Διαγωνισμός – «Αλεξανδρινές φωνές στην οδό Λέψιους» της Πέρσας Κουμούτση από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Διαγωνισμός – «Αλεξανδρινές φωνές στην οδό Λέψιους» της Πέρσας Κουμούτση από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Κερδίστε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου της Πέρσας Κουμούτση με τίτλο «Αλεξανδρινές φωνές στην οδό Λέψιους».

(ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΒΙΒΛΙΟ)

————————————————————————————–

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό πρέπει να κάνετε:

✓ LIKE στη σελίδα του Radio Alchemy

https://www.facebook.com/alchemyradio

✓ LIKE στην σελίδα των Εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

https://www.facebook.com/ekdoseis.metaixmio

✓  LIKE, SHARE & COMMENT [αποκλειστικά και μόνο!] στην ανάρτηση του διαγωνισμού στο https://goo.gl/HtRo0w

 

________________________________________

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης προς το τέλος της ζωής του.

Ο επιφανής γιατρός του με την απατηλή εικόνα της ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής. Ο ξεπεσμένος δικηγόρος και φίλος του. Η φιλήδονη νεαρή γειτόνισσα που τάραξε το συντηρητικό προσωπείο της παροικίας. Η άστατη ηθοποιός με τους θεατρινισμούς και τα καπρίτσια της. Η γοητευτική Ιταλίδα που ζούσε το δικό της δράμα, πέρα από τα βλέμματα θαυμασμού που εισέπραττε. Αυτά και άλλα πρόσωπα, άγνωστα τα περισσότερα, που έρχονται σε επαφή με εμβληματικές φιγούρες της εποχής (Τσίρκα, Φόστερ, Ουνγκαρέτι). Είναι οι φωνές τους, στην οδό Λέψιους της Αλεξάνδρειας στα χρόνια του Μεσοπολέμου (1930-33), που πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το μυθιστόρημα –απαλλαγμένες από εξωραϊσμούς και υπερβολές, με τις αδυναμίες, τους φόβους και τα πάθη τους– και δημιουργούν ένα ανάγλυφο ψηφιδωτό της πόλης και μιας εποχής.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Πέρσα Κουμούτση γεννήθηκε στο Κάιρο. Ήρθε στην Ελλάδα αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καΐρου και, από το 1993, ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση από τα αραβικά και τα αγγλικά. Για το μεταφραστικό της έργο έχει λάβει σημαντικές δια-κρίσεις μεταξύ των οποίων: το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, Ειδική Διάκριση από το Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αλ Αζχάρ, εύφημη μνεία από το ILE (Irish Literature Exchange). Από το 2002 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει έξι ακόμα μυθιστορήματα πάντα με κύριο άξονα τον δια-πολιτισμικό διάλογο ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή. Τα βιβλία της Στους δρόμους του Καΐρου (2014), Δυτικά του Νείλου (2006) και Αλεξάνδρεια στον δρόμο των ξένων (2002) κυκλοφορούν από τον Εθνικό Οργανισμό Βιβλίου της Αιγύπτου.

 

*Ο διαγωνισμός λήγει το βράδυ της Παρασκευής 19 Μαΐου 2017.

*Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μέσω woobox

*Ο νικητής θα κληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στα σχόλια της ανάρτησης στο Facebook και με προσωπικό μήνυμα. Θα παραλάβει το δώρο του από τον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 118).

#alchemybook