Βιβλιοπαρουσίαση: «Όλα όσα είμαι»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Όλα όσα είμαι»

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 18:00 οι Εκδόσεις Εντύποις σας περιμένουν στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα) για την παρουσίαση του «Όλα όσα είμαι», του λευκώματος που σε βοηθά να αφηγηθείς την προσωπική σου ιστορία! Η συγγραφέας του βιβλίου Όλγα Λυμπεροπούλου μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο της Ψυχολογίας και των Μ.Μ.Ε. θα συστήσουν στο κοινό ένα ξεχωριστό λεύκωμα που οδηγεί τον κάτοχό του σε ένα ταξίδι στην προσωπική του ιστορία και τον βοηθά βήμα – βήμα να καταγράψει τις εντονότερες αναμνήσεις, τις μεγαλύτερες επιθυμίες, τις βαθύτερες σκέψεις, τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι:

Άννυ Μπενέτου

Ψυχολόγος, M.Sc., Phd, Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία

Μυρτώ Αντωνοπούλου

Δημοσιογράφος υγείας, διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Love yourself και υπεύθυνη ύλης στο grandmama.gr

Χριστίνα Αβδίκου

Εικονογράφος

Όλγα Λυμπεροπούλου

Νευροψυχολόγος, M.Sc., υπεύθυνη Κέντρου Διαταραχών Μνήμης (trainyourbrain.gr)

Τη συζήτηση συντονίζει η Φλώρα Κασσαβέτη, δημοσιογράφος υγείας και ευεξίας, αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και στο thriveglobal.gr του Ομίλου ΑΝΤ1.

Το «Όλα όσα είμαι» απευθύνεται:

– Σε άτομα όλων των ηλικιών που αισθάνονται την ανάγκη να καταγράψουν την προσωπική τους ιστορία και κυρίως, σε ανθρώπους μέσης και Τρίτης Ηλικίας.

– Σε ανθρώπους με Ήπια Νοητική Διαταραχή ή αρχικού σταδίου άνοια.

– Σε οικογένειες που φροντίζουν ηλικιωμένους (με ή χωρίς διαταραχές μνήμης) και αναζητούν τρόπους να κινητοποιήσουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους και να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί.

– Σε επαγγελματίες υγείας που εργάζονται με ηλικιωμένους (με ή χωρίς διαταραχές μνήμης).

Μετά από τις Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους, το Όλα όσα είμαι είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ασημένιοι Αναγνώστες» των Εντύποις Εκδόσεις, της πρώτης σειράς βιβλίων στην Ελλάδα που απευθύνεται κυρίως σε αναγνώστες Τρίτης Ηλικίας.

Συγγραφέας: Όλγα Λυμπεροπούλου

Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

Εκδόσεις Εντύποις, Σειρά «Ασημένιοι Αναγνώστες»

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου:

Η Όλγα Λυμπεροπούλου είναι γνωστική νευροψυχολόγος με ειδίκευση στην Τρίτη Ηλικία και τις Άνοιες. Έχει πτυχίο Ψυχολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και μεταπτυχιακό στη Γνωστική Νευροψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Essex του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το 2000 εργάζεται καθημερινά με άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχές των νοητικών τους λειτουργιών και τις οικογένειές τους. Είναι υπεύθυνη του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης – trainyourbrain.gr όπου ασχολείται με τη νευροψυχολογική αξιολόγηση, τη διαμόρφωση προγραμμάτων νοητικής ενδυνάμωσης και τη συμβουλευτική φροντιστών ανθρώπων με άνοια.

Ακόμα, είναι εμπνεύστρια και επιστημονική επιμελήτρια της σειράς «Ασημένιοι Αναγνώστες» των Εντύποις Εκδόσεις, της πρώτης σειράς βιβλίων στην Ελλάδα που απευθύνεται κυρίως σε ηλικιωμένους αναγνώστες και αναγνώστες με άνοια.

Μέσα από τα άρθρα, τα βιβλία και τις ομιλίες της επιδιώκει να μεταδώσει στο ευρύ κοινό με απλό και κατανοητό τρόπο επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τις άνοιες και τη φροντίδα της υγείας του εγκεφάλου.

 

Tο βιβλίο θα βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις 4 Φεβρουαρίου 2019