,

Μία σχολική εκδρομή στη Σκιά των Βράχων με το Νίκο Πορτοκάλογλου

Πέμπτη 21 Ιουνίου και Παγκόσμια Μέρα Μουσικής. Αυτή την ιδιαίτερη μέρα διάλεξε ο Νίκος Πορτοκάλογλου για να παρουσιάσει την ” Σχολική Εκδρομή ” του .

Εκεί… στη Σκιά των Βράχων .

Μια εκδρομή που τα είχε όλα! Την μπάντα του , τους Ευγενείς Αλήτες  αλλά και υπέροχους φίλους και συνεργάτες όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo και η Νατάσσα Μποφίλιου.

Πρόκειται για μία πανηγυρική σύμπραξη τριών γενιών επί σκηνής με τη συμμετοχή των χορωδιών των Μουσικών Σχολείων Πειραιά και Λάρισας και της παιδικής χορωδίας Con Anima.

Ο Νίκος δεν μας χάλασε χατίρι στα τραγούδια . Η εκδρομή του είχε αφετηρία τους Φατμέ και σε κάθε στάση ακούσαμε τραγούδια με σπουδαίες συνεργασίες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο ” Εισιτήριο “.

Είναι από τους καλλιτέχνες που κάθε φορά που βλέπω συναυλία του με γυρίζει πίσω στα μαθητικά μου χρόνια. Στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης που μεγάλωσα και εγώ και εκείνος και σχολώντας τραγουδούσαμε στο δρόμο τα τραγούδια του , τον βλέπαμε να κάνει βόλτα με τη Μαρίνα του ( την γυναίκα του ) . Συνομιλούσαμε μαζί του για τις δισκογραφικές του δουλειές στο γνωστό τυροπιτάδικο.

Γιατί ο Νίκος Πορτοκάλογλου είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και καλλιτέχνης μα πάνω από όλα είναι ο Νίκος της παιδικής μας ηλικίας και των ξέγνοιαστων χρόνων .

Οι Ευγενείς Αλήτες είναι:

Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο

Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά, μπάσο

Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά, τύμπανα

Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα

Βύρων Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα

Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία

 

Γιώργος Κατσιάνος: ηχοληψία σκηνής

Σπύρος Κουρκουμέλης – Νίκος Λιβανός: επιμέλεια φωτισμού

 

Κείμενο: Χαρίτου Μαρία

Φωτογραφίες: Kostas Scrom & Dimitra Kanaki

Βίντεο: Kostas Scrom