Παρουσίαση βιβλίου: «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη»

Παρουσίαση βιβλίου: «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη»

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 13:00 οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και ο Παιδικός IANOS, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια του βιβλίου «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη» του Eric Carle, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή δράση για τους μικρούς και μεγάλους του φίλους.

Παρουσίαση βιβλίου: «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη»

Η κάτοχος δύο ρεκόρ Γκίνες-origami instructor Μυρτώ Δημητρίου, θα ζωντανέψει τους ήρωες των βιβλίων με την ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής origami.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια ηλιόλουστη Κυριακή, βγήκε η κάμπια από ένα μικροσκοπικό αυγό. Πεινούσε φοβερά. Τη Δευτέρα, έφαγε ένα μήλο. Την Τρίτη, έφαγε δύο αχλάδια. Την Τετάρτη, έφαγε τρία δαμάσκηνα κι ακόμα πεινούσε. Η εικονογράφηση, με τολμηρά, έντονα χρώματα, και το απλό κείμενο, που είναι τυπωμένο με μεγάλα, ευανάγνωστα στοιχεία, αφηγούνται την ιστορία της μικρής πεινασμένης κάμπιας που μεγαλώνει τρώγοντας λίγο απ’ όλα! Χορτάτη πια, φτιάχνει το κουκούλι της κι αποκοιμιέται. Θα βγει δύο βδομάδες μετά, μεταμορφωμένη σε μια πανέμορφη πεταλούδα.

 

Λίγα λόγια για τον Eric Carle

Γεννήθηκε στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης το 1929. Οι γονείς του ήταν μετανάστες από τη Γερμανία και, το 1935, η οικογένεια επέστρεψε στη Στουτγκάρδη. Στα 16 του, ο Έρικ έγινε δεκτός στη σχολή καλών τεχνών, εμπειρία που του άνοιξε έναν ολόκληρο καινούργιο κόσμο. Για αρκετά χρόνια, ο Έρικ εργάστηκε ως γραφίστας στη Νέα Υόρκη. Σχεδόν σαραντάρης, άρχισε να γράφει και να εικονογραφεί παιδικά βιβλία -ανάμεσα τους και το δημοφιλέστατο «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη». Το βιβλίο αυτό, που ουσιαστικά μιλάει για την ελπίδα, βεβαιώνει τα μικρά παιδιά ότι γρήγορα θα μεγαλώσουν και θα ανοίξουν τα δικά τους φτερά. Όλα του τα βιβλία, που έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου, έχουν επίσης σχέση με τη φύση, το ζωικό βασίλειο, τις βάσεις της οικολογίας και την αισθητοποίησή τους για τα παιδιά. Το 2002 ο Έρικ Καρλ και η γυναίκα του, Μπάρμπαρα, ίδρυσαν στο Άμχερστ της Μασαχουσέτης το Eric Carle Museum of Picture Book Art (Μουσείου Καλλιτεχνικού Εικονογραφημένου Βιβλίου Eric Carle).

 

Λίγα λόγια για την εκδήλωση και τη Μυρτώ Δημητρίου

Η Μυρτώ Δημητρίου (Instructor origami-κάτοχος 2 Ρεκόρ Γκίνες) θα ζωντανέψει τους ήρωες με την ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής origami.

 

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους «Κατσούφα Πασχαλίτσα» αλλά και πολύχρωμες πεταλούδες, μετά την αφήγηση του βιβλίου «Μια Κάμπια πολύ πεινασμένη».

 

Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορούν όλα τα βιβλία του Eric Carle αλλά και τα βιβλία της Μυρτώς Δημητρίου «10 θαλασσινά Origami» και «Origami με φαντασία».