,

Ο Βύρωνας πήρε φωτιά για το Βασίλη

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 το κατάμεστο “Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη” στον Βύρωνα υποδέχτηκε τον αιώνιο έφηβο Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τραγούδια από όλη τη μουσική του πορεία και την ιδιαίτερη και διαχρονική φωνή του .

Η έναρξη της Συναυλίας με “Όλα είναι για μας ” από τον ολοκαίνουργιο δίσκο του με την υπογραφή του συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη και του στιχουργού Οδυσσέα Ιωάννου σε κάνει να μπαίνεις στο κλίμα ώστε να ξεσηκωθείς,να επαναστατήσεις και να πάρεις τη κατάσταση στα χέρια σου

Τα λόγια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου λιτά και συμβολικά αναφερόμενος στις “Προσευχές” ….
“Επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς πρέπει να γίνουμε αυτό που περιμένουμε ..και μαζί μας είναι και άλλοι πολλοί..’ως και οι πρόσφυγες είναι μαζί μας …στις Προσευχές τους .”

Ακολούθησαν τα τραγούδια ..”Πορτο Ρικο”,”Κουρσάρος”,Να κοιμηθούμε αγκαλιά”,”Βικτωρια”,”Να γράφεις να τηλεφωνείς”,”Σφεντόνα”,”Δεν Υπάρχω”,Χαιρετίσματα”,”Φοβάμαι”,΄¨Ένοχος χωρίς αιτία”.. και άλλα.


Ότι και να γράψεις για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι λίγο.. Χρόνια τώρα ακούραστος και ρομαντικός να ξεσηκώνει 4 Γενιές με τα τραγούδια του Έρωτα, των Ανθρώπινων Σχέσεων αλλά και της Κοινωνίας αγγίζοντας τις καρδιές εκατομμυρίων θαυμαστών του 45 χρόνια τώρα .

Μαζί του οι:
Πιάνο / Keyboards: Ανδρέας Αποστόλου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Drums: Στέφανος Δημητρίου
Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
Κιθάρες –πνευστά: Γιάννης Αυγέρης
Πλήκτρα: Γιάννης Θεοδωρόπουλος
Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Μπίτος
Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας
Ενορχήστρωση: Αντρέας Αποστόλου

Βασίλη..νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα …”Να γίνουμε Εμείς ..αυτό που περιμένουμε ..Σε ευχαριστούμε !

 

Κείμενο: Τένια Νικολοπούλου

Φωτογραφία: Markos Chiotakis