιλία αγγουριού που καλλιεργεί ο θείος Βέρνερ, η «Άγρια Χίλντα», για τον Κάλε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Αυτή είναι μια υπόθεση που πρέπει να αναλάβουν οι 4½ φίλοι.

 

Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Νο. 7 – 4½ φίλοι και το αίνιγμα του επιστάτη

 

Από τότε που ήρθε στο σχολείο ο καινούριος επιστάτης, ο κύριος Πέντελ, συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα: Αντικείμενα

 

εξαφανίζονται και ακούγονται κραυγές που σου παγώνουν το αίμα. Κρύβει κάποιον ο επιστάτης; Ή μήπως κινδυνεύει η κυρία Σούλτε-Στράτμαν, η αγαπημένη καθηγήτρια του Φρίντελ; Ένα μυστήριο και μια παράξενη υπόθεση που μόνο η παρέα των 4½ φίλων μπορεί να λύσει.

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 

Ο Γιόαχιμ Φρίντριχ γεννήθηκε το 1935. Είναι Γερμανός συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Πήρε το διδακτορικό του στη μακροοικονομία και διατέλεσε καθηγητής οικονομικής των επιχειρήσεων. Εργάστηκε για τη Lufthansa και άλλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Σήμερα ζει με την οικογένειά του στην πόλη Μπότροπ της Γερμανίας. Εκτός από τη σειρά των 4½ φίλων, ο Γιόαχιμ Φρίντριχ έχει εκδώσει και δύο ιστορίες μυστηρίου για εφήβους.

 

Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Γιαγιά, σ’ αγαπώ!

 

Μάρω Θεοδωράκη

 

 

ISBN: 978-618-02-0786-6 ● Κωδικός: 14190

Διαστάσεις: 21,5 x 29,6 ● Σελίδες: 32 ● Τιμή: 11,99 €

 

 

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί, σε υπέροχη εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου, το νέο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη με τον τίτλο Γιαγιά, σ’ αγαπώ!. Πρόκειται για μια γλυκιά και όμορφη ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και την αξία της οικογένειας.

 

 

Η γιαγιά Μαρία, με την καλοσύνη, το χαμόγελο και την αγκαλιά της, ξέρει και χαρίζει απλόχερα την αγάπη της. Τα δύο εγγονάκια της και ιδιαίτερα η μικρή της σουσουράδα, όπως την αποκαλεί, ζουν μια ξεχωριστή σχέση μαζί της, που μέρα με τη μέρα δυναμώνει. Η γιαγιά ζει στο νησί αλλά, όταν τους επισκέπτεται στην πόλη, η χαρά όλων είναι απερίγραπτη! Ώσπου ξαφνικά η γιαγιά αρρωσταίνει, τα παιχνίδια του μυαλού κυριεύουν τη μνήμη της και τότε ξεκινούν διάφορα προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά της.

 

-Μα δεν υπάρχει ένα φάρμακο για τη γιαγιά; φώναξα  αγανακτισμένη ζητώντας εξηγήσεις από τον μπαμπά.

 

-Η γιαγιά παίρνει τα φάρμακα που χρειάζεται. Αλλά δε θα γίνει ποτέ όπως πριν. Πρέπει να την καταλαβαίνουμε, να την κατανοούμε, να σεβόμαστε τις επιθυμίες της, να κουβεντιάζουμε μαζί της μα, πάνω από όλα, να την αγαπάμε.

 

Μια ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από στοργή και μπόλικη σοφία. Εκείνη τη σοφία που μας διδάσκει πως, ό,τι κι αν συμβεί, πρέπει να είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους όταν μας χρειάζονται, με σεβασμό και υπομονή. Και αγάπη. Αυτό είναι το μοναδικό φάρμακο για την καλύτερη γιαγιά του κόσμου!

