Τιμητική εκδήλωση για τον Καθηγητή Σήφη Μπουζάκη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Τιμητική εκδήλωση για τον Καθηγητή Σήφη Μπουζάκη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης (ΕΛΕΙΕ) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και τις εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν τον συλλογικό τόμο «Εκπαίδευση και εκπαιδευτική μεταρρύθμιση: Ιστορικοσυγκριτικές προσεγγίσεις. Τιμητικός τόμος για τον Καθηγητή Σήφη Μπουζάκη». Κατά την εκδήλωση που πραγματοποιείται την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στις 18:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), η ΕΛΕΙΕ θα απονείμει στον τιμώμενο τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου της.

 

Ο Σήφης Μπουζάκης είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ασχολείται με θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης και Συγκριτικής Παιδαγωγικής. Στις γνωστικές αυτές περιοχές έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής του ΠΕΚ Πατρών και Πρόεδρος του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορικών της Εκπαίδευσης και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της κυπριακής εκπαίδευσης.

 

Για το έργο και την προσωπικότητα του Καθηγητή Σήφη Μπουζάκη μιλούν οι: Ανδρέας Καζαμίας, Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίων Wisconsin & ΕΚΠΑ,Μιχάλης Κασσωτάκης, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Νίκος Παπαδάκης, Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης, Δημήτρης Φωτεινός, Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ και Περσεφόνη Σιμενή, Δρ. Επιστημών Αγωγής, Δασκάλα. Χαιρετισμό θα απευθύνουν o εκδότης Γιώργος Δαρδανός, o καθηγητής και Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος Κώστας Μαλαφάντης και o Αντιπρόεδρος της Δ.Ο.Ε Σταύρος Πετράκης. Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει ο πρόεδρος της ΕΛΕΙΕ και Καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου Παναγιώτης Κιμουρτζής. Ο τιμώμενος Σήφης Μπουζάκης θα απευθύνει ευχαριστήρια αντιφώνηση.

 

Η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης ιδρύθηκε το 2001 και από τότε εργάζεται δραστήρια για την υλοποίηση των επιστημονικών σκοπών της. Η ΕΛΕΙΕ, με 180 μέλη ήδη, έχει πανελλαδική δικτύωση. Τα μέλη της είναι – κυρίως – πανεπιστημιακοί καθηγητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια, καθώς και ερευνητές και εκπαιδευτικοί με συγγραφικό έργο στο πεδίο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης.   Η ΕΛΕΙΕ είναι μέλος της International Standing Conference for the History of Education. Στους σκοπούς της εντάσσεται και η πραγματοποίηση συνεδρίων/ημερίδων σε θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

 

For information about this event in English, please visit the following link:http://www.hau.gr/?i=culture.en.current_forth_events.5056