,

Ο Γιάννης μας έκανε Και Πάλι Παιδιά…

Μία μοναδική συναυλία έδωσε φέτος το καλοκαίρι ο Γιάννης Κότσιρας στην Αθήνα, στο Θέατρο Βράχων, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου. Και ήμουν εκεί η τυχερή !

Ναι πάλι ανηφόρισα το θέατρο Βράχων , αυτή τη φορά για τις πιο αγαπημένες μου φωνές , αυτή του Γιάννη . Είχα να τον δω καιρό γιατί μεγαλώνουμε και οι υποχρεώσεις μας αλλάζουν και γίνονται περισσότερες,  μεγαλώνει και εκείνος και ωριμάζει μουσικά και η φωνή του έχει μεγαλύτερη έκταση και εγώ θυμάμαι ακόμα το ” Λέει λέει ”

Και απόψε η βραδιά είχε παιδιά ! Πολλά παιδιά στη σκηνή που συνόδευσαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη σε μία μουσική παράσταση, όπου  ακούστηκαν πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από την Ελλάδα της προσφυγιάς μέχρι και σήμερα!

Η ιδέα της παράστασης και η υλοποίηση , όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος ο Γιάννης Κότσιρας , ήταν του Σπύρου Λάμπρου με την υπέροχη χορωδία του. Μαζί τους επί σκηνής οι επίσης χορωδίες Con Anima και Γιώργου Σκλήκα με την ονομασία Ακούνα Ματάτα.

Φυσικά και δεν έλειψαν βέβαια τα πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα που διασκευάστηκαν ειδικά για τις παιδικές χορωδίες. Γιατί “στο τσιγάρο που κρατώ ” δάκρυσαν ακόμα και οι βράχοι του θεάτρου και ” κάθε φορά ” εγώ ακόμα “γυρίζω γύρω γύρω από την αγάπη ”

Τι και αν είμαστε σαράντα ,όταν τραγουδάει ο Γιάννης Κότσιρας γινόμαστε και πάλι παιδιά…

Συμμετείχαν οι μουσικοί:
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχήστρωση & πλήκτρα
Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι
Κώστας Μιχαλός: κιθάρα
Μανος Γρυσμπολάκης: ακκορντεον

Τον ήχο επιμελήθηκε ο Λάμπρος Μπούνας και ο Στρατής Καραδημητράκης.

 

Κείμενο: Χαρίτου Μαρία

Φωτογραφίες- Βίντεο: Kostas Scrom