35 χρόνια «Παρέμβαση» γιορτάζονται στον Ιανό

35 χρόνια «Παρέμβαση» γιορτάζονται στον Ιανό

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 18:00 το περιοδικό «Παρέμβαση» γιορτάζει και σας προσκαλεί στον ΙΑΝΟ με αφορμή την επέτειο των 35 χρόνων κυκλοφορίας του. Κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του, στα γράμματα και τον πολιτισμό, όπως αυτά εκφράστηκαν μέσα από τις σελίδες του όλα αυτά τα χρόνια.

 

Διακεκριμένοι άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού θα απευθύνουν χαιρετισμό, μεταξύ των οποίων οι: Βασίλης Βασιλικός, Τίτος Πατρίκιος, Αλέξης Ζήρας, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Γιώργος Χουλιάρας.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Β. Π. Καραγιάννη, Ενωμένα μυστικά, εκδόσεις Γαβριηλίδης, από τον συγγραφέα Πάνο Σταθόγιαννη.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Για το περιοδικό θα μιλήσει ο εκδότης της Παρέμβασης Β. Π. Καραγιάννης και ο σκηνοθέτης Γιάννης Καραχισαρίδης.

 

Θα διαβάσει η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη.

 

Θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Παναγιώτης Τροχόπουλος, ένας από τους σημαντικούς πιανίστες της νέας γενιάς και της διεθνούς σκηνής.

 

 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η συγγραφέας και συνεκδότρια του περιοδικού, Δήμητρα Β. Καραγιάννη.

 

Λίγα λόγια για το περιοδικό

 

35 χρόνια «Παρέμβαση» | Η Δυτικομακεδονική Ραψωδία της Παρέμβασης

Το 2019 το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση» κλείνει 35 χρόνια κυκλοφορίας. Από το 1984 μέχρι σήμερα, σταθερός πρεσβευτής των γραμμάτων και της λογοτεχνίας, είναι το μακροβιότερο λογοτεχνικό περιοδικό της ελληνικής περιφέρειας, με μια μακρά πορεία στην πνευματική παραγωγή της Κοζάνης, της Δυτικής Μακεδονίας και της χώρας. Μετράει 190 τεύχη και έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις πνευματικού ενδιαφέροντος στην Κοζάνη, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει εκδώσει περίπου 50 βιβλία. Το 2014 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για την προσφορά του στην Νεοελληνική Λογοτεχνία.

Δείτε εδώ τα τεύχη του περιοδικού

Δείτε την εκδήλωση