Βιβλιοπαρουσίαση: «Πράκτορες του Πλανήτη-Πιράνχας στη Στεριά»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Πράκτορες του Πλανήτη-Πιράνχας στη Στεριά»

Μια άκρως απόρρητη μυστική αποστολή θα πραγματοποιηθεί με αφορμή το ολοκαίνουριο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη «Πιράνχας στη Στεριά». Πρόκειται για το 4ο βιβλίο της πολυβραβευμένης bestseller σειράς «Πράκτορες του Πλανήτη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Τα τελευταία πενήντα χρόνια το 60% του πληθυσμού των ζώων έχει εξαφανιστεί. Αδύνατη η αποστολή της σωτηρίας τους; Όχι για τους Πράκτορες του Πλανήτη! Είστε έτοιμοι να γίνετε μέλη της επίλεκτης ομάδας των Πρακτόρων του Πλανήτη και όλοι μαζί να σταματήσετε την ραγδαία εξαφάνιση της βιοποικιλότητας του κόσμου; Αν ναι, σας περιμένουμε!

Τόπος συνάντησης: Παιδικός Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 210 3217917.
Ημέρα συνάντησης: Σάββατο 26 Ιανουαρίου
Ώρα συνάντησης: 11:00
Είσοδος ελεύθερη.
Στην παρουσίαση θα είναι η συγγραφέας του βιβλίου, Ελένη Ανδρεάδη και ο εικονογράφος, Στέφανος Κολτσιδόπουλος
Για παιδιά από 7 ετών και άνω

Λίγα λόγια…
… για το βιβλίο
Τα ζώα του κόσμου αρχίζουν να εξαφανίζονται με τρελούς ρυθμούς! Η Ανίτα, ο Μπεν, η Μαρί-Λουίζ και ο Ιάσονας -δηλαδή η επίλεκτη ομάδα των Πρακτόρων του Πλανήτη- ανακαλύπτουν πως πίσω από όλα κρύβεται ξανά ο πανούργος Ιβάν φον Βαμπάουερ. Αυτή φορά, μάλιστα, έχει μαζί του και την δαιμόνια κόρη του, τη Νέρα.
Οι Πράκτορες του Πλανήτη ζητούν και πάλι την πολύτιμη βοήθεια του μικρού αναγνώστη και όλοι μαζί αναλαμβάνουν δράση. Στη διάθεσή τους έχουν μόνο λίγες ώρες για να βρουν και να σταματήσουν την Κιβωτό της Νέρα, όπου είναι αιχμάλωτα τα ζώα του κόσμου. Θα τα καταφέρουν άραγε προτού να είναι πολύ αργά;
Μέσα από μια τρελή περιπέτεια γεμάτη χιούμορ και ευρηματικούς διαλόγους, οι μικροί αναγνώστες θα μάθουν ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που τα ζώα του πλανήτη και η βιοποικιλότητα απειλούνται. Πίσω από τις δράσεις της επίλεκτης πρακτορικής ομάδας, όμως, η Ελένη Ανδρεάδη χωρίς ίχνος διδακτισμού υπογραμμίζει επίσης την αξία της αλληλεγγύης, τη δύναμη της ομάδας και τη σημασία να παίρνουμε πρωτοβουλία, διεκδικώντας το καλύτερο για εμάς και τον πλανήτη.

… για τη συγγραφέα
Η Ελένη Ανδρεάδη γεννήθηκε στο Λονδίνο και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στις μεταπτυχιακές της σπουδές. Έχει εργαστεί ως στρατηγικός και περιβαλλοντικός σύμβουλος σε Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία. Το 2009 ίδρυσε τη ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Πρακτόρων του Πλανήτη υλοποιούνται σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και βραβεύτηκαν το 2013 ως προς την καινοτομία τους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρώτο βιβλίο της, «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη», απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015. Τα βιβλία της μεταφράζονται και θα κυκλοφορήσουν σε χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Τουρκία και η Αίγυπτος.
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα τρία βιβλία της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη: «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη», «Η εκδίκηση του Πουφ», «Τα τέρατα των ωκεανών», καθώς και το βιβλίο «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης».