,

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου του μιούζικαλ “Mamma Mia”

Συνέντευξη τύπου | Όλα όσα μάθαμε για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του “Mamma Mia

Από τη Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη

 

Μπήκαμε στο Δεκέμβρη και η αντίστροφη μέτρηση έχει κιόλας αρχίσει  για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί “Mamma Mia” υπό τις μελωδίες των τραγουδιών των θρυλικών μας ABBA. Ο λόγος για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του επιτυχημένου μιούζικαλ “Mamma Mia” των Benny Andersson, Bjorn Unvaeus και Catherine Johnson που ανεβαίνει για πρώτη φορά στις 8 Δεκεμβρίου στο θέατρο Ακροπόλ σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσίας της Θέμιδας Μαρσέλλου. Οι συντελεστές της παράστασης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για να μας ενημερώσουν για το όμορφο θέαμα που μας ετοιμάζουν και το Alchemy web radio δεν μπορούσε παρά να δώσει το παρών!

mama5

Η Θέμις Μαρσέλλου που έχει στο ενεργητικό της πλήθος επιτυχιών στην κατηγορία του μιούζικαλ, μίλησε για τη δυσκολία που αντιμετώπισαν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα της παράστασης από το εξωτερικό αλλά και την επίτευξη του στόχου τους μάλιστα με την εκδοχή non- replica που δίνει μια σχετική ελευθερία στην ελληνική εκδοχή. Η ίδια τόνισε πως η μετάφραση των γνωστών τραγουδιών είναι απαίτηση των Abba με προϋπόθεση τη διατήρηση κάποιων συγκεκριμένων φράσεων όπως “Dancing Queen” και “Mamma Mia” . Εξαίρεση είναι το τραγούδι Waterloo που ερμηνεύεται στα αγγλικά καθώς δεν αποτελεί κομμάτι της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, η σκηνοθέτης τόνισε πως δεν αντιμετώπισε το “Mamma Mia” μόνο σαν πάρτυ αλλά προσπάθησε να αποδώσει ένα κείμενο φρέσκο και πολύ ελληνικό.

mama1

Στη συνέχεια, η κ. Μαρσέλλου παρουσίασε τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης τονίζοντας πως η επιλογή της Δέσποινας Βανδή στο πρωταγωνιστικό ρόλο της Donna είναι καθαρά δική της απόφαση αφού δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καμία άλλη ιδανικότερη για αυτή τη θέση.

Με τη σειρά της, η Δέσποινα Βανδή εξέφρασε τη χαρά της για τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο μιούζικαλ αφού θεωρεί το concept πολύ έξυπνο λόγω της ενσωμάτωσης των γνωστών τραγουδιών. Μίλησε για την επιθυμία της εδώ και χρόνια να συμμετάσχει σε κάποιο μιούζικαλ  και απέδωσε στις κακές συγκυρίες το γεγονός ότι δεν το έπραξε νωρίτερα. «Έπρεπε να γίνω μάνα δυο παιδιών για να παίξω σε μιούζικαλ το ρόλο της μάνας» είπε χαριτολογώντας. Ακόμη, επεσήμανε πόσο πολύ θα της λείψουν οι πρόβες τώρα που η παράσταση είναι πια τόσο κοντά στην πρεμιέρα αφού βρίσκονται σε διάθεση πενταήμερης εκδρομής τους τρεις τελευταίους μήνες που προετοιμάζονται για το έργο.

mama3

Ο Άκης Σακελλαρίου που υποδύεται στην παράσταση έναν από τους τρεις υποψήφιους μπαμπάδες, μίλησε για την ευκαιρία που δίνεται μέσα από αυτή τη δουλειά να αποτινάξουν το σύμπλεγμα με τους χώρους προέλευσης των καλλιτεχνών καθώς το θέατρο περνάει πια σε άλλα επίπεδα και άλλη εποχή ενώ τόνισε πως το αποτέλεσμα θα κρίνει αν έγιναν οι σωστές επιλογές.

Η Demy ερμηνεύει το ρόλο της Sophie, την κόρη της Donna σε αυτό το μιούζικαλ που είναι το πέμπτο στη μέχρι τώρα πορεία της. Η τραγουδίστρια δήλωσε πως αγαπά την ηρωίδα της γιατί είναι ένα προβληματισμένο κορίτσι που ανακαλύπτει στη πορεία της υπόθεσης πολλά πράγματα για τον εαυτό της ενώ δεν δίστασε να προσθέσει πως η βαρύτητα της πλοκής σε συνδυασμό με το ελληνικό στοιχείο κάνει τη διαφορά σε αυτή την παράσταση.

