Νέες κυκλοφορίες από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη

Νέες κυκλοφορίες από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη

Νέες κυκλοφορίες που θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη και θα συνοδεύσουν τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές σας. Ας τους γνωρίσουμε.

PANAGIOTIS KONIDARIS

PANACEA
Bestselling book

the search for the secret Hippocratic
cure-all plant
A breathtaking HISTORICAL NOVEL

A tour de force that invites you to touch Panacea…
Who is the young Greek boy that reaches Malta
in the 16th century, hidden in a barrel of sardines?
Who is the Knight that searches in every nook and cranny for Panacea, the mythical herb that cures every disease? Who is the old man that, along with a skull,
narrates his life, cooped up in Parisian catacombs?
A story of love, hatred, and mystery in Malta of the Knights, Spain of Cervantes,
and Italy of Caravaggio.
A riveting search for the herb of Renaissance, the meaning of life and death, in the shadow of a brother whose face is identical to his own, and a world that keeps changing faces.

Translated by
Dr. DIMITRIS THANASOULAS

Β1264
ISBN 978-960-14-3328-8

Αθήνα 2018
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 524
Τιμή: € 15,00 (με ΦΠΑ)

 

ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΜΑΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΓΚΑΝΤΕΡ

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

O Αλέξανδρος Γεωργιάδης, γεννημένος στον Όθο της Καρπάθου, βρέθηκε μετανάστης στην Αμερική. Ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, απόφοιτος του Κάρνεγκι, κατατάχτηκε στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, την OSS (Office of Strategic Services).
Με έδρα την Αδριανούπολη οργάνωσε πράξεις δολιοφθοράς των Συμμάχων, με αποτέλεσμα να αποκοπούν οι γέφυρες τροφοδοσίας του Άξονα από την Τουρκία. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του λοχαγού. Τιμήθηκε με τον Χάλκινο Αστέρα Ανδρείας του αμερικανικού στρατού και έλαβε τη διάκριση της Λεγεώνας της Τιμής για την αποκάλυψη του δικτύου διπλών πρακτόρων «Ντόκγουντ».Η άρνησή του να δουλέψει για τη CIA μετά το τέλος του πολέμου και η συνεργασία του με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ τον έφεραν στο μάτι του κυκλώνα, όταν στην Αμερική μεσουρανούσε το άστρο του Μακάρθυ, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλές ψυχολογικές και άλλες διώξεις.
Μέλος της ΑΧΕΠΑ από την ίδρυσή της, παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του, το 1976,
φλογερός Δωδεκανήσιος και λάτρης της πατρίδας του, της Καρπάθου.
Η Κωνσταντινούπολη τότε ήταν η κατεξοχήν πόλη-θερμοκήπιο πρακτόρων κάθε προέλευσης εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και του ρόλου της Τουρκίας,
που φαινομενικά παρέμενε μεν ουδέτερη, αλλά στήριζε τον Άξονα.
Μέσα σε αυτό το καζάνι που έβραζε και οι πάντες –υπολογίζεται
πως πάνω από διακόσιοι πράκτορες ζούσαν στην πόλη εκείνη την περίοδο–
έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κρύβουν τον ρόλο τους, έχοντας ως προκάλυμμα άλλοι την ιδιότητα του δημοσιογράφου, άλλοι του καθηγητή και άλλοι του επιχειρηματία στις δεκάδες νέες επιχειρήσεις που είχαν ανοίξει ξαφνικά στην πόλη, ο Μακ Φάρλαντ, γνωστός περισσότερο με το παρατσούκλι «Πάκι», κυκλοφορούσε ντυμένος κατάσκοπος λες και ήταν κάθε μέρα Απόκριες! Όταν έμπαινε στο σαλόνι του ξενοδοχείου Παρκ, ο πιανίστας σταματούσε να παίζει και ξεκινούσε να χτυπάει στα πλήκτρα το αγαπημένο τραγουδάκι της εποχής «Μπου μπου μπέιμπι, είμαι ένας κατάσκοπος!».

Η Φωτεινή Τομαή σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Birmingham.Πρέσβης Α′, με μακρά θητεία στο Υπουργείο των Εξωτερικών και σειρά διακρίσεων για το έργο της στο εξωτερικό. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί σειρά εκδόσεων και άρθρων, μεταξύ άλλων σχετικά
με τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Ψυχρό Πόλεμο και την κατάσταση
της μεταπολεμικής Ελλάδας: την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, το Σχέδιο Marshall, τις αναμνήσεις του Γκράτσι για την ιταλική επίθεση,
τους Έλληνες στο Άουσβιτς, τη διάσωση των Εβραίων από τους Έλληνες Δικαίους των Εθνών. Έχει επίσης αξιόλογο λογοτεχνικό έργο.

