,

Είδαμε τη παράσταση «Noise»

 Είδαμε την παράσταση «Noise»

Από τη Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη

 

Πόσο θόρυβο κάνει τελικά η επικοινωνία μας; Πόσο ικανοί είμαστε να πετύχουμε μια ουσιαστική επαφή με το συνάνθρωπό μας στη σημερινή εποχή που οι αποστάσεις εκμηδενίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού; Ακούγεται πανεύκολο. Είναι όμως; Αναζητήσαμε την απάντηση το βράδυ της Δευτέρας στο φιλόξενο χώρο του θεάτρου ΠΚ παρακολουθώντας την ευρηματική παράσταση «Noise».

Η έμπνευση, η υλοποίηση και η σκηνοθεσία του συγκεκριμένου έργου είναι αποκλειστικό δημιούργημα της Δέσποινας Γιαννούλη και του Βαγγέλη Πιτσιλού, των δύο ταλαντούχων πρωταγωνιστών της παράστασης και  βασίζεται σε συρραφή κειμένων, τα οποία γράφτηκαν κατά τη διάρκεια των προβών, ως αποτέλεσμα έρευνας, συζήτησης και πρακτικής διερεύνησης πάνω στην επικοινωνία των ανθρώπων χθες και σήμερα. Η πρόζα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κίνηση, τη μουσική, τη μιμητική, το χορό, την performans αλλά και τη νοηματική γλώσσα.

Το θέαμα είναι εντυπωσιακό επί σκηνής. Στη συνολική διάρκεια των 60 λεπτών της παράστασης αποδίδονται με άκρως ευρηματικό τρόπο οι διαφορές στην ανθρώπινη επικοινωνία όσον αφορά τον τρόπο αλλά και την ποιότητα. Τα κείμενά τους είναι στοχευμένα, η κινησιολογία τους αναμφισβήτητα είναι το δυνατό τους χαρτί και το ταλέντο και των δύο παιδιών ξεχειλίζει με αποτέλεσμα να μην είναι λίγες οι στιγμές που συγκινηθήκαμε, γελάσαμε αλλά και προβληματιστήκαμε με όσα βλέπαμε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας. Ξεχωρίσαμε τη σκηνή με τη γλυκιά ανάμνηση του βωβού κινηματογράφου αλλά απολαύσαμε στο μέγιστο βαθμό και τη σκηνή που το ταιριαστό θεατρικό ζευγάρι μας χάρισε ένα φλογερό τάνγκο.

Η Δέσποινα Γιαννούλη και ο Βαγγέλης Πιτσιλός είναι δυο νέα παιδιά με ταλέντο, όνειρα και μπόλικη όρεξη για δουλειά με σκοπό να γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Και μας το απέδειξαν στην πράξη με αυτό τους το εγχείρημα. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους στηρίξουμε με την παρουσία μας σε αυτή τους την προσπάθεια να επικοινωνήσουν μαζί μας. Θα βρίσκονται στο ΠΚ κάνοντας κάθε λογής «θόρυβο» κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Σπεύσατε!

Καλή σας θέαση!