Mikael Krogerus και Roman Tschappeler: "Το βιβλίο των αποφάσεων"

,

Mikael Krogerus και Roman Tschappeler: “Το βιβλίο των αποφάσεων”

«Το βιβλίο των αποφάσεων» των συγγραφέων Mikael Krogerus και Roman Tschappeler  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, σε μετάφραση Δέσποινας Κανελλοπούλου, περιλαμβάνει 50 διαφορετικά μοντέλα στρατηγικής σκέψης.

Απευθύνεται σε όσους παρακολουθούν ένα πρόγραμμα ΜΒΑ, σε όσους κινούνται σε απαιτητικούς επαγγελματικούς χώρους αλλά και σε όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για προσωπικούς λόγους, βελτιώνοντας τον τρόπο και τον χρόνο μέσα στον οποίο λαμβάνουν αποφάσεις.

Αν και το θέμα του είναι σκληροπυρηνικό οι συγγραφείς του Mikael Krogerus και Roman Tschappeler απευθύνονται στους αναγνώστες με απλό και κατανοητό τρόπο ακόμα και όταν χρησιμοποιούν όρους που που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Εξηγούν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά πάντα με άκρως επαγγελματικό ύφος καλύπτοντας κάθε επαγγελματική ανάγκη του αναγνώστη τους, μοντέλα λήψης αποφάσεων όπως τον «Πίνακα διαχείρισης χρόνου του Αϊζενχάουερ», τη «SWOT Ανάλυση» και το «Μοντέλο του Ελβετικού Τυριού». Κι αν ο αναγνώστης δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με όλα αυτά, θα τα βρει άκρως εφαρμόσιμα αλλάζοντας προς το καλύτερο τη ζωή του εφαρμόζοντάς τα σε κάθε ευκαιρία.

Για τις υψηλότερες απαιτήσεις που συναντάμε στον επιχειρηματικό κόσμο αυτό το βιβλίο, σε διαστάσεις που επιτρέπουν να το έχει ο αναγνώστης πάντα μαζί του, θα προσφέρει SOS βοήθεια σε οποιαδήποτε επαγγελματική ανάγκη. Από το πώς θα προετοιμάσει ένας επαγγελματίας μια παρουσίαση μέχρι το πώς θα αξιολογήσει μια επιχειρηματική ιδέα πριν λάβει την μεγάλη απόφαση.

Συνοπτικές αλλά πλήρεις οι πληροφορίες που παρέχει, απαντά σε ερωτήματα όπως πώς μπορούμε να δουλεύουμε πιο αποδοτικά και πώς μπορούμε να κινητοποιήσουμε την ομάδα μας.

Το γνωρίζατε ότι τα απλά «ναι» και «όχι» μπορούν να παίξουν τον σημαντικότερο ρόλο μέσα από έναν κανόνα που θα σας προσφέρει την πιο σωστή λύση την κρισιμότερη στιγμή; Και ναι, εφαρμόζεται από γιατρούς αλλά και από Προέδρους κρατών που ορίζουν τη μοίρα δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Στις σελίδες του θα βρείτε το κατάλληλο μοντέλο που θα σας βοηθήσει να λάβετε οποιαδήποτε αγοραστική απόφαση θέλετε. Αλήθεια, πώς θα επιλέξετε το επόμενο αυτοκίνητό σας;

Κάθε κεφάλαιο κλείνει με αποφθέγματα που μας εμπνέουν και προσφέρουν απαντήσεις και στα δυσκολότερα ερωτήματα.

Πάρτε το μαζί σας στον χαρτοφύλακα αλλά και στην τσάντα σας και συμβουλευτείτε το σε κάθε ευκαιρία.

 

-κριτική

Λυδία Ψαραδέλλη

 

 

Διαβάστε επίσης Νέα κυκλοφορία: “Το βιβλίο των αποφάσεων”