, ,

Η Μαριαλένα Γαριού μιλάει στο Radio Alchemy

Η Μαριαλένα Γαριού μιλάει στο Radio Alchemy στα πλαίσια της παράστασης ” Ο Σωτηράκης” μία  κωμωδία του πρωτοεμφανιζόμενου Γιώργου Ζαμάνη που επιστρέφει για δεύτερη θεατρική χρονιά στο Εργοτάξιον! Μια καταγραφή της ελληνικής πραγματικότητας μέσα από το ταξίδι ενός παράλογα λογικού, του Σωτηράκη, μέσα σε αυτή. Πρόσωπα και καταστάσεις… που ίσως κάτι μας θυμίζουν. Γονείς, δάσκαλοι, παπάδες, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, χίπιδες και… πολλοί άλλοι…και ανάμεσά τους ο δακτυλοδεικτούμενος Σωτηράκης. Αν βρεθείς δίπλα του θα εύχεσαι να μην είχες βρεθεί ποτέ…

 

  • Ποιος είναι ο Σωτηράκης;


 Ο Σωτηράκης είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασής μας. Είναι ένα παιδί λίγο διαφορετικό από τα άλλα, καθώς όσο είναι μικρός συμπεριφέρεται ως ενήλικας, ενώ όσο ωριμάζει γίνεται ολοένα και πιο παιδί. Ουσιαστικά ο Σωτηράκης είναι ένα σύμβολο της διαφορετικότητας, αφού μέσα από αυτόν βλέπουμε πως η κοινωνία δε δέχεται κάτι που είναι έξω από τα καλούπια της. Το έργο, μέσα από αστείες καταστάσεις και  χιούμορ θίγει μια σκληρή πραγματικότητα και μας βάζει να δούμε τον κόσμο μέσα απ’τα μάτια αυτού του παιδιού.

 

 

  • Αν τον συναντούσες στην πραγματική σου ζωή, πως θα τον αντιμετώπιζες;


 Σίγουρα θα θαύμαζα την αθωότητα και  την αντοχή του να επιβιώσει σε έναν κόσμο σαν τον δικό μας. Είναι δύσκολο να τα φέρεις εις πέρας σε μια καθημερινότητα όταν όλοι οι άλλοι δε σε καταλαβαίνουν. Αν συναντούσα ένα τέτοιο άτομο, θα γελούσα με τα καμώματά του, αλλά θα οπλιζόμουν και με πολλή υπομονή για να ανταπεξέλθω σε μια συζήτηση μαζί του.

 

  • Κλήθηκες να μπεις σε ένα θίασο και μια παράσταση που είχε ήδη παιχτεί και ήταν αυτό που λέμε ‘’έτοιμη’’. Αντιμετώπισες δυσκολίες;


 Το δύσκολο σε μια τέτοια κατάσταση είναι να “τρέξεις” μέσα σε λίγες εβδομάδες (όπως έγινε στη δική μου περίπτωση) τη δουλειά και το έργο ενός χρόνου. Πρέπει να οικιοποιηθείς τους ρόλους σου και να τους φτάσεις στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης που έχουν φτάσει και οι ρόλοι των ηθοποιών που δουλεύουν πάνω σε αυτούς τόσο καιρό. Από την άλλη, μια τέτοιου είδους πρόκληση σε βάζει σε διαδικασία εγρήγορσης και το γεγονός πως οι άλλοι ρόλοι είναι ολοκληρωμένοι, σε ωθεί στη σωστή κατεύθυνση και βοηθά στο να υπάρχει λιγότερο χάος στις πρόβες, σε σύγκριση με έναν θίασο που όλοι ακόμα ψάχνουν το σωστό δρόμο.

 

  • Ο Σωτηράκης είναι η πρώτη σου επαγγελματική δουλειά. Τι εμπειρίες αποκόμισες;


Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με ανθρώπους που είναι πολύ ταλαντούχοι και έχουν κάθε καλή διάθεση να σε βοηθήσουν σε οποιαδήποτε δυσκολία σου παρουσιαστεί. Για μένα το πιο σημαντικό απ’όλα σε αυτή την εμπειρία είναι ότι εκτός από τη γνώση για το πως να δουλεύεις σε ένα πραγματικό θίασο, είχα την τύχη να έχω συνεργάτες που με έκαναν να νιώσω άνετα από την πρώτη κι όλας μέρα και με βοήθησαν να εξελιχθώ τόσο σαν ηθοποιός, όσο και σαν άνθρωπος γενικότερα.

 

  • Κάνεις κάτι άλλο αυτό το διάστημα; Σχέδια για το μέλλον;


Είναι μόνο λίγοι μήνες που έχω τελειώσει τη σχολή, οπότε βρίσκομαι ακόμα σε διαδικασία εκπαίδευσης (σεμινάρια, μαθήματα κίνησης κλπ), αν και πιστεύω πως η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ. Γενικότερα ακόμα προσπαθώ να καταλάβω και να ταιριάξω σε έναν τέτοιο κόσμο, όπως είναι αυτός του ηθοποιού. Ελπίζω και σε άλλες δουλειές μετά τον Σωτηράκη και σε ένα μέλλον όπως το έχω ονειρευτεί.