,

Μαγική βραδιά δίπλα στην θάλασσα με τον Παύλο Παυλίδη

Παύλος Παυλίδης και B movies  στο 4ο  Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης

Δερβένι Κορινθίας

 

Μαγική βραδιά δίπλα στην θάλασσα

 

Κυριακή 13 Αυγούστου και τελευταίος σταθμός της καλοκαιρινής περιοδείας του Παύλου Παυλίδη και των b movies  ήταν το μουσικό φεστιβάλ Ευρωστίνης στο Δερβένι Κορινθίας. Για τέταρτη φορά το φεστιβάλ αρχίζει να γίνεται θεσμός στα μουσικά δρώμενα της χώρας.  Ο σύλλογος Ευρωστίνης ΕΥ ΖΗΝ μία μικρή  παρέα ανθρώπων με κέφι, όρεξη, πολύ προσπάθεια, αγάπη, πενιχρά  μέσα και πάρα μα πάρα πολύ προσωπική δουλειά  έστησαν τόσα άρτια το μουσικό φεστιβάλ που μας άνοιξε την όρεξη από τώρα για το επόμενο βάζοντας τον πήχη πάρα πολύ ψηλά.

 

 

Ο χώρος που έλαβε μέρος το φεστιβάλ ήταν ο προαύλιος χώρος του γυμνασίου-λυκείου  Δερβενίου απέναντι από την κεντρική πλατεία  δίπλα στην θάλασσα. Το φεγγάρι ήταν στην μέση του Ουρανού ο δυνατός αέρας είχε κόψει, και μόνο ένα μικρό αεράκι δρόσιζε την ατμόσφαιρα. Όλα φάνταζαν ιδανικά για την βραδιά.  Πρώτοι στην σκηνή εμφανίστηκε η δημοτική φιλαρμονική Δερβενίου “Young Band” με πιτσιρικάδες μουσικούς από το Δερβένι που μας εξέπληξαν ευχάριστα με τις εκτελέσεις σε γνωστά ροκ κομμάτια. Γίνεται πραγματικά πολύ καλή δουλειά εκεί στο Δερβένι που θα ζήλευαν πολλοί.

 

 

Δεύτεροι στην σκηνή ανέβηκαν οι  ΕΙΠΑ ξ΄ΕΙΠΑ μουσικοί από την ευρύτερη περιοχή παίζοντας κυρίως γνωστά κομμάτια ζεσταίνοντας τον κόσμο που όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και περισσότερος. Την σκυτάλη μετά τους ΕΙΠΑ ξ΄ ΕΙΠΑ. Πήρε ο Κωσταντίνος Πετρόπουλος και οι scientist που έπαιξαν γνωστές διασκευές ελληνικών τραγουδιών αλλά και κομμάτια από τον προσωπικό δίσκο του Πετρόπουλου. Δεμένοι αρκετά με πολύ ενδιαφέρον κομμάτια αλλά και καλή επικοινωνία με το κοινό. Τελευταίο σχήμα πριν από τον Παυλίδη ήταν οι Human Factory οι οποίοι έπαιξαν γνωστά ροκ κομμάτια αλλά και δικά τους αγγλόφωνα από το δίσκο που ήδη δουλεύουν. Ξεσήκωσαν τον κόσμο που είχε πλέον γεμίσει τον χώρο και όλοι περίμεναν την στιγμή που ο Παυλίδης και οι b movies  θα ανεβούν στην σκηνή.

 

 

Αυτό δεν άργησε να γίνει και μόλις οι πρώτες νότες  έσκισαν τον αέρα δημιούργησαν μία μαγική ατμόσφαιρα.  Το πάρτι ξεκίνησε όπως μόνο ο Παύλος ξέρει. Εικόνες, λέξεις μελωδίες αγκαλίζονταν ιδανικά με το ονειρικό τοπίο. Ο Παύλος σε πολύ μεγάλα κέφια κάλεσε τον κόσμο μπροστά στην σκηνή και όλα πήραν φωτιά. Η “Μαίρη”  “άσε με εδώ”   “navigator” “τόσο κοντά” “αντικαταπλικτικά” και όλα ήταν φανταστικά . Ο κόσμος τραγουδούσε και χόρευε ενώ το ίδιο έκανε και ο Παύλος πάνω στην σκηνή. Κομμάτια από τους προσωπικούς δίσκους του Παυλίδη εναλλάσσονταν με κομμάτια από τα Σπαθιά .”Δεν είμαι από εδώ”  ”Άλλη μια μέρα”  “στοιχειωμένο σπίτι”, ”Μόνο αυτό”,”Ρίτα”, ”καράβι”  “τώρα αρχίζω να θυμάμαι” και κάπου εκεί χάθηκε το μέτρημα. Τα μάτια έκλεισαν τα ποτήρια γέμισαν αλλά ο χορός ασταμάτητος. Αν θα έπρεπε να κρατήσω κάποια  στιγμή  αυτή θα ήταν οι ”Ρόδες” όπου επικράτησε πραγματικά χαμός.

 

Ποιος θα το φανταζόταν πως η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Παυλίδη θα ήταν σε ένα μικρό χωριό της Κορινθίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παυλίδη για την απίστευτη βραδιά που μας χάρισε, αλλά και ΄μαζί με το ευχαριστώ,  χίλια μπράβο και στους ανθρώπους του συλλόγου, που εργάστηκαν σκληρά για να πραγματοποιηθεί αυτό το φεστιβάλ. Τα εύσημα ανήκουν σε αυτούς και μόνο. Εν αναμονή λοιπόν για το επόμενο…

 

Κείμενο – Φωτογραφία : Jim Hionatos