,

Ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης μιλάει στο Radio Alchemy

O Αλέξανδρος Τζουγανάκης μιλάει στη Μαρία Χαρίτου για το Radio Alchemy
( www.radioalchemy.net )

 

Παράδοση με μια φρέσκια και νεανική ματιά τα τραγούδια σου.  Τι επιδιώκεις με αυτό το “πάντρεμα” ?

Αισθάνομαι ότι η παραδοσιακή μουσική έχει μία ιδιαίτερη δύναμη. Mέσα απ ΄την παραδοσιακή μουσική μπορείς να δείς την αλήθεια σε βάθος του χρόνου, είναι μια μουσική που την καθιερώνει ο χρόνος. Έχω επηρεαστεί μουσικά, θέλοντας και μη από την παράδοση του τόπου μου γιατί με συγκινεί και την άγω απώτερα. Θεωρώ ότι το να υπηρετείς την παράδοση είναι μια μεγάλη ευθύνη και πρέπει να το κάνεις με κάποιους κανόνες ώστε να υπάρχει σεβασμός. Δεν έχω επιλέξει αυτό.
Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες στην μουσική και έτσι δεν μπορώ να κατηγοριοποιήσω την μουσική που γράφω. Το μόνο που επιδιώκω είναι να ακολουθώ το ένστικτο μου ώστε να συγκινούμαι μέσω της μουσικής!

θα ήθελες να ακολουθήσεις κάποιο άλλο επάγγελμα εκτός της μουσικής ή ήταν αναπόφευκτο για εσένα μεγαλώνοντας σε ένα μουσικό περιβάλλον;

 Την μουσική δεν την θεωρώ επάγγελμα, είναι τρόπος ζωής , τρόπος έκφρασης, είναι ένα λειτούργημα για μένα, και δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτήν. Δίνει ελπίδα φως και χρώμα στην ζωή μου! Πριν από λίγο καιρό ενώ φοιτούσα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών κατάλαβα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ περαιτέρω με αυτό το επάγγελμα! Μου αρέσει ότι κάνω να το κάνω καλά και αυτό απαιτεί αγάπη και αφοσίωση! Επέλεξα να αφοσιωθώ στην μουσική.

” Η διαφορά ” είναι το καινούργιο σου τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες. Στίχοι και μουσική δικοί σου. Τι σε εμπνέει να γράφεις?

Πολλοί παράγοντες μου αποτελούν έμπνευση και με οδηγούν στην δημιουργία. Ένας
βασικός παράγοντας είναι κάθε έντονο συναίσθημα που βιώνω, το οποίο συνήθως το εκφράζω με στίχους.

 

 

Επόμενα σχέδια? Τι να περιμένουμε από τον Αλέξανδρο?

Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε μια δημιουργική φάση της ζωής μου!
Γράφω συνεχώς. Αυτό το διάστημα ηχογραφώ νέα τραγούδια και ετοιμάζω νέα πράγματα.
Νιώθω την ανάγκη να καταθέσω μουσικές και τραγούδια, και να τα μοιραστώ με τον κόσμο.

 

 

 Μέχρι που θέλεις να φτάσεις με την μουσική σου?

Νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση κάθε φορά που κάποιο τραγούδι μου συνδέεται πραγματικά με μία ακόμη ανθρώπινη ψυχή. Θέλω λοιπόν να πάω όσο πιο μακριά γίνεται αυτήν την συγκίνηση και σύνδεση με τον κόσμο.

Μια ευχή για εσένα και μια ευχή για το Radioalchemy που φέτος κλείνει τα 7 χρόνια.

Εύχομαι πάνω από όλα υγεία σωματική και πνευματική σε όλο τον κόσμο. Αν επικεντρωνόμαστε στην θετική πλευρά άπω ότι μας περιβάλει, με οδηγό την αγάπη, σίγουρα όλα θα είναι καλύτερα! Καλές εκπομπές και τα 7 χρόνια να γίνουν 100 σας εύχομαι!