Βιβλιοπαρουσίαση: "Μπλου Flamingo"

Βιβλιοπαρουσίαση: “Μπλου Flamingo”

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Δαουλτζής σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του κοινωνικού μυθιστορήματος με τίτλο “Μπλου Flamingo”,στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον, τo Σάββατο 30 Ιουνίου στις 19:00.

Ο αναγνώστης γνωρίζει έναν συνηθισμένο άνθρωπο, τον Γιώργο, μέσα από τις αφηγήσεις ζωής, αλλά κυρίως μέσα από τις ερωτικές του σχέσεις. Αυτοχαρακτηρίζεται ως… Πηνελόπη, με τους εραστές να φεύγουν και να έρχονται, μέχρι που αποφασίζει να μπει σε ένα αεροπλάνο και να αρχίσει την πτήση του Μπλου Flamingo σε νέους κόσμους, με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής και πιο ειλικρινών σχέσεων.

Από το οπισθόφυλλο

Από τη Θεσσαλονίκη στο Μόναχο και από την παραζάλη μιας γέννησης ενός όχι και τόσο μπερδεμένου χρωμοσώματος ΧΥ, έως την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της πρώτης ενήλικης ζωής… Ένας κοινός άνθρωπος, ο Γιώργος, αφηγείται την αρχή του κακού και τα πέτρινα χρόνια, εξελισσόμενος σε μια σωστή Πηνελόπη στον χρυσό της αιώνα. Με σοφία εφηβικής γνώσης και σε πείσμα της κοινωνίας, καταφεύγει σε ένα ολότελα δικό του δημιούργημα -τις ερωτικές σχέσεις- κινδυνεύοντας να χάσει το άλλο δικό του εν κρυπτώ γέννημα -τον εαυτό του. Γνωρίζει προσωρινούς μνηστήρες με αιώνιες πληγές και εξορίζεται από την αφιλόξενα μαγική Armyland με πράσινο χαρτί, χωρίς ποτέ να καταφέρει να πει αντίο σε αυτόν που αγάπησε μία φορά και δεν ερωτεύτηκε καμία.

Ο συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Χρήστος Δαουλτζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπίστημιο Θεσσαλονίκης και Γνωστική Νευροψυχολογία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έζησε μια ζωή στην Ολλανδία, μισή στη Γαλλία και μια παρατεταμένη εκδρομή στην Σλοβακία. Το Μπλου Flamingo, έχοντας γραφτεί ανάμεσα στο Μόνπελιε της Γαλλίας και την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, αποτελεί την πρώτη του συγγραφική απόπειρα.