Η Γκρι Πόλη

Written by on 4 Οκτωβρίου 2016

Εάν έχουμε έστω κι ένα χρώμα μπορούμε να βάψουμε ολόκληρο τον κόσμο μ’ αυτό!

Σε μια πόλη όπου οι άνθρωποι έχουν καταδικαστεί από τη Μάγισσα του Γκρι να ζουν στη μεμψιμοιρία και τον γογγυσμό, ένα μικρό κορίτσι, η Ελπίδα, έχει στην κατοχή της τον τελευταίο μαρκαδόρο από την εποχή της Νεράιδας των Χρωμάτων και με τη βοήθεια του φίλου της, Άγγελου, θέλει να βάλει και πάλι χρώμα στην πόλη.
* Το παραμύθι «Η Γκρι Πόλη» είναι διασκευή απ’ το ομώνυμο θεατρικό έργο της Μαρίας Σ. Αποστολάτου και του Κωνσταντίνου Παλίλη. Ανέβηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2015 στην Πάτρα σε σκηνοθεσία δική τους. Στην παράσταση υπήρχε ζωντανή μουσική και το κοινό επέλεγε το τέλος όπου ήθελε, κάτι που κρατήθηκε και στο βιβλίο που κρατάτε.

Παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα

Οι εκδόσεις iWrite θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση- παρουσίαση του παραμυθιού «Η Γκρι Πόλη» των Μαρία Σ. Αποστολάτου και Κωνσταντίνου Παλίλη την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 19:30 στον πολυχώρο Αίτιον, Τζιραίων 8, Αθήνα.

Για τους συγγραφείς και το παραμύθι θα μιλήσουν οι ηθοποιοί Φίλη Μαρσώ και Λυρατζοπούλου Ευστρατία.

Θα διαβαστούν αποσπάσματα του παραμυθιού απ’ τον στιχουργό Σταύρο Δημόπουλο και τον συνθέτη των τραγουδιών Λούκα Μελή.

Δείτε το Facebook event

Παρουσίαση του Βιβλίου στην Πάτρα

Οι εκδόσεις iWrite θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση- παρουσίαση του παραμυθιού «Η Γκρι Πόλη» των Μαρία Σ. Αποστολάτου και Κωνσταντίνου Παλίλη την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 21:00 στον χώρο «Συνδετήρας», Αλ. Υψηλάντου 146, Πάτρα .

Για τους συγγραφείς και το παραμύθι θα μιλήσει η πολιτιστική διαχειρίστρια και σκηνογράφος- ενδυματολόγος Βάλια Ψωμιάδη.

Θα διαβαστούν αποσπάσματα του παραμυθιού απ’ τους ηθοποιούς του έργου Μαρία Κουρούσια, Φίλιππο Παπαδόπουλο, Αννίτα Σπιθάκη και τον συνθέτη των τραγουδιών Λούκα Μελή.

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Μαρία- Σπυριδούλα Αποστολάτου γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1995 στην Πάτρα. Σπουδάζει στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ) στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ταυτόχρονα στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa. Μικρή εκανε μαθήματα σολφέζ και θεωρία, ενώ παίζει νταμς και φλογέρα. Υπήρξε χρόνια πρόσκοπος και στα δεκαπέντε της κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερου ποιήματος, στον πρώτο διαγωνισμό λογοτεχνίας ανιχνευτών στην εικοστή έβδομη ΠΑΠΕ (Παννελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής κι έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις. Τέλος, έχει γράψει κι έχει σκηνοθετήσει θεατρικά έργα.

Ο Κωνσταντίνος Παλίλης γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1990 στον Πειραιά. Σπούδασε στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa. Μικρός έκανε μαθήματα αρμόνιο και πήρε υποτροφία για μαθήματα πιάνου όπου συνέχισε με επιτυχία. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής. Είναι ένας εκ των συγγραφέων του πολυσυγγραφικού μυθιστορήματος «Εξ’ αποστάσεως». Έχει γράψει και σκηνοθετήσει θεατρικά έργα για ενήλικους και παιδιά και κείμενα για stand up comedy. Τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζεται συχνά ως συγγραφικό και σκηνοθετικό δίδυμο με την Μαρία- Σπυριδούλα Αποστολάτου.

Συντελεστές παράστασης
Ηθοποιοί:
Μάγισσα: Μαρία Κουρούσια
Νεράιδα: Αννίτα Σπιθάκη
Αιμίλιος: Φίλιππος Παπαδόπουλος
Ελπίδα: Μαρία Σ. Αποστολάτου
Άγγελος: Κωνσταντίνος Παλίλης
Λυρικός Αφηγητής: Λούκα Μελής
Επιμέλεια σκηνικών- κοστουμιών: ARThow
Θέατρο: Γραμμές Τέχνης
Μουσική: Λούκα Μελής
Στίχοι: Σταύρος Δημόπουλος
Εικονογράφηση: Εμμέλεια Φιλιπποπούλου
Επιμέλεια Εικονογράφησης: Ηλίας Λαμπρόπουλος
* Περιέχει CD με τα τραγούδια της παράστασης
Οι ερμηνευτές με τη σειρά των τραγουδιών:
Μάριος Μανιατόπουλος: «Η Πόλη των Χρωμάτων», «Ο Μύθος»
Αναστασία Καπετανάκη: «Η Μάγισσα του Γκρι», Μαρία Βαγενά, «Το Τραγούδι της Ελπίδας»
Λούκα Μελής: «Τα πάντα είναι Χρώμα», «Πάντα βγαίνει Ουράνιο Τόξο»
Mastering: Χαράλαμπος Χωμενίδης, M^2 Studios

 


Current track

Title

Artist