Το βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» της Χριστίνας Δ. Θεοχάρη απέσπασε το 2ο βραβείο στα Gourmand World Cookbook Awards στην κατηγορία «Innovative»

Το βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» της Χριστίνας Δ. Θεοχάρη απέσπασε το 2ο βραβείο στα Gourmand World Cookbook Awards στην κατηγορία «Innovative»

Το βιβλίο της Χριστίνας Δ. Θεοχάρη Η γεύση των ζωδίων απέσπασε το 2ο βραβείο στα Gourmand World Cookbook Awards στην κατηγορία «Innovative».

Τα Gourmand World Cookbook Awards είναι από τα σημαντικότερα βραβεία βιβλίων μαγειρικής και βιβλίων κρασιού και κάθε χρόνο στις λίστες τους συμπεριλαμβάνονται πολλοί παγκοσμίου φήμης σεφ. Η φετινή τελετή απονομής έλαβε χώρα στις 26-27 Μαΐου στην πόλη Γιαντάι της Κίνας.

 

Στην κατηγορία «Innovative» υποψήφια βιβλία ήταν από την Κίνα το βιβλίο Warm Kitchen, από τη Γερμανία το Querbeet του Hubert Obendorfer, από το Ισραήλ το Arava του Ηedai Οffaim, από τη Ρωσία το Gastrodiplomacy της Irina Gusinskaya, από τη Σκωτία το Artist’s Cookbook του Rudy Kanhye, από τη Σουηδία το Minnen ur mitt liv του Steffo Tornquist, από την Ελβετία το Micro Greens – Micro Leaves της Manuela Ruther και από το Ηνωμένο Βασίλειο το Knit and Nibble του James McIntosh.

 

Η Xριστίνα Δ. Θεοχάρη απέσπασε το 2ο βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία με το βιβλίο της Η γεύση των ζωδίων (πρόλογος από τη γνωστή αστρολόγο Άση Μπήλιου και φωτογραφίες της Δανάης Ίσαρη), μια έκδοση που συνδυάζει τη μαγειρική με την αστρολογία. Πόσο επηρεάζει το ζώδιό μας τη γευστική μας παλέτα; Είναι η αδυναμία μας στα γλυκά ή στα αλμυρά συνδεδεμένη με το ζώδιο, τη Σελήνη ή/και τον ωροσκόπο μας; Αν σκεφτούμε πως το ζώδιό μας καθορίζει σε αδρές γραμμές την προσωπικότητά μας και τη συμβατότητά μας με τους άλλους, τότε δεν θα μπορούσε να καθορίζει και τις γευστικές μας προτιμήσεις; Οι απαντήσεις βρίσκονται στη Γεύση των ζωδίων.  Πρωτότυπες και ψαγμένες συνταγές, tips για το τι προτιμάει ή πώς συμπεριφέρεται στην κουζίνα κάθε ζώδιο, χρήσιμες πληροφορίες για τα πιο αγαπημένα και ωφέλιμα βότανα και μπαχαρικά και πολλά άλλα θα σας ταξιδέψουν στον κόσμο των άστρων και της γεύσης!