Α944
ISBN 978-960-14-3318-9

Αθήνα 2018
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 288
Τιμή: € 14,90 (με ΦΠΑ)

 

 

PAULO COELHO

HIPPIE

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ
PAULO COELHO

Σ’αυτό το βιβλίο του, που είναι το πιο αυτοβιογραφικό απ’όλα, ο Πάουλο Κοέλο ξαναζωντανεύει το όνειρο της γενιάς των χίπηδων, που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο ειρηνικά. Ο Πάουλο είναι ένας νέος που σχεδιάζει να γίνει συγγραφέας.
Αφήνει τα μαλλιά του μακριά και ξεκινά να ανακαλύψει τον κόσμο, την ελευθερία, αλλά και το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης.
Το ταξίδι του έχει διάφορα απρόοπτα, από τη φυλάκισή του το 1968, όταν ταξίδευε στη Νότια Αμερική, από τη στρατιωτική δικτατορία της Βραζιλίας, με την κατηγορία του τρομοκράτη, μέχρι τη γνωριμία του με την Κάρλα στο Άμστερνταμ, απ’ όπου ξεκινούν μαζί για το Νεπάλ με το Magic Bus.
Στην πορεία, οι δυο τους δε ζουν απλά μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, αλλά μεταμορφώνονται ριζικά κι ενστερνίζονται καινούριες αξίες στη ζωή τους.
Μετάφραση
από τα Πορτογαλικά
ΔΑΦΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ
B1263

ISBN 978-960-14-3310-3

Αθήνα 2018
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες:
Τιμή: € 17,50 (με ΦΠΑ)

Νέες κυκλοφορίες από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη

LOUISE JENSEN
Η ΑΔΕΡΦΗ

ΕΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ
ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σώσει την Τσάρλι… Ή μήπως μπορούσε; Η Γκρέις, μετά τον θάνατο της καλύτερής της φίλης, της Τσάρλι, έχει αλλάξει. Τη βασανίζουν τα λόγια
της Τσάρλι στην τελευταία τους συνάντηση και,
σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις, ανοίγει
το παλιό κουτί των αναμνήσεων που είχαν οι δυο τους. Γρήγορα συνειδητοποιεί ότι υπήρχαν πολλά πράγματα
που δε γνώριζε για τη φίλη της κι έτσι αρχίζει να αναζητά τον πατέρα της Τσάρλι. Στην πορεία αναζήτησης, εμφανίζεται μια κοπέλα με το όνομα Άννα, ισχυριζόμενη ότι είναι η αδερφή της φίλης της. Σύντομα η Άννα εγκαθίσταται στο σπίτι της Γκρέις και του φίλου της, Νταν.Κάτι όμως δεν πάει καλά. Εξαφανίζονται πράγματα, ο Νταν συμπεριφέρεται περίεργα και η Γκρέις είναι πεπεισμένη ότι κάποιος την παρακολουθεί. Είναι όλα αυτά απλά στη φαντασία της; Ή όσο η Γκρέις πλησιάζει στην ανακάλυψη της αλήθειας για την Τσάρλι και την Άννα, πλησιάζει και σε κίνδυνο;

Μετάφραση από τα αγγλικά
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

«Άννα, είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Λύσε με για να μπορέσουμε
να συζητήσουμε».«Ευχαρίστως». Η Άννα βάζει το χέρι της στην τσέπη του σορτς, βγάζει ένα ασημί κλειδί και το κουνάει μπροστά μου. «Αμέσως μόλις ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Κάναμε κακή αρχή, όμως εγώ θέλω να είμαστε φίλες, Γκρέις. Μη σου πω αδερφές. Η οικογένεια είναι πολύ σημαντικό πράγμα, δε συμφωνείς;»
«Ναι. Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Να γίνουμε φίλες. Απλώς λύσε με».«Δεν μπορώ ακόμα».«Μπορείς. Δεν έγινε τίποτα φοβερό…» «Το θέμα είναι
ότι μου έκλεψες τη ζωή». «Μα δεν…»«Κανονικά εγώ έπρεπε να μεγαλώσω μαζί με την Τσάρλι, όχι εσύ. Εγώ!»
Η Λουίζ Τζένσεν είναι η συγγραφέας των ψυχολογικών θρίλερ Το Δώρο και Η Παρένθετη. Τα βιβλία της έχουν γίνει διεθνή best seller, με πωλήσεις
που φτάνουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα, και πρόκειται να μεταφραστούν σε 19 χώρες. Το 2016 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Goodreads στην κατηγορία «Πρωτοεμφανιζόμενος Συγγραφέας».Κατοικεί με τον σύζυγό της, τα παιδιά της, έναν τρελό σκύλο και μια άτακτη γάτα στο Νορθχαμπτονσάιρ της Αγγλίας. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να επικοινωνεί με αναγνώστες και συγγραφείς.
Μπορείτε να τη βρείτε
στο www.louisejensen.co.uk,
όπου συχνά γράφει στο ιστολόγιό της σύντομες ιστορίες και δίνει συγγραφικές συμβουλές.

