,

Καλοκαίρι με τη Ναταλία Ρασούλη

  • Τι σημαίνει για εσένα καλοκαίρι..;

Καλοκαίρι σημαίνει φως, υγεία, παιχνίδι, ξεγνοιασιά , θετικές ανακατατάξεις, επαφή με τη φύση, ταξίδια, βουτιές, διάβασμα, ξάστερος ουρανός το βράδυ, πλάκες, ξεπέρασμα ορίων -με την καλή έννοια!- και πολύς χορός!
Όλα αυτά, παράλληλα με δουλειά γιατί καλοκαίρι σημαίνει και συναυλίες. Βέβαια η μουσική και το τραγούδι ΕΙΝΑΙ καλοκαίρι! Αυτό που μας κάνει αυτή η εποχή πάνω απ’ όλα είναι να ξαναγιεννιόμαστε. Γεννήθηκα και καλοκαίρι, είμαι και εξωστρεφής και αισιόδοξος άνθρωπος, οπότε καταλαβαίνετε ότι το καλοκαίρι βρίσκομαι στο στοιχείο μου! Wheeee!

 

  • Αν θα μπορούσες να πάρεις μαζί σου μόνο ένα αντικείμενο στις καλοκαιρινές σου διακοπές ποιο θα ήταν και γιατί..;

Mόνο ένα; Αδύνατον! Αλλά αν αναγκαζόμουν τόσο, θα έπαιρνα την κιθάρα μου ή το βιολί μου.

 

 

  • Που και πότε ήταν οι καλύτερες διακοπές της ζωής σου…;

Θα ακουστεί παράξενο σε πολλούς, αλλά πιστέψτε με ήταν διακοπάρες και ήταν οι καλύτερες της ζωής μου!: Όταν γέννησα τον γιο μου τον Αλέξανδρο, κατακαλόκαιρο και ήταν σαν να ήταν το πιο φωτεινό, το πιο υπέροχο καλοκαίρι. Και το αστείο είναι ότι ήταν για όλη την οικογένειά μας. Αθήνα στην αρχή και μετά Σκιάθο. Summer party με τα όλα του!

 

  • Τι σε ενοχλεί στην παραλία…;

Δεν με ενοχλούν απλώς, αλλά με εξοργίζουν όσοι δεν σέβονται την ελευθερία και την ηρεμία του άλλου. Μ’ ενοχλούν οι φωνακλάδες, αυτοί που κουβαλούν τις συνήθειες και τις εντάσεις του σπιτιού τους στην ομορφιά της θάλασσας σαν να είναι τσιφλίκι τους και μαζί με όλο τους το σόι, παιδιά, γατιά, σκυλιά, μας αλλάζουν τα φώτα στην ηχορύπανση αλλά και στην ρύπανση γενικώς. Με ενοχλούν κάποια beach bar που παραβιάζουν κάθε φυσικό τοπίο και φέρονται σαν να είναι η παραλία η πασαρέλα τους για να διακινούν την βλακεία τους.
Δηλαδή με ενοχλούν οι ζανμανφου κι απάνω τούρλα. Είμαστε και στην οικογένεια και στη παρέα λιγάκι θερμοί, μας πνίγει κι η αδικία και πολλές φορές γίνεται παραλιακός χαμός. Πρέπει ακόμα και εκεί να μην φοβόμαστε να διεκδικούμε το δίκαιο!

 

 

  • Αφιέρωσε μας ένα καλοκαιρινό τραγούδι…ένα τραγούδι που είναι ”καλοκαίρι” για σένα…

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το “Ιούλιος στη Σαντορίνη” από το πρώτο μου προσωπικό cd “Αγάπα μας και μη μας χαιρετάς” σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη και μουσική του Νίκου Ξυδάκη, αλλά και η “Αναγέννηση” σε δικούς μου στίχους και μουσική. Όμως αυτό που θα σας αφιερώσω είναι το “Summertime” στην εκτέλεση της Ella Fitzgerald  και του Louis Armstrong από την όπερα του Gershwin “Porgy and Bess”.

 

 

  • Αν θα ήθελες να κάνεις διακοπές σε μια ” κρυφή ” παραλία – προορισμό κάτω από το πέπλο της ανωνυμίας…ποια θα ήταν…;

Κάποια παραλία της νότιας Κρήτης ή το Μαντράκι της Σκιάθου. Θα  ήθελα όμως να πάω και σε κάποια παραλία του εξωτερικού, εκτός από αυτές που έχουν καρχαρίες!

 

  • Αν σου ζητούσαμε να μας δώσεις την ατάκα του καλοκαιριού…ώστε να την τυπώσουμε σε πετσέτα θαλάσσης και να ταξιδέψει στον κόσμο με το δικό σου μήνυμα…ποιο θα ήταν…;

Θα έλεγα το don’t worry, be happy. Aλλά επειδή με πρόλαβε ο κος McFerrin, θα έλεγα “Γίνε το καλοκαίρι που ονειρεύεσαι”! Καλό ε; Χαχα!

 

 

  • Βλέπουμε – ακούμε τον τελευταίο καιρό αρκετές διαφημίσεις κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ………αμπρα καταμπρα….για τα επόμενα 2 λεπτά είσαι ο διαφημιστής του radio alchemy…δώσε μας το μότο σου…!!!

“Η πολλή η αλκοόλα ρίχνει στο μυαλό σου φόλα. Γι αυτό πίνε με κοντρόλα και μην κάνεις τον ξερόλα”.

Πολύ μάγκικο βγήκε, αλλά έχει τα σέα του και τα μέα του το μηνυματάκι!

 

  • Το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φαγητό…;

Τα καλαμαράκια και ότι μας χαρίζει η θάλασσα βέβαια!

 

 

  • Διακοπές σε κάμπινγκ η ξενοδοχείο;
    Λόγω δουλειάς έχω μείνει σε πολλά και ακραία μέρη σε διαφορετικές χώρες και προτιμώ πια το ξενοδοχείο και με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Μην με ρωτήσεις τι έχουν δει τα ματάκια μου εκεί έξω! Όμως θα ήθελα πολύ να κοιμηθώ κάποιο ξέγνοιαστο βράδυ σε παραλία κοιτώντας τους γαλαξίες!

 

  • Μια ευχή για το καλοκαίρι

Φως παντού, αισιοδοξία και θετικότητα! Και πολλές-πολλές πλάκες!