«Το νόημα της ζωής και οι δρόμοι της χαράς» -κριτική βιβλίου της Ιζαμπέλ Φιλιοζά

,

«Το νόημα της ζωής και οι δρόμοι της χαράς» -κριτική βιβλίου της Ιζαμπέλ Φιλιοζά

Το βιβλίο της Φιλιοζά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενάλιος, σε μετάφραση Έφης Μαργέλη, θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Αν και αποτελεί βιβλίο της κατηγορίας του ευ ζην και της ψυχολογίας, περιέχει πολλά στατιστικά στοιχεία ερευνών που έρχονται να ανατρέψουν δεδομένα που πιστεύουμε μια ζωή και να μας μάθουν να διαχεριζόμαστε καταστάσεις και συνήθειες με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Αυτό είναι ένα βιβλίο γεμάτο θετική ματιά, στάση για μια ζωή όλο ευτυχία αλλά πάνω απ’ όλα ποιοτική ζωή και η συγγραφέας θέλει να μοιραστεί μαζί μας ακριβώς αυτό. «Το νόημα της ζωής και οι δρόμοι της χαράς» έρχεται να μας μάθει πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα της ζωής και πώς θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

Η Φιλιοζά, έμπειρη ομιλήτρια, αναλύει τα πάντα σε σχέση με την αυτοπραγμάτωση, το κυνήγι μιας οικονομικά άνετης ζωής και όλων εκείνων των παραγόντων που ο άνθρωπος θεωρεί ότι πρέπει να ρυθμίσει με τέτοιο τρόπο ώστε κάποια στιγμή να νιώσει ευτυχισμένος. Όμως τι χρειαζόμαστε πραγματικά για να είμαστε ευτυχισμένοι; Η συγγραφέας αναλύει κάθε πτυχή αυτού του θέματος που από πολλούς αντιμετωπίζεται σαν ελαφρύ αν και τόσο πολυπόθητο από όλους. Αναλύει ακόμα και με επιστημονικό τρόπο όλα αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η έρευνα που αποδεικνύει ότι ναι, τα γονίδιά μας ευθύνονται για το πόσο αναζητάμε την κινητικότητα. Αυτή την ενέργεια και την δράση που μας οδηγεί στο να νιώθουμε ευτυχισμένοι.  Αυτά τα στοιχεία της έρευνας μάς παρέχουν ένα βιβλίο που τεκμηριώνει όλα όσα επιδιώκει να μας μάθει οδηγώντας μας σε έναν καλύτερο και πιο ευτυχισμένο τρόπο ζωής.

Έχετε πολλά να μάθετε από το βιβλίο της Ιζαμπέλ Φιλιοζά, με κυριότερο το πώς να γίνετε ευτυχισμένοι από σήμερα κιόλας.

-κριτική

Λυδία Ψαραδέλλη

 

Διαβάστε επίσης