Παρουσίαση του νέου βιβλίου "Καινούρια πόλη" και της επανέκδοσης του βιβλίου " Το παρτάλι" του Θεόδωρου Γρηγοριάδη

Παρουσίαση του νέου βιβλίου “Καινούρια πόλη” και της επανέκδοσης του βιβλίου “Το παρτάλι” του Θεόδωρου Γρηγοριάδη

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙANOS  σας προσκαλούν την Πέμπτη 09/11 στις 20:30, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο νέο μυθιστόρημα του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, “Καινούργια πόλη” και στην επανέκδοση του μυθιστορήματος “Το παρτάλι”.

Θα μιλήσουν:

Κάλλια Παπαδάκη συγγραφέας

Χρήστος Παρίδης δημοσιογράφος

Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Άννα Πατάκη.

Διαβάζει ο Άγγελος Παπαδημητρίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Καινούργια πόλη, όµως πόσο καινούργια ζωή; Δεκαετία του ενενήντα, ο Μανόλης και η µάνα του, η Μαργαρίτα, αναζητούν µια νέα αρχή και ένα καταφύγιο.

Έρχονται από τα βόρεια για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε µια πρωτεύουσα που αλλάζει, που γιγαντώνεται µε εύκολο χρήµα και χρηματιστήριο, µε εισαγόμενο lifestyle, προσφέροντάς τους αρκετές ευκαιρίες αλλά και απογοητεύσεις.

Η ελαφρόµυαλη µάνα και ο «πλατωνιστής» γιος, δεµένοι µε ένα σκοτεινό µυστικό, θα δώσουν τις µάχες άλλοτε µέσα στον κοινωνικό τους περίγυρο και άλλοτε µέσα στο προσωπικό τους κελί, απόκοσµοι και απροσάρµοστοι, ώσπου να βρει ο καθένας την προσωπική του λύτρωση και τη θυσία.

Το µυθιστόρηµα, δραµατικό και κωµικό, προσπαθεί να ψυχογραφήσει την εσωτερική διαµάχη των ηρώων σε σχέση µε τους άλλους, αλλά και µε την ίδια την πόλη, που τους επιβάλλεται όχι µόνον ως δραµατικό παρόν, αλλά και ως ιστορικό παρελθόν.  Ένα µυθιστόρηµα που µεταφέρει το κλίµα και την ένταση µιας  δεκαετίας που θα καθορίσει και τις επόµενες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1956 στο Παλαιοχώρι Παγγαίου Καβάλας. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, δίδαξε στη µέση εκπαίδευση και συνεργάστηκε µε τη Δηµόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνοντας λογοτεχνικά σεµινάρια. Έχει γράψει δέκα µυθιστορήµατα, δύο συλλογές διηγηµάτων, µία νουβέλα και έναν σκηνικό µονόλογο.  Το Παρτάλι µεταφράστηκε στα γαλλικά και παρουσιάστηκε ως θεατρικός µονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2011, η Δεύτερη γέννα ανέβηκε ως θεατρικός µονόλογος από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών το 2009 και ο Ξεχασµένος άγγελος των Φιλίππων παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Φιλίππων και Καβάλας το 2015. Το Αλούζα, χίλιοι και ένας εραστές µεταφράστηκε στα αραβικά. Είναι µέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.