,

Μια οπτικοακουστική παραμυθένια διαδρομή στη σκηνή του Tae Kwon Do

Η 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Μίσκολτς της Ουγγαρίας υπό την διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη μαζί με τις φωνές της Demy, της Νάντιας Κοντογεώργη, του Μέμου Μπεγνή και του Παναγιώτη Πετράκη, μας χάρισαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

 

Τα μαγικα soundtrack των ταινιών της Disney ζωντάνεψαν στη σκηνή του Tae Kwon Do με παράλληλη προβολή σκηνών από τις κλασικές ταινίες της Disney σε μια τεράστια οθόνη.

Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που ταξίδεψε γονείς και παιδιά σ’ έναν παραμυθένιο κόσμο, αποτελώντας ταυτόχρονα ιδανική ευκαιρία να μυηθούν οι μικροί θεατές στον πλούτο της συμφωνικής μουσικής.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Μίσκολτς: μια από τις πιο φημισμένες ουγγρικές ορχήστρες παίζει Disney!
Με ιστορία που αρχίζει από τα μέσα του 19ου αιώνα, η Συμφωνική Ορχήστρα του Μίσκολτς (Miskolci Szimfonikus Zenekar) είναι μια από τις κορυφαίες ορχήστρες της Ουγγαρίας. Από την έδρα της στο μέγαρο του Εθνικού Θεάτρου της πόλης Μίσκολτς στη βόρεια Ουγγαρία, η Ορχήστρα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα μουσικά δρώμενα της πατρίδας της, ενώ η φήμη της απλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Σπουδαίοι μαέστροι και σολίστ, όπως οι Oliver von Dohnányi και Kobayashi Ken-Ichiro, έχουν συμπράξει με τους μουσικούς της, ενώ το 2009 τιμήθηκε με το Diapason d’Or για την ηχογράφηση του συμφωνικού ποιήματος Toldi του Leó Weiner. Από το 2014, υπό την καθοδήγηση του Tamás Gál, πρώην επικεφαλής της Σχολής Διεύθυνσης Ορχήστρας της περίφημης Μουσικής Ακαδημίας «Ferenc Lizst», η Ορχήστρα δίνει ογδόντα και πλέον συναυλίες τον χρόνο, ανανεώνοντας το προφίλ της (π.χ. παίζοντας με τζαζ σύνολα) και προσεγγίζοντας νέα, δυναμικά ακροατήρια.

Μουσική διδασκαλία και διεύθυνση ορχήστρας: Αλέξιος Πρίφτης
Τραγουδιστές: Demy, Νάντια Κοντογεώργη, Μέμος Μπεγνής, Παναγιώτης Πετράκης

 

Φωτογραφία: Naoum Maria (Namavart)