Νέα κυκλοφορία: "H Mικρή Τυμπανίστρια"

Νέα κυκλοφορία: “H Mικρή Τυμπανίστρια”

Η Μικρή Τυμπανίστρια είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα βιβλία του μαιτρ της κατασκοπικής λογοτεχνίας Τζον λε Καρέ. «Το πιο μεστό, το πιο δυναμικό βιβλίο για την πραγματική ζωή των τρομοκρατών» (The New York Times), «το πολυεπίπεδο αυτό μυθιστόρημα που έχει χαρακτηριστεί από κορυφαίους συγγραφείς ως το τέλειο κατασκοπικό βιβλίο» (Daily Mail), κυκλοφορεί και πάλι στα βιβλιοπωλεία.

Εκδόθηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά το 1983 και ακολούθησε ακόμη μία έκδοση το 1988 –και τις δύο φορές σε έκδοση μικρού βιβλίου-pocket. Τώρα, μετά από σχεδόν 30 χρόνια απουσίας του μυθιστορήματος από τα ελληνικά βιβλιοπωλεία και με αφορμή την τηλεοπτική μεταφορά της Μικρής Τυμπανίστριας από το BBC, οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν αυτό το «έργο απίστευτης δύναμης και δεξιοτεχνίας» (The Washington Post) σε νέα έκδοση.

«Μια συναρπαστική ιστορία, συναρπαστικά δοσμένη» (Observer), η Μικρή Τυμπανίστρια συγκαταλέγεται πλέον στα κλασικά έργα του Λε Καρέ και είναι ένα βιβλίο που οπωσδήποτε αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας!

 Oπισθόφυλλο

Η Τσάρλι, μια επίδοξη ηθοποιός από την Αγγλία, περνάει ανέμελη τις διακοπές της στη Μύκονο όταν συναντά έναν γοητευτικό, μυστηριώδη άντρα. Ο Τζόσεφ όμως είναι πράκτορας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και θέλει να χρησιμοποιήσει την Τσάρλι για να παγιδέψουν τον ηγέτη της παλαιστινιακής τρομοκρατικής ομάδας που είναι υπεύθυνη για μια σειρά από θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις. Έτσι, ξαφνικά, η νεαρή Αγγλίδα θα βρεθεί μπλεγμένη στην αδυσώπητη δίνη της τρομοκρατίας, να ερμηνεύει το ρόλο της ζωής της ως διπλός πράκτορας στο επικίνδυνο «θέατρο της πραγματικότητας».

Ο Τζον λε Καρέ, ένας από τους σπουδαιότερους μυθιστοριογράφους της εποχής μας, παρουσιάζει μια καθηλωτική ιστορία έρωτα και προδοσίας, ένα ρεαλιστικό, κυνικό και βαθιά ατμοσφαιρικό κατασκοπικό μυθιστόρημα που εξερευνά τα όρια της ηθικής και της δικαιοσύνης.

 

Στοιχεία Βιβλίου

Εκδόσεις BELL

Τίτλος H Mικρή Τυμπανίστρια (The Little Drummer Girl)

Συγγραφέας John Le Carre

Μετάφραση Νέστορας Χούνος