«ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ: Ήσυχη ή σε κίνηση;»: Μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου

«ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ: Ήσυχη ή σε κίνηση;»: Μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου

Ένα βιβλίο για όλους αυτούς από ασκούνται στη Γιόγκα αλλά και για εκείνους που θέλουν να οδηγήσουν την πνευματική τους ζωή σ’ ένα καινούριο επίπεδο είναι το «ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ: Ήσυχη ή σε κίνηση;» που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καφέ Σχολειό.
Το υπογράφει ο Swami Veda Bharati, μεγάλος οραματιστής, γνωστός για τις διδασκαλίες των συστημάτων της Ινδικής φιλοσοφίας, γλώσσας και λογοτεχνίας από την ηλικία των εννιά ετών. Mεταξύ άλλων, υπήρξε Πρύτανης του Πανεπιστημίου HIHT (Himalayan Institute Hospital Trust), ενώ κατείχε το υψηλό αξίωμα του Mahamandaleshwar.
Καλεσμένος στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στην Ελλάδα είναι ο Swami Ritavan Bharati, πνευματικός σύμβουλος και συντονιστής των κέντρων Himalayan Yoga Meditation διεθνώς, ο οποίος ορίστηκε από τον ίδιο τον Swami Veda Bharati συνεχιστής του έργου του. Ζει στην Ινδία και συνεχίζει με αφοσίωση την γενεαλογία των Μεγάλων Δασκάλων, των Guru, της Παράδοσης των Ιμαλαΐων.

Save the date
Σάββατο 16 Ιουνίου στο Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα, 7ος όροφος). Ώρα έναρξης: 19:00. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο 210 8670424 ή στο 6937 122768 (Σοφία Φώτεινα, υπεύθυνη του Καφέ Σχολειό και ‘Himalayan Yoga Meditation of Hellas’).
Μετά τη παρουσίαση του βιβλίου θ’ ακολουθήσει ινδικός κλασικός χορός Bharatnatyam από την Dr. Prakriti Bhaskar, μυημένη στην Himalayan Yoga Tradition, διακεκριμένη χορεύτρια, δασκάλα και χορογράφος. Η έδρα της είναι η Βομβάη, όμως ταξιδεύει συχνά και μοιράζεται την εμπειρία και τις γνώσεις της. Τα εργαστήριά της πάνω στον διαλογισμό με κίνηση που έχουν τον τίτλο «Ο Χορός Μετασχηματίζει» έγιναν πολύ γνωστά και πλέον η ίδια έχει αφοσιωμένους μαθητές από όλο τον κόσμο.

«ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ: Ήσυχη ή σε κίνηση;»: Μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Σε αντίθεση με τα περισσότερα εγχειρίδια, τα οποία εστιάζουν στη σεξουαλική/ σαρκική φύση της κουνταλίνι (kundalini), το συγκεκριμένο δίνει έμφαση στην ψυχοσωματική και πνευματική της διάσταση. Επιχειρεί, δε, να αποσαφηνίσει τις παρερμηνείες γύρω από την ίδια και τη σχέση της με τα τσάκρα (chakras), τα κέντρα δηλαδή της συνείδησης.
Γιατί έχουμε όλοι προικιστεί με την κουνταλίνι, τι σήματα εκπέμπει αυτή και πώς σχετίζονται με τις επιθυμίες και τη στάση μας απέναντι στη ζωή; Χρειάζεται να είναι δραστήρια ή να ησυχάζει; Και, τελικά, πώς θα καταφέρουμε ν’ απεγκλωβιστούμε από συνήθειες και τρικλοποδιές που βάζουμε στον ίδιο μας τον εαυτό επιστρατεύοντας την;
Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που απαντώνται στο βιβλίο «ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ: Ήσυχη ή σε κίνηση;».
H παρουσίασή του στην Αθήνα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να λύσετε όλες τις απορίες σας, αφού τις απαντήσεις θα δώσει ο πλέον κατάλληλος, ο Swami Ritavan Bharati. Σας περιμένουμε!