B1258
ISBN 978-960-14-3323-3

Αθήνα 2018
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 416
Τιμή: € 15,90 (με ΦΠΑ)

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΩΜΟΣΙΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ

ΝΕΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥΜΠΟΥ
Ο ΝΑΓΟΥΑΛ

Ο ΤΖΙΜ ΑΝΤΑΜΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ
ΜΕ 4 ΝΕΕΣ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Ένας πιστολέρο επιστρέφει στην πόλη όπου είχε συλληφθεί, ώστε να εκδικηθεί όσους τον έστειλαν στη φυλακή. Ανάμεσα στην πολιορκημένη πόλη και στη συμμορία του στέκεται μόνο ο Τζιμ Άνταμς. Ένας νέος καταχθόνιος εχθρός εμφανίζεται στο Τέξας ανασταίνοντας τους νεκρούς και σπέρνοντας τον τρόμο με την απειλή μιας στρατιάς νεκροζώντανων. Το μοναδικό εμπόδιό του είναι τα παιδιά του Νόμου.
Μία ομάδα πολεμιστών Γουίτσιτα εξεγείρεται
στο βόρειο Τέξας. Η θρυλική τετράδα παγιδεύεται ανάμεσα στους Ινδιάνους και στο ιππικό, που προσπαθεί να τους σταματήσει, πασχίζοντας για την επιβολή του Νόμου και της ηθικής. Μια άγρια συμμορία στα βουνά του Μεξικού κρατά όμηρο ένα ολόκληρο χωριό Ινδιάνων ψάχνοντας τον θησαυρό του ναγουάλ τους.
Η μόνη προστασία στην οποία μπορούν να ελπίζουν είναι ο Τζιμ Άνταμς,
στην πιο επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή του.

Ο Κωνσταντίνος Ρωμοσιός γεννήθηκε στη Λάρισα το 1962. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Παρατίθεται το σύνολο της εργογραφίας του:
Στο Βράχο των Νεκρών Μυστικών, Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη (2004),
Εγώ Είμαι Κύριος ο Θεός σου, Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη (2002),
Ναυάγια στην Ακτή των Πόθων, Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη (2000),
Συμβαίνει τη Νύχτα, Εκδόσεις Βασδέκης (1989),
Ποιος Θρηνεί τον Άδωνι, Εκδόσεις Κοροντζή (1986),
Φεγγαρογέννητο, Εκδόσεις Alfa Press, Λάρισα (1982),
Μεσσιανική Αυτοκρατορία, Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη
(2014 – ανανεωμένη έκδοση),
Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, Εκδόσεις Ωκεανός (2018).

Ο Κώστας Φραγκιαδάκης (ΜΥΘΟΣ) γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Νοσηλευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Μεταξύ άλλων, έχει σχεδιάσει ιστορίεςτου θρυλικού ήρωα ΜΠΛΕΚ(μεταφράστηκαν και εκδόθηκαν καιστην Ιταλία), καθώς και του ΜΙΚΡΟΥ ΗΡΩΑ, του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ και άλλων γνωστών ηρώων.Στις τελευταίες του δουλειές περιλαμβάνονται το graphic novelγια την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης Ο Τετρακοσάρης, μια σειρά παραμυθιών του συγγραφέα Αριστείδη Δάγλα με τίτλο «Τα Μεγανησιώτικα Παραμύθια», τα οποία κυκλοφορούναπό τις Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Ήρωες και Ήρωες/Ανθολογία, καθώς και το βιβλίο H Ακρόπολη Κινδυνεύει με τις καινούριες περιπέτειες του ΜΙΚΡΟΥ ΗΡΩΑ, όλα από τις Εκδόσεις Μikros Iros Publications. Ζει στην Αθήνα με τη γυναίκα του Ιωάννα και τον γιο του Γιώργο.

