,

Ο Γιάννης σε ένα τριήμερο πανηγύρι στο Θέατρο Πέτρας

Θέατρο Πέτρας και ώρα 8.30μ.μ Έχω παρκάρει σχεδόν δυο χιλιόμετρα μακριά και αρχίζω να ανεβαίνω την ανηφόρα. Οι δρόμοι έχουν φρακάρει από τα αυτοκίνητα .και να μην θυμάσαι που βρίσκεται ακολουθείς την μισή Αθήνα.

‘Ωρα 9.00 μ.μ ο χώρος είναι τόσο ασφυχτικά γεμάτος που αναγκαστικά να σκαρφαλώσω στα βράχια για να παρακολουθήσω τη συναυλία. Λίγο μετά τις 9.30 μ.μ το βράδυ ο Γιάννης Χαρούλης ανεβαίνει στη σκηνή και σείεται το θέατρο από τα χειροκροτήματα και τις φωνές καλωσορίσματος στον Κρητικό καλλιτέχνη..


Επί 3 ώρες ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια ,” Έλα πάρε με ” , ” Χειμωνανθός ” , ” Της λήθης το πηγάδι ” . ” Σου μιλώ και κοκκινίζεις ” , τραγούδια των Χαίνηδων , του Μαρκόπουλου , του Παπάζογλου .

Και εγώ μαζί με την Κρητική προφορά του Χαρούλη και τις ρακές , ξαναβρέθηκα στο νησί μου να χορεύω πεντοζάλη στους ρυθμούς της λύρας, εκεί στα καλοκαιρινά πανηγύρια , στα χωριά με τους βρακοφόρους … Στην υγειά μας κοπέλια…


Φυσικά και δεν πρόλαβε να χωρέσει η Κρητική λεβεντιά σε δυο μέρες και έτσι προστέθηκε άλλη μία μέρα συναυλίας….


Στις 13 Ιουνίου λίγο μετά τις 9.30 στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη…… Να πάτε και εσείς οι δυσκολόπιστοι για να σας μαγέψει με την λύρα του το γλυκό αγόρι της λεβεντογέννας Κρήτης….

Μαζί του όλοι εμείς, μια μεγάλη παρέα.

Οι μουσικοί:
Λευτέρης Ανδριώτης: Λύρα
Μιχάλης Καλκάνης: Κοντραμπάσο
Βασίλης Μπαχαρίδης: Κρουστά
Κωνσταντής Πιστιόλης: Πνευστά
Θανάσης Τζίνγκοβιτς: Ηλεκτρική Κιθάρα
Πάνος Τόλιος: Κρουστά
Mark Nieuwenhuis: Τρομπέτα

Οι τεχνικοί:
Παναγιώτης Ριζόπουλος – Νίκος Κωνσταντάκης: Σχεδιασμός Ήχου
Μαρία Βενετάκη: Σχεδιασμός Φωτισμό

 

Κείμενο: Χαρίτου Μαρία

Φωτογραφίες- Βίντεο : Kostas Scrom