,

Είδαμε τη παράσταση «Μάνα θα πάω στο Hollywood»

Κριτική της παράστασης «Μάνα θα πάω στο Hollywood»

Από την Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη

 

Είχα ακούσει πολλά και καλά για την νέα μουσική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Μάνα θα πάω στο Hollywood» που συνεχίζει φέτος για δεύτερη χρονιά την επιτυχημένη της πορεία στο θέατρο Ιλίσια και η επιθυμία μου να την επισκεφτώ ήταν μεγάλη. Το βράδυ της Παρασκευής τα κατάφερα και με έκπληξη αντίκρυσα ένα κατάμεστο θέατρο όπου κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα.

Όταν η Δήμητρα Παπαδοπουλου, μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες συγγραφείς της γενιάς μας, υπογράφει το σενάριο και συνυπογράφει την σκηνοθεσία με το Φωκά Ευαγγελινό, ο πήχης ανεβαίνει πολύ ψηλά και περιμέναμε μόνο το καλύτερα, κάτι που διαπιστώσαμε και στην πράξη παρακολουθώντας αυτό το χορταστικό θέαμα που ξεπερνούσε σε διάρκεια τις 2,5 ώρες.

Με φόντο ένα διαμέρισμα στην οδό Φυλής, δύο άνεργοι ηθοποιοί (ο Θανάσης Αλευράς και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ) μηχανεύονται τα πάντα ώστε να συγκεντρώσουν το ποσό που χρειάζονται για να πάνε στο Hollywood και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο. Στην προσπάθεια τους αυτή θα φτάσουν στο σημείο ακόμα και να μετατρέψουν προσωρινά το διαμέρισμα τους σε οίκο ανοχής όπου θα συμβούν απίστευτες κωμικοτραγικές καταστάσεις που σκορπούν απλόχερα το γέλιο αλλά και τον προβληματισμό για την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες σήμερα. Αρωγοί αλλά και εμπόδια στα σχέδιά τους θα μπουν μια τσατσά σε πορνείο (η Ελένη Ροδά), ένας αμόρφωτος χρυσαυγίτης (Αντώνης Κρόμπας, ένας κυνηγημένος έγχρωμος μετανάστης (Jerome Kaluta) και τρεις μουσικοί- χορευτές (Πέτρος Γεωργοπάλης, Στράτος Λύκος και Παναγιώτης Αλεξανδράκης).

Κι αν απορείτε τί σχέση μπορεί να έχει η Πάολα, ο Ζορμπάς, το συρτάκι, το Bollywood, ο Ζαμπέτας, οι εξωγήινοι, τα «Κόκκινα Φανάρια», τα σεξουαλικά βοηθήματα και η ελληνική ιστορία, ο συγκεκριμένος θίασος είναι και ο πλέον αρμόδιος να σας το εξηγήσει. Εμείς πάντως θαυμάσαμε στο έπακρο το αστείρευτο πολύπλευρο ταλέντο του εξαιρετικού Θανάση Αλευρά, την ερμηνεία αλλά τις ικανότητες στο Pole Dancing της Κωνσταντίνας Μιχαήλ, τον υπέροχο Αντώνη Κρόμπα που ξέρει πως να φέρνει στα μέτρα του τον κάθε ρόλο που καλείται να ερμηνεύσει, τον συμπαθέστατο και ταλαντούχο Jerome Kaluta με τις σπουδαίες επιδόσεις του στο τραγούδι, τους γεμάτους θετική ενέργεια Πέτρος Γεωργοπάλης, Στράτος Λύκος και Παναγιώτης Αλεξανδράκης που χάρισαν στιγμές γέλιου στους θεατές και βοήθησαν με την συμμετοχή τους σε πολύ κομβικά σημεία της παράστασης και φυσικά την ξεχωριστή παρουσία της Ελένης Ροδά που μας γοήτευσε τόσο με τις τραγουδιστικές όσο και με τις υποκριτικές της ικανότητες.

Ένα έργο που έχει στόχο να μας θυμίσει ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα ο Έλληνας ψάχνει να εφεύρει λύσεις για να επιβιώσει και να απογειωθεί. Και αν το πιστέψει πολύ και το παλέψει με όλη του την ψυχή με την βοήθεια των συνανθρώπων του, μπορεί και να το καταφέρει!

Καλή θέαση σε όλους!