,

“Hairspray”: Όλα όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου

 

Από τη Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη

 

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του θεάτρου Ακροπόλ για την παράσταση “Hairspray”. Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ, που έχει διακριθεί παγκοσμίως, με 8 Tony Awards, 4 Laurence Olivier Awards, 9 Drama Desk Awards και 2 World Theatre Awards παρουσιάζεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 25 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια παράσταση αληθινό πάρτυ με υπέροχα τραγούδια και χορογραφίες που θα γεμίσει τη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, σε μια υπερπαραγωγή με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές και ζωντανή ορχήστρα, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου. Το έργο τάσσεται ενάντια στις διακρίσεις κάθε είδους μέσω της δύναμης της μουσικής, την ελευθερία της έκφρασης και το ομαδικό πνεύμα που νικάει κάθε προκατάληψη.

Η ιστορία που τo 2007 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μέσα από την ομότιτλη Αμερικάνικη ταινία με πρωταγωνιστές τους John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron, Queen Latifah και James Marsden, μας ταξιδεύει στο 1962, στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ όπου η ταλαντούχα και ευτραφής έφηβη Tracy Turnblad έχει μόνο ένα όνειρο: να χορέψει στο διάσημο τηλεοπτικό σόου «The Corny Collins Show». Σημαντικό ρόλο στη ζωή της Tracy παίζει η μητέρα της Edna Turnblad, μια γλυκιά γυναίκα, απομονωμένη στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της λόγω της συστολής που αισθάνεται για τα παραπανίσια κιλά της που αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού από τον έξω κόσμο. Η αλλαγή έρχεται και για την ίδια μέσα από τη δράση για το κοινό καλό και το καλό της οικογένειάς της. Τον χαρακτήρα αυτόν παραδοσιακά ερμηνεύει άντρας ηθοποιός και αποτελεί πρόκληση για τους κωμικούς ηθοποιούς παγκοσμίως. Στη χώρα μας, με το ρόλο αυτό πρόκληση καλείται να αναμετρηθεί φέτος ο Μάρκος Σεφερλής.

Στη συνέντευξη τύπου, η Θέμιδα Μαρσέλλου που υπογράφει τη σκηνοθεσία, την απόδοση κειμένου και των στίχων, μίλησε για τα αντιρατσιστικά μηνύματα αυτού του έργου που θίγει τη διαφορετικότητα και το bullying προβάλλοντας σε πρώτο πλάνο τα όνειρα των ανθρώπων ενώ επισήμανε ότι έχουν επιλεχθεί τόσο έγχρωμοι όσο και λευκοί ηθοποιοί για να ενσαρκώσουν τους ρόλους των έγχρωμων ηρώων. Ωστόσο, στάθηκε και στη επιλογή του Μάρκου Σεφερλή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Edna Turnblad κρίνοντάς την απολύτως φυσιολογική αφού ο ηθοποιός χορεύει και τραγουδάει τόσα χρόνια στις δικές του παραστάσεις και είναι κατάλληλος για το ρόλο. Όπως τόνισε η σκηνοθέτις «το ενδιαφέρον είναι να δούμε πώς ένας τόσο επιτυχημένος παραγωγός όπως ο Μάρκος που διαθέτει δική του επαγγελματική στέγη θα καταφέρει να μπει σε καλούπια υπηρετώντας πιστά το είδος του μιούζικαλ».

Με τη σειρά του, ο Μάρκος Σεφερλής δήλωσε πως βρίσκεται σε μια ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας του καθώς είχε παρακολουθήσει το συγκεκριμένο έργο σε παράσταση του Λονδίνου, είχε ενθουσιαστεί και είχε ονειρευτεί να παίξει το ρόλο της Edna, γεγονός όμως που δεν περίμενε πως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα λόγω της ακριβής παραγωγής. Ο πρωταγωνιστής μας μαρτύρησε πως νιώθει μαθητούδι ανακαλύπτοντας ένα ολοκαίνουριο είδος που μέχρι τώρα δεν είχε καταπιαστεί αλλά με τόσο καλή δασκάλα, δεν δυσκολεύτηκε να πει σχεδόν αμέσως το μεγάλο ναι.

Ο Κώστας Κόκλας που ερμηνεύει στην παράσταση το σύζυγο της Edna, ευχαρίστησε δημόσια τη Θέμιδα Μαρσέλλου για την εμπιστοσύνη της ενώ τόνισε πως οι πραγματικοί ήρωες της παράστασης είναι οι δεκάδες νέοι ηθοποιοί που κάνουν πρόβες από τον Ιούνιο στα χορευτικά για να επιτύχουν ένα άψογο αποτέλεσμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στις δηλώσεις της και η Ντορέττα Παπαδημητρίου που στην παράσταση υποδύεται την «κακιά» του έργου. Η πανέμορφη ηθοποιός που συνεργάζεται για πρώτη φορά με την κ. Μαρσέλλου δήλωσε τρισευτυχισμένη που συνεργάζεται με τόσα νέα και τεράστια ταλέντα.

Ο Παναγιώτης Πετράκης, φανερά συγκινημένος που επιστρέφει στη σκηνή του Ακροπόλ μετά από 19 χρόνια, δήλωσε ευγνώμων για την συνεργασία του με τη Θέμιδα ενώ σχολίασε πως έχει γίνει η καλύτερη δυνατή διανομή στην επιλογή των ηθοποιών.

Το ρόλο της Tracy ερμηνεύει στην παράσταση η Κατερίνα Σούσουλα που διαθέτει λαμπρές περγαμηνές στο χώρο καθώς είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια και έχει συνεργαστεί με την κ. Μαρσέλλου και στο παρελθόν. Η ηθοποιός ευχαρίστησε την σκηνοθέτη για την ευκαιρία που της δόθηκε ενώ μίλησε για τον αέρα της δεκαετίας του 60’ με τον οποίο είναι ντυμένο το έργο και τα πλούσια αντιρατσιστικά του μηνύματα.

Ενθουσιασμένος και ο Βαγγέλης Κακουριώτης με την παρθενική του συμμετοχή σε μιούζικαλ σ’ ένα ρόλο που όπως ο ίδιος δήλωσε δεν απέχει πολύ από τον πραγματικό του εαυτό.

Συνολικά, στην παράσταση συμμετέχει 30μελής θίασος, τη μουσική διεύθυνση- διδασκαλία ορχήστρας υπογράφει ο Ηλίας Καλούδης, οι χορογραφίες είναι της Άννας Αθανασιάδη, τα σκηνικά της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια της Παναγιώτας Κοκκορού, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα και τα video του Κάρολου Πορφύρη.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!

 

 Aνταπόκριση : Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη

Φωτογραφίες: Μαρκός Χιωτάκης