,

O Αντώνης Οικονόμου μιλάει στο Radio Alchemy

  • Αντώνη πες μας για την νέα σου δουλειά με τίτλο ‘’Λευκό χαρτί’’;

 Καλησπέρα σας κι ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Σίγουρα είναι σημαντική στιγμή για ένα καλλιτέχνη να καταθέτει την δουλειά του στην δισκογραφία και μάλιστα με καταξιωμένους συντελεστές.

Νοιώθω ικανοποιημένος αλλά και πιο υπεύθυνος για την συνέχεια.

 

  • Πες μας λίγα λόγια για τους συντελεστές.

Είναι φανερό ότι τα ονόματα μιλούν από μόνα τους. Λία Βίσση και Χρήστος Νικολόπουλος καταξιωμένοι συνθέτες στον Ελληνικό  χώρο που σίγουρα με τιμούν με την συνεργασία μας.  Η δισκογραφική μου δουλειά «Λευκό Χαρτί»  με πέντε ολοκαίνουργια τραγούδια υπογράφεται από τους στιχουργούς Βίκυ Γεροθόδωρου, Βαγγέλη Ζιλέλη και Ελένη Ξένου και κυκλοφορεί με την Αυλός Records.

 

  • Ποια είναι, μέχρι τώρα, η μεγαλύτερή σου επιτυχία;

Θεωρώ ότι μέσα σ΄αυτές τις αντίξοες συνθήκες το ότι δεν μας παρέσυρε η προχειρότητα και η μιζέρια είναι πολύ σημαντικό. Θεωρώ δηλαδή επιτυχία το να καταφέρνουμε να επιπλέουμε στις «μεγάλες φουρτούνες». Και δόξα τω Θεώ στην Ελλάδα μας διαχρονικά και ιδιαίτερα σήμερα, δεν μας λείπουν.

  • Η τέχνη ανθεί μέσα στην κρίση;

Θάλεγα, πως ναι. Το έχει αποδείξει η ιστορία και σε χειρότερες περιόδους από την σημερινή. Μέσα από δύσκολες καταστάσεις, βγήκαν αριστουργήματα και αναδείχτηκαν καλλιτέχνες που έμειναν στην ιστορία. Το ίδιο πιστεύω πως συμβαίνει και σε αυτήν την εποχή, στα δύσκολα τελευταία χρόνια που περνάει η Ελλάδα.

 

  • Τι θα συμβούλευες κάποιον νέο που θέλει να ασχοληθεί με την μουσική επαγγελματικά;

Ο «μουσικός χώρος»  είναι δύσκολος, η ανταγωνιστικότητα μεγάλη και τα «κόστη» επιβίωσης σ΄αυτό τον χώρο μεγάλα. Όμως η μαγεία του ταξιδιού και η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. Ναι, θα συμβούλευα κάποιο νέο αν πραγματικά έχει την μουσική μέσα του και το θέλει πολύ να προχωρήσει, γνωρίζοντας όμως σε ποιο δρόμο περπατά.

 

  • Τι ρόλο παίζει σήμερα η «εικόνα» ενός καλλιτέχνη;

Δυστυχώς ή ευτυχώς παίζει τεράστιο ρόλο. Σίγουρα όμως πιστεύω ότι αυτό που μετρά περισσότερο και κρατάει στον χρόνο είναι η αυθεντικότητα αλλά και η όλη προσωπικότητα του καλλιτέχνη.

 

  • Όσο οι στόχοι ανεβαίνουν επίπεδο, γίνεσαι και πιο εργατικός, πιο επίμονος;

Οπωσδήποτε, ακόμα και πιο υπεύθυνος. Όταν ανεβαίνεις ένα σκαλοπάτι, αν είσαι συνειδητοποιημένος θα πρέπει το επόμενο να είναι ισάξιο αν όχι και καλύτερο.

 

 

  • Η διαχρονικότητα είναι στόχος σου;

Οπωσδήποτε, και για ποιον δεν είναι! Δεν υπάρχει πιο μεγάλη καταξίωση για έναν καλλιτέχνη να διατηρηθεί στον χρόνο. Λαμπερό παράδειγμα και οι δύο συνθέτες που υπογράφουν τα τραγούδια μου, Χρήστος Νικολόπουλος και Λία Βίσση.

 

  • Λίγα Λόγια για τους ακροατές του Radioalchemy;

Φίλοι μου, σας στέλλω την αγάπη μου και εύχομαι να συνεχίσουμε σαν Έλληνες της ποιότητας δυνατά και να μην αφεθούμε σε μίζερες επιλογές λόγω οικονομικής κρίσης ή δύσκολης γενικά εποχής. Πάντα αισιόδοξοι και με ποιοτικά ακούσματα.

Γιατί η Ζωή «είναι Μουσική»!