«Αγνοούμενη» -κριτική του βιβλίου της Sara Blaedel

,

«Αγνοούμενη» -κριτική του βιβλίου της Sara Blaedel

Η συγγραφέας Sara Blaedel, των Best Seller «Ξεχασμένα κορίτσια» και «Φονικό δάσος», παρουσιάζει τη νέα περιπέτεια της ντετέκτιβ της Louise Rick, στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος με τον τίτλο «Αγνοούμενη» και εκτυλίσσεται στην ατμοσφαιρική γη της Δανίας.

Σε ένα περιβάλλον που μας έχει συνηθίσει σε γερές αστυνομικές υποθέσεις, η «Βασίλισσα του Εγκλήματος της Δανίας» συνθέτει μια ακόμα ενδιαφέρουσα υπόθεση, η οποία αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη ο οποίος ακολουθεί βήμα-βήμα τις αστυνομικές έρευνες. Τίποτα δεν του χαρίζεται καθώς γίνεται μάρτυρας της έρευνας και τα στοιχεία του παρουσιάζονται σε φυσικό χρόνο καθώς ανακαλύπτονται.

Η συγγραφέας ασχολείται με το θέμα της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας αποτυπώνοντας τον διχασμό της κοινωνίας, την θέση της εκκλησίας αλλά και των συγγενών ανθρώπων που αποφασίζουν να αφαιρέσουν τη ζωή τους. Ο προβληματισμός φτάνει στον αναγνώστη ο οποίος νιώθει να βρίσκεται σε έναν ανοιχτό διάλογο με τη συγγραφέα, σε μια προσπάθεια να τοποθετηθεί απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα.

Γύρω από αυτό οι πρωταγωνιστές πασχίζουν να βρουν τις ισορροπίες τους, πέρα από φαντάσματα του παρελθόντος και αδυναμίες του παρόντος. Χαρακτήρες πλαισιώνουν την υπόθεση χαρίζοντάς της αληθοφάνεια και ενέργεια που πείθει. Μια σειρά από δολοφονίες αναζητούν τον δολοφόνο τους και το κίνητρο του δολοφόνου διαλύει την καρδιά κάθε ευσυγκίνητου αναγνώστη.

Ανάμεσα σε Αγγλία και Δανία η αστυνομική περιπέτεια της Sara Blaedel προσφέρει όλα όσα αναζητά ένας αναγνώστης που αγαπάει την αστυνομική λογοτεχνία: γρηγοράδα, ερωτηματικά, κίνητρο, υπόπτους, μεγάλο αριθμό χαρακτήρων, απόλυτο μυστήριο γύρω από έναν δολοφόνο που δεν αποκαλύπτεται παρά στο τέλος. Η αγωνία που προσφέρει η Sara Blaedel κρατά μέχρι την τελευταία σελίδα.

-κριτική

Λυδία Ψαραδέλλη

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα ακόμη σκοτεινό θρίλερ της «Βασίλισσας του Εγκλήματος»!

Η σφαίρα διαπερνά το παράθυρο της κουζίνας και σκοτώνει την άτυχη Σοφί ακαριαία. Αν και ζούσε στην Αγγλία, η Σοφί ήταν Δανή υπήκοος και, μάλιστα, βρισκόταν στη λίστα αγνοουμένων για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Την υπόθεση αναλαμβάνει η ντετέκτιβ Λουίσε Ρικ, αλλά τα πράγματα περιπλέκονται ραγδαία όταν αποκαλύπτεται πως αυτός που είχε δηλώσει την εξαφάνιση του θύματος πριν από δεκαοκτώ χρόνια είναι ο συνάδελφος και εραστής της Λουίσε.

Εκείνος καταλήγει στη φυλακή ως ύποπτος της δολοφονίας της Σοφί και η Λουίσε ξεκινά μια τρελή καταδίωξη του πραγματικού δολοφόνου χωρίς κανέναν σύμμαχο στο πλευρό της –έχοντας πλήρη επίγνωση ότι αυτή η υπόθεση είναι η σημαντικότερη της καριέρας της…

«Στην Αγνοούμενη, η σούπερ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας πλέκει μια συγκινητική κοινωνική ιστορία με ένα αγωνιώδες θρίλερ…» –Oprah.com

«Ένα ακόμα μυθιστόρημα της Blaedel, που εξετάζει την γκρίζα περιοχή όπου η συμπόνια μπορεί
να μετατραπεί σε έγκλημα και η καλοσύνη να οδηγήσει στην εν ψυχρώ δολοφονία.» –New York Times Book Review

Η συγγραφέας

Η Sara Blaedel θεωρείται η «Βασίλισσα του Εγκλήματος» της Δανίας –τα βιβλία της έχουν πωλήσεις άνω των 2,3 εκατομμυρίων μόνο στη Δανία, μια χώρα με πληθυσμό 5,6 εκατομμύρια– και η σειρά με πρωταγωνίστρια τη Λουίσε Ρικ, από τις πλέον αγαπημένες του είδους σε όλο τον κόσμο, θα μεταφερθεί σύντομα στη μικρή οθόνη από τα Bron Studios. Για το βιβλίο της Gron Stov (Πράσινη Σκόνη), κέρδισε το 2004 το βραβείο της Δανέζικης Ακαδημίας για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας. Έκτοτε τα βιβλία της έχουν εκδοθεί σε 37 χώρες. Το 2014 ψηφίστηκε –για τέταρτη φορά– ως η δημοφιλέστερη συγγραφέας της Δανίας και το 2015 απέσπασε το ανώτατο λογοτεχνικό βραβείο της Δανίας, De Gyldne Laurbær. Το 2016 βραβεύτηκε στο Horsens Crime Festival με το Πρώτο Βραβείο Αναγνωστικού Κοινού. Είναι πρέσβειρα της οργάνωσης «Σώστε τα Παιδιά». Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτή στη διεύθυνση www.sarablaedel.comκαι στα Facebook.com/SaraBlaedel και @sarablaedel