 

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας. Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στις δραματικές σχολές και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις, συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως οι Π. Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν. Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος, Α. Γύρα, Ν. Καραγέωργος, Κ. Φανουράκη, Στ. Γούτης, κ.ά. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε πρώτη φoρά το 2008 με τον κινηματογραφιστή R. Crombie, κερδίζοντας και το Α΄ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβάλ Κύπρου), ακολουθεί η ταινία The Good soldier Sveik (Animation film, 2009), ενώ μέσα στο 2016 αναμένεται η ταινία της Κλειούς Φανουράκη High Season, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, στην οποία η Μάρω Θεοδωράκη έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική της ταινίας. Έχει επίσης συνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση, με κορυφαία τη μουσική της σύνθεση στο ντοκιμαντέρ Το σκοτεινό τρυγόνι, σε σκηνοθεσία Μ. Δελιοτζάκη στην ΕΤ1. Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορυφαία τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για τη συγγραφική της δράση, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 50 παιδικά βιβλία, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία.

 

Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Κόρη στον βυθό

 

Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη

 

 

ISBN: 978-618-02-0830-6 ● Κωδικός: 21547

Διαστάσεις: 14 x 20,3 ● Σελίδες: 136 ● Τιμή: 7,20 €

 

 

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το νέο βιβλίο «Κόρη στο βυθό» από τη συγγραφέα Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη.

 

 

Με τη γεύση της αλμύρας στο στόμα και το βλέμμα να πλημμυρίζει από το γαλάζιο του ουρανού και το μπλε της θάλασσας, δύο αγόρια κι ένα κορίτσι αναζητούν μια μαρμαρένια κόρη. Χάθηκε με ανεξήγητο τρόπο από το σημείο όπου την είχαν εντοπίσει τα παιδιά μέσα στη θάλασσα, στο στενό που χωρίζει το Δεσποτικό από την Αντίπαρο.

    Από εκείνη τη στιγμή το μυστήριο του αγάλματος προκαλεί τα παιδιά να εξερευνήσουν την Πάρο και την Αντίπαρο σπιθαμή προς σπιθαμή. Να μάθουν την ιστορία της, να αφουγκραστούν τα μυστικά της, να διασκεδάσουν με τους ανθρώπους της.

   -Τι απέγινε το μαρμαρένιο άγαλμα;

   -Ποιο μυστήριο κρύβει άραγε το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων;

 

   ”Πρόκειται για μια περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην Πάρο, την Αντίπαρο και το Δεσποτικό, το οποίο υπήρξε κάποτε το κέντρο ενός ολόκληρου πολιτισμού”.

Παιδική λογοτεχνία
Σειρά: Λογοτεχνικές εξερευνήσεις
Ηλικία: από 9 ετών και πάνω

Η Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πάντα της άρεσε να διαβάζει, να ακούει, να μεταφράζει και να λέει ιστορίες. Ιστορίες διάφορες, για ανθρώπους, για ζώα, για πόλεις, ποτάμια και βουνά· ιστορίες μαγικές, ρυθμικές, πολύχρωμες και γκρίζες· ιστορίες στα ελληνικά, στα γαλλικά, στα αγγλικά και στα ισπανικά· ιστορίες που κρύβονται πίσω από μικρές ανύποπτες λέξεις άλλων ιστοριών. Τώρα που μεγάλωσε, μαθαίνει και γερμανικά για να διαβάζει κι άλλες ιστορίες. Μάλιστα έχει δημοσιεύσει μερικές από αυτές και κουβαλά πολλές από τα ταξίδια της. Για να μπορεί να λέει και να γράφει καλύτερα ιστορίες, πήγε σε σχολείο για παραμυθάδες, γιατί πιστεύει ότι κανείς ποτέ στη ζωή δεν σταματά να μαθαίνει.

Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Μικροί παραμυθάδες

 

Χαρά  Κατσαρή

 

ISBN: 978-618-02-0805-4 ● Κωδικός: 95052

Διαστάσεις: 16,7 x 23,9 ● Σελίδες: 152 ● Τιμή: 9,99 €

 

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί ο οδηγός τεχνικών μυθοπλασίας για μικρά παιδιά «Μικροί παραμυθάδες» από τη συγγραφέα Χαρά Κατσαρή.