Η Μπέττυ Μαγγίρα μίλησε για το ρόλο της Tanya που υποδύεται στην παράσταση και είναι μια από τις δυο κολλητές φίλες της Donna. Η Tanya είναι μια χορτασμένη, ακομπλεξάριστη γυναίκα με πλαστικές και διαζύγια. Σχολίασε με θαυμασμό επίσης τη συνέπεια, την εργατικότητα και την πειθαρχία της Δέσποινας Βανδή σε όλη τη διάρκεια των προβών.

Η Μαριέλλα Σαββίδου ενσαρκώνει τη Rosie, την άλλη φίλη της Donna που είναι περισσότερο άνθρωπος της περιπέτειας και προτιμά την ελευθερία της χωρίς να καταπιέζεται από γάμους και θεσμούς. Η συμπαθέστατη ηθοποιός δήλωσε πως δέχτηκε αμέσως την πρόταση της Θέμιδας Μαρσέλλου να συμμετάσχει σε αυτή τη δουλειά καθώς αγαπάει πολύ τα μιούζικαλ και αυτό είναι το πρώτο της στην Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με τη σειρά του ερμηνεύει έναν ακόμη από τους υποψήφιος τρεις μπαμπάδες και συγκεκριμένα το ρόλο του Bill. Ο ηθοποιός τόνισε τη διαφορετικότητα της παράστασης από την ταινία που όλοι ξέρουμε και αποκάλυψε πως στη σκηνή του Ακροπόλ θα δούμε δύσκολα πράγματα που οφείλονται στη συλλογική δουλειά και τη μαγεία των πολυμελούς θιάσου. Ακόμη μας προέτρεψε να φύγουμε από τις γνωστές ταμπέλες και να αποδεχτούμε ότι οι άνθρωποι συναντώνται στη σκηνή για να δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο αγαπημένος μας Αργύρης Αγγέλου είναι ο τρίτος από τους υποψήφιους μπαμπάδες της Sophie. Η επιλογή του από τη σκηνοθέτη, του έδωσε μεγάλη χαρά καθώς τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να ερμηνεύει ρόλους μεγαλύτερων ανδρών. Κι όσο κι αν δεν του αρέσουν συνήθως οι πρόβες μέχρι την πρεμιέρα των παραστάσεων, αυτές σίγουρα είναι για εκείνον οι περισσότερες μα και οι πιο ευχάριστες.

Όσο για τον Άρη Μακρή, το πρώην μέλος των Boys and Noise που έχει το ρόλο του μέλλοντα συζύγου της Sophie, αυτό είναι το δεύτερο μιούζικαλ που συμμετέχει. Αν και στην αρχή φοβήθηκε την απόδοση των τραγουδιών των Abba, είχε εμπιστοσύνη στην κ. Μαρσέλλου που κατάφερε να δώσει στους στίχους μια ευχάριστη ελληνική νότα.

Η Άννα Αθανασιάδη βρίσκεται πίσω από τις ευρηματικές χορογραφίες που πρόκειται να δούμε στην παράσταση. Το ταλέντο της Άννας είναι τεράστιο και η χημεία της με τη σκηνοθέτη δεδομένη αφού έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν σε άλλες παραστάσεις. Η χορογράφος δήλωσε πως τόσο η μουσική των Abba όσο το καλό υλικό του θιάσου της έδωσαν πολλά περιθώρια δημιουργίας και της επέτρεψαν να εκφραστεί.

Ο Ηλίας Καλούδης βρίσκεται πίσω από τη μουσική διεύθυνση και διδασκαλία της οκταμελούς ορχήστρας και όπως επισήμανε ο ίδιος το έργο του ήταν πολύ δύσκολο αφού δεν έπρεπε να παρεκκλίνει καθόλου από τη μουσική των Abba. Τη φωνητική διδασκαλία του θιάσου έχει αναλάβει ο Δημήτρης Μπουζάνης.

Τέλος, ότι και να πούμε για τα υπέροχα σκηνικά που επιμελείται ο Μανόλης Παντελιδάκης θα είναι λίγο αφού μια μικρή γεύση που πήραμε μας γοήτευσε πραγματικά. Ο κ. Παντελιδάκης δήλωσε πως χάρηκε που επιστρέφει στο θέατρο Ακροπόλ και αν και γνωρίζει χρόνια τη Θέμιδα Μαρσέλλου, αυτή είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται.

Λίγη υπομονή μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου και τότε τα θρυλικά τραγούδια των Abba θα ξαναζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ. Μην λείψει κανείς!