Νέες κυκλοφορίες Νοεμβρίου '18 από την BRAINFOOD Εκδοτική

Νέες κυκλοφορίες Νοεμβρίου ’18 από την BRAINFOOD Εκδοτική

Νέες κυκλοφορίες από την BRAINFOOD Εκδοτική

1. Μόμπι Ντικ / Χέρμαν Μέλβιλ
2. Υπερηφάνια και Προκατάληψη / Τζέϊν Όστεν
3. Μαμά / Έλεν Ντελφόρζ – Κεντέν Γκρεμπάν

4. Πέπε & Μίλι – Καληνύχτα – Yayo Kawamura
5. Dc Comics 3 / Ντέρεκ Φρίντολφς – Ντάστιν Γκουγιέν
6. Ακούω τις σειρήνες στον δρόμο / Άντριαν Μακ Κίντυ
7. Η μπάλα στην κερκίδα / Θάνος Σαρρής

 

Νέες κυκλοφορίες Νοεμβρίου '18 από την BRAINFOOD Εκδοτική

 

MOΜΠΥ ΝΤΙΚ

Δεν υπάρχει πιο συναρπαστική ιστορία από αυτή με τη λευκή φάλαινα Μόμπι Ντικ. Επιβιβαστείτε στο τρομαχτικό πλοίο μαζί με τους ατρόμητους κυνηγούς φαλαινών και σίγουρα θα παραμείνετε εκεί μέχρι η θάλασσα να σας βγάλει ξανά έξω.

O Μόμπι Ντικ δεν είναι μια απλή ιστορία για μια φάλαινα και έναν στριμμένο γέρο καπετάνιο.
Έχει να κάνει περισσότερο με το πόση δύναμη έχει ο καθένας μας για να επιλέξει να είναι καλός και ευτυχισμένος ή κακός και δυστυχισμένος. Ο Μόμπι Ντικ είναι επίσης μια ιστορία για τη μάχη του ανθρώπου με τη φύση, και του καλού εναντίον του κακού.

Αυτή η ιστορία επίσης πραγματεύεται το πεπρωμένο και την ελεύθερη βούληση. Το πεπρωμένο είναι όταν πιστεύουμε ότι κάποια πράγματα στη ζωή θα συμβούν, άσχετα με το τι θα κάνουμε, λες και οι ιστορίες της ζωής μας είναι ήδη γραμμένες. Η ελεύθερη βούληση είναι το αντίθετο. Σημαίνει ότι όποιοι κι αν είμαστε ή απ’ όπου κι αν καταγόμαστε όλοι κάνουμε επιλογές που θα αλλάξουν την πορεία της ζωής μας προς το καλύτερο.

Νέες κυκλοφορίες Νοεμβρίου '18 από την BRAINFOOD Εκδοτική

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ

Είστε καλεσμένοι στον χορό που γίνεται στο κτήμα Νέδερφιλντ! Διασκεδάστε με την Ελίζαμπεθ Μπένετ και τον κύριο Ντάρσι στο πιο διάσημο μυθιστόρημα της αγγλίδας συγγραφέως Τζέιν Όστεν.

Το Περηφάνια και προκατάληψη είναι ένα πολύ διάσημο βρετανικό μυθιστόρημα που αφορά κυρίως… ναι την περηφάνια και την προκατάληψη! Οι ήρωες της ιστορίας μας είναι προκατειλημμένοι, που σημαίνει ότι κρίνουν ο ένας τον άλλον προτού γνωριστούν.

Οι άνθρωποι φαίνεται ότι το κάνουν αυτό πολύ στη ζωή τους εκείνη την εποχή. Αυτή η ιστορία αναφέρεται επίσης στη φήμη, δηλαδή τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό εκείνα τα χρόνια ειδικά για τις γυναίκες. Περίμεναν από τις γυναίκες να δείχνουν και να ενεργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, για να έχουν καλή φήμη και να βρουν έναν πλούσιο σύζυγο.

Σήμερα ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Και οι άντρες και οι γυναίκες μπορούν να έχουν καριέρα και να παντρεύονται όποιον θέλουν. Οι γυναίκες μάλιστα έχουν περισσότερες επιλογές τώρα. Για την εποχή της η Ελίζαμπεθ ήταν επαναστάτρια, γιατί δεν νοιαζόταν ποιον «υποτίθεται» ότι έπρεπε να παντρευτεί. Ήθελε να παντρευτεί μόνο από αγάπη!

Και η αγάπη δεν έχει καμία σχέση με το πόσα λεφτά έχεις, αλλά έχει απόλυτη σχέση με το πώς νιώθεις για έναν άλλον άνθρωπο.

Νέες κυκλοφορίες Νοεμβρίου '18 από την BRAINFOOD Εκδοτική

MAMA

Μαμά.
Μια μοναδική λέξη, μια παγκόσμια λέξη. Μια λέξη συνώνυμη με την αγάπη, την τρυφερότητα, την ανάγκη, την ελπίδα, αλλά και μερικές φορές με την έλλειψη και την απουσία. Υπάρχουν στον κόσμο τόσο πολλές μητέρες, τόσο διαφορετικές, καθεμία για ένα παιδί που γεννιέται. Όμως όταν μια μαμά κρατάει στην αγκαλιά της το μωρό της, η εικόνα είναι πάντα η ίδια.

Μια υπέροχη συλλογή πορτρέτων αφιερωμένη στη μία και μοναδική… μαμά!