  • Ποια είναι η συνταγή της βραχόσουπας;
  • Πού ζουν οι χαρτοδράκοι;
  • Πώς ψαρεύουμε ένα ουράνιο τόξο;
  • Ποιος γνωρίζει τι είναι το ασταπόδι;

 Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας μπορεί να σας βοηθήσει να απαντήσετε στα παραπάνω ενδιαφέροντα ερωτήματα. Μπορεί επίσης να σας ξεναγήσει στον συναρπαστικό κόσμο της αστείρευτης δημιουργικότητας του παιδικού μυαλού. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο Οδηγό Τεχνικών Μυθοπλασίας για μικρά παιδιά, για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας δηλαδή, που μπορεί να μην έχουν ακόμη κατακτήσει επαρκώς τον γραπτό λόγο, έχουν όμως το προνόμιο να είναι σε μεγαλύτερη επαφή με το φανταστικό, το παράδοξο ή το παραμυθένιο στοιχείο του κόσμου που τα περιβάλλει.

   Στις σελίδες του βιβλίου αυτού θα βρείτε τεχνικές, παιχνίδια, ιδέες και προτάσεις, για να συνδέσετε εύκολα τη φαντασία με τη δημιουργικότητα, τη σκέψη με τον λόγο, τη χαρά της δημιουργίας ιστοριών με την καθημερινότητα των παιδιών σας, τόσο στην τάξη, όσο και στο σπίτι. Θα έχετε έτσι την ευκαιρία να βουτήξετε παρέα  στον κόσμο των παραμυθιών, απ’ όπου στα σίγουρα όλοι –μικροί, αλλά και μεγάλοι– θα βγείτε πιο πλούσιοι!

 

Απευθύνεται σε:
Νηπιαγωγούς, Εμψυχωτές & Γονείς.

Περιέχει κάρτες για δημιουργικά παιχνίδια.

Η Χαρά Κατσαρή είναι εκπαιδευτικός. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά και νέους, καθώς και εκπαιδευτικά βοηθήματα προσχολικής ηλικίας. Παράλληλα, ασχολείται με τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων, συμμετέχει σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και εφαρμόζει το πρόγραμμα Τεχνικών Μυθοπλασίας σε σχολικές ή άλλες δημιουργικές ομάδες.

 

Disney baby

 

Από τις Εκδόσεις Μίνωας, σε συνεργασία με την Disney, κυκλοφορεί μια σειρά καρτονέ βιβλίων για την πρώτη επαφή των λιλιπούτειων αναγνωστών με τις λέξεις, τα χρώματα και τους αριθμούς. Παράλληλα, κυκλοφορεί κι ένα ακόμη καρτονέ βιβλίο με ενσωματωμένο καθρεφτάκι για συναρπαστικές αλληλεπιδράσεις με τους ήρωες της Disney.

Για παιδιά 0-3 ετών

Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Οι πρώτες μου λέξεις

ISBN: 978-618-02-0816-0
Κωδικός: 60776
Διαστάσεις: 18,5 X 22,3
Σελίδες: 24
Τιμή: 8,99 €

Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Τα πρώτα μου χρώματα

ISBN: 978-618-02-085-4
Κωδικός: 60794
Διαστάσεις: 18,4 X 18,4
Σελίδες: 20
Τιμή: 7,99 €

Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Οι πρώτοι μου αριθμοί

ISBN: 978-618-02-0851-1
Κωδικός: 60795
Διαστάσεις: 18,4 X 18,4
Σελίδες: 20
Τιμή: 7,99 €

Νέες κυκλοφορίες παιδικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Μίνωας

Κοίταξέ με!
ISBN: 978-618-02-0815-3
Κωδικός: 60775
Διαστάσεις: 17,7 X 21,5
Σελίδες: 12
Τιμή: 7,99 €