Oι Stringless μιλάνε στο Radio Alchemy

Έξι γυναίκες, τραγουδούν για την γυναίκα (και όχι μόνο), αντλώντας υλικό από την παράδοση της Ελλάδας και των Βαλκανίων, αλλά και από το λαϊκό τραγούδι, την επιθεώρηση, το θέατρο.
Με διάθεση σατιρική, σαρκαστική, ρομαντική και άλλοτε δραματική, προσεγγίζουν το γυναικείο αρχέτυπο.Μια μουσική παράσταση που αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από φωνές…

 

  • Καταρχήν πως προέκυψε η ιδέα μιας ομάδας γυναικών με τραγούδια και μουσική μόνο τις φωνές σας;

Την ιδέα την είχε η Αλμπένα με την Ελιόνα Σινιάρη, πρώην μέλος του σχήματος. Θέλανε τα κορίτσια να δημιουργήσουν ένα πολυφωνικό σχήμα. Πήραν τηλέφωνο την Αλεξία Χρυσομάλλη, επίσης πρώην μέλος του σχήματος, η Αλεξία έφερε την Έλσα Μουρατίδου, η Έλσα έφερε την Βασιλική Αλεξίου και η Βασιλική Αλεξίου έφερε την Κατερίνα Μαυροφύδου….και κλείσαμε! Στο μεταξύ έχουν προστεθεί και η Δωροθέα Μιχαήλ και η Στέλλα Γιαλτζή

 

 

  • 6 γυναίκες , 6 εξαιρετικές φωνές , 6 διαφορετικές προσωπικότητες. Πως τα καταφέρατε να συμπράξετε όλες μαζί;

Είναι πραγματικά δύσκολο ωστόσο ο κοινός μας σκοπός και στόχος καθώς και η αγάπη μας για την μουσική, κάνει τις δυσκολίες πέρα και εντέλει το αποτέλεσμα μας δικαιώνει! Επίσης με τα χρόνια μάθαμε η μια την άλλη και πλέον κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις!

 

  • Τι έχει αλλάξει από την πρώτη επίσημη συναυλία σας στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης τον Αυγούστου του 2012 μέχρι σήμερα;

Αρκετά έχουν αλλάξει, πρώτα από όλα η σύνθεση της ομάδας, δυο κορίτσια έχουν φύγει κι άλλα δυο έχουν έρθει! Επίσης έχει έρθει η εμπειρία και το δέσιμο μεταξύ μας, ακόμα και σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Οι μουσικές προτάσεις επίσης εξελίσσονται παράλληλα με εμάς. Βέβαια έχει μείνει σταθερή η αφοσίωση και η επιμονή στον τρόπο που θέλουμε να εκφραστούμε… μέσω της πολυφωνίας!

 

 

  • Χιούμορ ή αυτοσαρκασμός για το παράξενο ον που λέγεται γυναίκα;

Μέσα από το χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και από τα τραγούδια που επιλέγουμε προσεγγίζουμε την γυναικά ενισχύοντας ή αποδημώντας κοινωνικά χαρακτηριστικά που έχουν αποδοθεί διαχρονικά σε αυτή, καταλήγοντας ουσιαστικά ότι δεν χωράνε ταμπέλες, προσδιορισμοί, χαρακτηρισμοί σε μια «ύπαρξη» και κυρίως στη γυναικεία που δεν μπορείς με τίποτα τελικά να «καλουπώσεις»..από κάπου θα σου γλιστρήσει!

 

 

  • Κρεμλίνο για 4 Κυριακές με 4 καλεσμένους να δίνουν τη δική τους πινελιά στις εμφανίσεις σας. Μιλήστε μου για αυτό.

Θα παρουσιάσουμε το project μας «η γυναίκα είναι μυστήριο» το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια αποκλειστικά για τους διαφορετικούς ρόλους και χαρακτήρες της γυναίκας.Η αρχική ιδέα ήταν να καλέσουμε 4 γυναίκες. Όμως επειδή θα κινδυνεύαμε να μας χαρακτηρίσουν ως υποκειμενικές, θελήσαμε να δώσουμε το βήμα και σε δυο άνδρες που θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στο θηλυκό overdose… Άλλωστε το ερώτημα είναι : τι κρύβεται στο μυαλό μιας γυναίκας; Ο Αργύρης Μπακιρτζής αλλά και ο Γιάννης Ζουγανέλης έχουν εκφραστεί ποικιλοτρόπως για το θέμα. Η ταινία ”Ας περιμένουν οι γυναίκες” υπήρξε καθοριστική για την απόφασή μας να τους καλέσουμε! Πέραν φυσικά από την τεράστια πορεία τους στην ελληνική μουσική σκηνή, όλα αυτά τα χρόνια. Η Χριστίνα Μαξούρη και η οπτική από την οποία προσεγγίζει τη μουσική (μέσω του θεάτρου που πολύ καλά κατέχει), είναι για μας πολύ πιο κοντά από άλλες ίσως τραγουδίστριες. Όσο για τη Φωτεινή Βελεσιώτου, έρχεται από τα μέρη μας, τη Θεσσαλονίκη και πρεσβεύει την βασική γυναικεία φιγούρα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Όλοι ανεξαιρέτως οι καλεσμένοι μας, αγκάλιασαν με πολλή αγάπη το εγχείρημά μας αυτό και τους ευχαριστούμε πολύ, εκ των προτέρων.

 

 

  • Tι εύχονται οι strignless για τις strignless για το 2019 και μία ευχή για όλο το κόσμο..!!

Ευφάνταστες ιδέες και περισσότερο χρόνο για stringloδουλειά!

Για τον κόσμο υγεία πνευματική και αγάπη για τον συνάνθρωπο!!! (Γιατί πολύ παροξυσμός τελευταία!)

Ας αγαπηθούμε μεταξύ μας και κανένα κακό δεν θα μας συμβεί!!!

 

οι STRINGLESS είναι :
ALBENA KOUTOVA, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΔΩΡΟΘΕΑ ΜΙΧΑΗΛ,
ΕΛΣΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΟΥ, ΣΤΕΛΛΑ ΓΙΑΛΤΖΗ

 

Γυναικεία υπόθεση οι stringless σε ένα project εξαιρετικό. Μην τις χάσετε!!Εγώ θα είμαι εκεί !

Για 4 Κυριακές, 4 μοναδικές εμφανίσεις

10, 17, 24 Φλεβάρη και 3 Μάρτη 2019

 στο ΚΡΕΜΛΙΝΟ (Χαϊδαρίου 6, Πειραιάς. Τηλ κρατήσεων 21 0410 0010)

Δυο άνδρες και δυο γυναίκες, οι εκλεκτοί καλεσμένοι που θα συνδράμουν στην έρευνα για την απάντηση του άλυτου, μέχρις στιγμήν, ζητήματος δίνοντας τη δική τους πλευρά :

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ 10/2

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΞΟΥΡΗ 17/2

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ 24/2

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ 3/3

Αυστηρώς θηλυκόν!

 

Stringless από τη Μαρία Χαρίτου για το Radio Alchemy