 

Νέες κυκλοφορίες Νοεμβρίου '18 από την BRAINFOOD Εκδοτική

Πέπε & Μίλι – Καληνύχτα – Yayo Kawamura

Τι όµορφη µέρα που ήταν!
Ο Πέπε κι η Μίλι είναι κουρασµένοι, το ίδιο φυσικά κι η Έµµα, η µικρή κουκουβάγια τους.
Mε κρυµµένες εικόνες που ζωντανεύουν τις σελίδες και εκπαιδεύουν τα παιδιά εύκολα και ευχάριστα!
Για παιδιά 18-24 μηνών.

 

ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
DC COMICS 3 – DEREK FRIDOLFS

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο Μπάτμαν, ο Σούπερμαν και η Γουόντερ Γούμαν ήταν φίλοι από το σχολείο!

Μπρους Γουέιν εδώ. Όταν ήρθε η πρόσκληση για τη βράβευση στο σχολείο, ενθουσιάστηκα που θα έβλεπα ξανά τους φίλους µου Κλαρκ και Νταϊάνα. Περάσαµε στ’ αλήθεια τέλεια και όλοι κερδίσαµε βραβεία. Αλλά τότε, εντελώς ξαφνικά το βραβείο του Κλαρκ άνοιξε µια πύλη σε έναν άλλο κόσµο και τον ρούφηξε µέσα. Δεν κάνω πλάκα. Η Νταϊάνα, ο Μπάρι, ο Όλι κι εγώ αποφασίσαµε πως έπρεπε να ακολουθήσουµε τον Κλαρκ αν θέλαµε να τον σώσουµε απ’ αυτό το µέρος. Ο Λεξ Λούθορ µας είπε πως λεγόταν «Ζώνη Αποµόνωσης Φάντασµα». (Σηµείωση: Μην ξεχάσω να διερευνήσω τον Λεξ.) Τώρα είµαστε εδώ και είναι πολύ περίεργα – θέλω να πω, έχω ξαναπεράσει ώρες στην αποµόνωση, αλλά ποτέ έτσι… Πρέπει να βρούµε τον Κλαρκ και να τον βγάλουµε αποδώ. Αλλά όταν είσαι τιµωρία σε µια παράλληλη διάσταση, µάλλον χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα απλό σηµείωµα του Άλφρεντ για να γυρίσω σπίτι νωρίς.

Τα DC SECRET HERO SOCIETY είναι το ιδανικό εφαλτήριο για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά τον κόσμο των κόμικς και να μάθουν πως είναι να μπορείς να έχεις τη δύναμη να πετάς ή να λύνεις το οποιοδήποτε μυστήριο αλλά να παραμένεις παιδί.

Νέες κυκλοφορίες Νοεμβρίου '18 από την BRAINFOOD Εκδοτική

ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ – ADRIAN McKINTY

Μπέλφαστ, Απρίλιος 1982. Η απεργία πείνας των μελών του ΙΡΑ έχει τελειώσει, όμως το κλίμα παραμένει ζοφερό και τα καινούρια προβλήματα του αντισυμβατικού αστυνόμου Σον Ντάφι παίρνουν τη μορφή ενός ακρωτηριασμένου πτώματος παρατημένου σε μια βαλίτσα. Το νήμα κόβεται πριν καλά καλά αρχίσει να ξετυλίγεται, αλλά στο κάδρο έχουν ήδη προλάβει να μπουν ξεπεσμένοι αριστοκράτες, αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες, όμορφες νεαρές χήρες και αινιγματικά ιδιόχειρα σημειώματα.

Όσο κι αν σφίγγει ο κλοιός γύρω του, ο Ντάφι γνωρίζει καλά πως τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει και η απάντηση μπορεί να βρίσκεται παντού. Ακόμα και κρυμμένη στο ένστικτό σου.

Ο Έιντριαν ΜακΚίντι επιστρέφει στη ρημαγμένη Βόρεια Ιρλανδία των Ταραχών της δεκαετίας του ’80 και βάζει την υπογραφή του σ’ ένα ηλεκτρισμένο, καθηλωτικό αστυνομικό μυθιστόρημα έτοιμο ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.

 

Νέες κυκλοφορίες Νοεμβρίου '18 από την BRAINFOOD Εκδοτική

Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ – ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Ένα αληθινό μυθιστόρημα για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της ομάδας σου.

Οι καλές μέρες ανήκουν πια στο παρελθόν για τους οπαδούς των «μοβ». Ο πολλά υποσχόμενος μεγαλο-επενδυτής χρησιμοποίησε τον κόσμο της ομάδας για τα προσωπικά του συμφέροντα και όταν ένα κομμάτι της εξέδρας προσπάθησε να αντιδράσει βρέθηκε απέναντι σ’ εκείνους που μέχρι πρόσφατα ξελαρυγγιάζονταν μαζί στα παγωμένα τσιμέντα.

Αλλά οι οπαδοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και οραματίζονται ένα δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης με μοναδικό ιδιοκτήτη της ομάδας τον κόσμο. Παρά το διεφθαρμένο παιχνίδι των ΜΜΕ, των πολιτικών και των αθλητικών παραγόντων, η σπίθα γίνεται φλόγα και οι επαφές με ομάδες του εξωτερικού που τα κατάφεραν δημιουργούν τη βάση κόντρα σε όλους και σε όλα. Θα καταφέρουν τα παιδιά της κερκίδας να γράψουν ιστορία;

Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε έρευνα, με διαλόγους και πρωταγωνιστές που είναι ή θα μπορούσαν να είναι αληθινοί…