,

Η Κασσάνδρα Τζάρτζαλου μιλάει στο Radio Alchemy

Η Κασσάνδρα Τζάρτζαλου μιλάει στο Radio Alchemy με αφορμή την παράσταση e-ktatoria

 

  • Ποιος ο ρόλος σου στην ομάδα Antartes;

Στην ομάδα αυτή όλοι έχουμε πολλούς ρόλους. Είμαι μια εκ των ηθοποιών. Υποδύομαι το θύμα της e-ktatoriaς. Είμαι η πιο εθισμένη από όλους στο διαδίκτυο και σχεδόν αδυνατώ να ξεκολλήσω από αυτό. Περνάω ολόκληρες μέρες σχεδόν μπροστά στον υπολογιστή ή το κινητό μου. Όλα τα παιχνίδια που παίζουν οι υπόλοιποι έχουν ως στόχο να με παρακινήσουν κι εμένα, να ξυπνήσω.

Ως προς το κείμενο έχω το ρόλο της νονάς! Το όνομα «e-ktatoria» προέκυψε από ένα λογοπαίγνιο που έκανα στην Αφροδίτη κάποια στιγμή, μια μέρα στη σχολή και κάπως έτσι ήρθε και η ιδέα για όλο αυτό.

 

  • Τι πραγματεύεται το έργο e-ktatoria;

Το πόσο πολύ μας καταδυναστεύει η ύπαρξη του internet και κυρίως  των social media, καθημερινά. Φυσικά το διαδίκτυο μπορεί να είναι κι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο δουλειάς, αλλά το έργο έχει εστιάσει σε αυτό όσον αφορά τον εθισμό.

 

  • Πόσο καλή είναι η συνεργασία σου με τα άλλα μέλη της ομάδας;

Εν αντιθέσει με το ότι στο έργο εστιάζουμε στην έλλειψη επικοινωνίας και την απόσταση που δημιουργείται τελικά λόγω του internet, ευτυχώς στην ομάδα έχουμε επιτύχει το ακριβώς αντίθετο και αυτό είναι κάτι που το κερδίσαμε μέσα από αυτή τη δουλειά, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαιτέρως.

 

  • Γιατί κάποιος να παρακολουθήσει την παράσταση e-ktatoria;

Για να δει από απόσταση τον εαυτό του, το πως φαίνεται στους άλλους όταν «σκρολάρει» αδιάκοπα σκυφτός πάνω απ’ το κινητό του. Για να δει πόση ζωή χάνουμε καθημερινά όλοι μας. Ζούμε στην εποχή της εικόνας. Για να δει την αληθινή εικόνα του. Και με την ελπίδα να κινητοποιηθεί και να βγει έξω, να μιλήσει με κάποιον -όχι γραπτώς-, να γελάσει -όχι με emoji -, να αγγίξει -όχι μόνο να κοιτάζει-. Όσο και να εξελιχτούμε τεχνολογικά, η ζωή δε συρρικνώνεται σε μία οθόνη.

 

  • Πότε που και πως έρχεται κάποιος για να την παρακολουθήσει;

Σας περιμένουμε κάθε Τετάρτη στις 21:15, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, Διογένους 1, μόλις ένα λεπτό από το σταθμό του μετρό στη Δάφνη.