"Αγαλματένια Κρίνα": 2η έκδοση για την ιστορική μελέτη του Μηνά Παπαγεωργίου

“Αγαλματένια Κρίνα”: 2η έκδοση για την ιστορική μελέτη του Μηνά Παπαγεωργίου

Οι εκδόσεις Δαιδάλεος και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μηνάς Παπαγεωργίου, παρουσιάζουν την ιστορική μελέτη με τίτλο “Αγαλματένια Κρίνα: εννέα ιστορίες για την επιβίωση της αρχαίας ψυχής”.

Το βιβλίο αγκαλιάστηκε από το αναγνωστικό κοινό και έξι μήνες μετά την τοποθέτησή του στα βιβλιοπωλεία, η 2η έκδοσή του είναι πλέον γεγονός.

Λίγα λόγια για το συγγραφικό έργο:

Ποιοι λάτρευαν το δωδεκάθεο κατά τον 9ο αιώνα στην Πελοπόννησο; Υπήρχαν Illuminati στο Βυζάντιο; Για ποιον λόγο την εποχή του Μεσαίωνα οι Κρήτες οραµατίζονταν την Αρτέµιδα και οι Μανιάτες έστελναν τους νεκρούς τους στον Άδη; Ποιες µαγικές τελετουργίες για την προστασία της Αθήνας λάµβαναν χώρα στα τέλη του 18ου αιώνα και µε ποια αφορµή οι Επτανήσιοι σκόπευαν την ίδια περίοδο να επαναφέρουν την αρχαία θρησκεία, αναβιώνοντας παράλληλα τους Ολυµπιακούς Αγώνες; Πώς είναι δυνατόν στα χρόνια του Έλγιν οι κάτοικοι της Ελευσίνας να τιµούν ένα αρχαίο άγαλµα της Δήµητρας; Πού έχουν τις ρίζες τους οι µαγικές πρακτικές των νησιωτών, που κατά τα νεότερα χρόνια «παγίδευαν» τους ανέµους; Και για ποιον λόγο οι κάτοικοι της επαναστατηµένης Ελλάδας «έβλεπαν» τους αρχαίους προγόνους τους ως µια λησµονηµένη φυλή γιγάντων;

Ο δηµοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Παπαγεωργίου συνέλεξε και παρουσιάζει εννέα παράξενες ιστορίες που καταγράφονται στον ελλαδικό χώρο από τον 9ο µέχρι και τον 20ό αιώνα. Ιστορίες που µαρτυρούν ότι ήθη, πρακτικές και εικόνες του αρχαίου κόσµου, που υποτίθεται πως είχαν εξαλειφθεί αιώνες πριν, εξακολουθούσαν να υφίστανται, συνειδητά ή ασυνείδητα, σε οµάδες πληθυσµών ανά την επικράτεια. Πρόκειται για γεγονότα, καταστάσεις και ιδέες, που κατά έναν περίεργο τρόπο µοιάζει να αποκλίνουν από τη συµβατική ροή της Ιστορίας µας, καταδεικνύοντας ότι ποικίλες όψεις της «αρχαίας ψυχής» κατάφεραν να επιβιώσουν ή και να αναγεννηθούν µέσα στο χρόνο, διαµορφώνοντας, εν τέλει, πτυχές της πολυσύνθετης -και σε πολλές περιπτώσεις προβληµατικής- νεοελληνικής ταυτότητας.

Μάθετε περισσότερα για τα περιεχόμενα του βιβλίου εδώ.

Χρήσιμα Στοιχεία 
Σελίδες: 106
Διαστάσεις: 13Χ22
Τιμή: 11 ευρώ
Για παραγγελίες: daidaleos@hotmail.gr
τηλ: 211 01 26 900 και 2311 27 28 03

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα μας

Ο Μηνάς Παπαγεωργίου είναι δηµοσιογράφος (µέλος της ΕΣΗΕΑ) και υπ. επικοινωνίας του Οµίλου Δραστηριοτήτων «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή», όντας παράλληλα διευθυντής της σειράς Lux Orbis των εκδόσεων iWrite. Την περίοδο 2010-2014 διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού «Φαινόµενα» στον Ελεύθερο Τύπο. Σπούδασε Στατιστική και Δηµοσιογραφία στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου και το Εργαστήρι Επαγγελµατικής Δηµοσιογραφίας αντίστοιχα.

Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται η αναζήτηση της Πολιτικής Αρετής, ο Μυθικισµός και ο διαχρονικός πόλεµος των ιδεών για την ελληνική ταυτότητα. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων, ενώ έχει επιµεληθεί τον τόµο των πρακτικών του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισµό («Ιησούς και Μύθος», εκδ. Δαιδάλεος). Τα αµέσως προηγούµενα συγγραφικά του έργα είναι το “Ο ήρωας Χατζηλίας Οικονόμου: ιστορίες από την Κάρπαθο του 1821″ (εκδ. iWrite) και «Το πρόβληµα της ιστορικότητας του Ιησού: Το ρεύµα των Μυθικιστών» (εκδ. Δαιδάλεος).

Είπαν για το βιβλίο…

Διαβάζοντας τα “Αγαλματένια Κρίνα”, είναι σαν να διεξάγεται η μάχη του Άουστερλιτς κι εσύ να περπατάς σε ένα λοφάκι πάνω από τη μάχη, έχοντας ανακαλύψει ένα μυστικό μονοπάτι που δεν ξέρεις πού θα σε οδηγήσει…
Θανάσης Γάλλος, Δρ. Ιστορίας 

Τα “Αγαλματένια Κρίνα” είναι ένα εγχειρίδιο ανήσυχης διερεύνησης των όσων μάθαμε να θεωρούμε δεδομένα για την ελληνική ταυτότητα. Οι δογματικοί θα εξοργιστούν με αυτό το ανάγνωσμα. Οι υπόλοιποι, θα το λατρέψουν.
Χρήστος Δεμέτης, Δημοσιογράφος του News247.gr