ΙΔ464
ISBN 978-960-14-3325-7

Αθήνα 2018
Σειρά: ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σελίδες: 368
Τιμή: € 14,00 (με ΦΠΑ)

 

Yilmaz Karakoynlou

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΜΟΒ ΚΑΦΤΑΝΗ

Στο βιβλίο Η Θεσσαλονίκη με Μοβ Καφτάνι παρουσιάζονται, χωρίς μελοδραματισμούς και τραγικές περιγραφές, τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που συνδέονται με την ανταλλαγή των πληθυσμών
μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η ιστορία της Ελένης από τη Σμύρνη και της Σεριφέ από το Ρέθυμνο, που βιώνουν τις ίδιες χαρές, τις ίδιες λύπες, την ίδια νοσταλγία, τους ίδιους πόνους, εναλλάσσεται με τα πολιτικά γεγονότα της εποχής. Μέσα από την πορεία των δύο οικογενειών παρακολουθούμε το δράμα της ανταλλαγής των πληθυσμών που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι δεσμοί των ανθρώπων με τη γενέτειρά τους είναι άρρηκτοι όσα χρόνια κι αν περάσουν, ακόμη κι αν τα συναισθήματα αλλάξουν μέσα σε λίγες μέρες κάτω από αντίξοες συνθήκες και οι φίλοι καταλήξουν εχθροί.

Μετάφραση από τα τουρκικά
ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

– Αν αντιληφθεί κανείς σωστά τις αντιφάσεις, μπορεί να προβάλει ένα νέο και σωστό ισχυρισμό. Αυτό δεν είναι σύμπτωση αλλά μια λογική και δίκαιη βούληση. Προς Θεού, μην ξεχνάτε ότι αυτό που λέμε θέλημα Θεού
είναι η διαμόρφωση μιας σκέψης με τη μέθοδο της σύνθεσης.
– Υπάρχει ένας ορίζοντας στο βλέμμα κάθε ανθρώπου. Δεν έχει σημασία αν είναι ρηχός ή απέραντος. Γιατί σε όποιο σημείο του ορίζοντα και αν πάει κανείς, αυτό ονομάζεται μετανάστευση…
Όταν έρθει η ώρα της θλίψης, τα κλήματα θρηνούν όλα μαζί. Στη φλούδα των σταφυλιών υπάρχει ένα παραμύθι που το αφηγείται στη θάλασσα.

Ο Γιλμάζ Καρακογιουνλού γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1936.
Σπούδασε Οικονομικά στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας. Συνέχισε τις σπουδές του στο University of Michigan USA (Diploma of Communication), στη Βοστόνη στο Macber of Sterling Institution (Diploma of Effective Management), στο University of Georgia USA (Master of Business Administration) και έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (Πολιτικά και Οικονομικά της Ιστορίας).
Εργάστηκε σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις ως διευθύνων σύμβουλος.
Σήμερα αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.Διετέλεσε βουλευτής Κωνσταντινούπολης του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας και υπουργός Προεδρίας, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας.
Έχει γράψει αρκετά μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και κινηματογραφικά σενάρια. Επίσης, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Μεταξύ άλλων, το μυθιστόρημα Το Περιδέραιο της Σαλκίμ Χανίμ (Salkim Hanim’in Taneleri), το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας, απέσπασε το Α΄ βραβείο μυθιστορήματος Yunus Nadi το 1990.
Το μυθιστόρημά του Uc Aliler Divani τιμήθηκε επίσης με το Α΄ βραβείο
της Ένωσης Λογοτεχνών το 1991. Τέλος, το Guz Sanclsl, το οποίο κυκλοφορεί
με τον τίτλο Πληγές του Φθινοπώρου από τις εκδόσεις μας, έλαβε το Α΄ βραβείο
της Ένωσης Τούρκων Συγγραφέων το 1992.

Β1189
ISBN 978-960-14-2881-9

Αθήνα 2018
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 545
Τιμή: € 17,90 (με ΦΠΑ)

Νέες κυκλοφορίες από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΓΑΣ
Η Παράξενη παρέα του Ορφέα
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ P.K.

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας, ένας πελαργός αργός, ένας παπαγάλος Γάλλος, ένας κροκόδειλος δειλός, ένας γάτος καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας σκαντζόχοιρος με τζελ….

Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι,για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα, που με τη λύρα και τη μουσική του τους αλλάζει τη ζωή. Ένα έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητα και για την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε».

ΙΓ780
ISBN 978-960-14-3329-5

Αθήνα 2018
Σειρά: ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Σελίδες: 40
Τιμή: € 12,00 (με ΦΠΑ)

 

Μακρής Γιώργος

Κρητική κουζίνα στο «πέρασμα των χρόνων»

ISBN: 978-960-14-3307-3

Αρ. σελίδων: 84

Η κρητική διατροφή είναι μοναδική στον κόσμο.
Είναι κουλτούρα.
Ξεκινάει από τη μινωική περίοδο.
Και… χαρίζει μακροζωία.