,

Γιατί οι Κυριακές απέκτησαν άλλο νόημα…ζευγαρωθείτε.!!!!

Κυριακή, 27/10/2019, παραμονή επετείου σε ένα παρελθοντικό ΟΧΙ και εμείς είπαμε ένα τεράστιο, δυνατό και βροντερό ΝΑΙ το στο παρόν και στο μέλλον  και συγκεκριμένα στην πρώτη από μία σειρά δέκα παραστάσεων του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρας του.

Θα φιλοξενούνται στη μουσική σκηνή Σφίγγα επί των οδών, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος από πεζόδρομο Κιάφα 13).

Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε ήταν πλούσιο όπως πάντα, για όλα τα γούστα και αυτιά, για όλες τις ηλικίες, για όλα τα μυαλά – αρκεί να είναι ανοιχτά-, ελάχιστα διαφορετικό, κατά βούληση πάντα του καλλιτέχνη. Με νέα ενταγμένα τραγούδια σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και με Νέα Μέλη. Το νόημα όμως και το συναίσθημα που μένει είναι πάντα μοναδικό και ανυπέρβλητο. Εξάλλου το σόου πρέπει να συνεχίσει, όχι?.

Το νόημα λοιπόν είναι

Να μη υπάρχει κανένας χωρίς ζευγάρι.

Ο Κραουνάκης μπορεί να μην βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια πάνω στη σκηνή, πλην όμως το βλέμμα του την αγκαλιάζει και αγκαλιάζει και το κοινό. Είναι  διαπεραστικό και το αισθάνεσαι στη ραχοκοκαλιά σου, δεν ξέρεις από που σε παρακολουθεί και απλά καταλαβαίνεις ότι έχει ψυχολογήσει όλη την αίθουσα όταν τη διασχίζει για να ανέβει πάνω στη σκηνή και να πάρει την θέση του. Κάθεται στη μέση και χαράσει την αίθουσα με ακρίβεια μοιρογνωμονίου, άλλοι θα πουν σαν δικαστής, δεν είναι έτσι όμως, απλά θέλει όλοι να συμμετάσχουν σε αυτή την παράσταση είτε είναι πάνω στη σκηνή είτε βρίσκονται από κάτω και παρακολουθούν. Αναφέρεται στο κοινό του και ζητάει από αυτό να συμμετάσχει, όταν μάλιστα δεν λαμβάνει απαντήσεις χρησιμοποιεί το γνωστό τρόπο του Κραουνάκη και σε κάνει να απαντήσεις.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος εμφανίζονται Τα Αγόρια της Σπείρας. Οι ταλαντούχοι Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης και ο Γιώργος Στιβανάκης. Η υπέροχη μπάντα με τον Δημήτρη Ανδρεάδη στα πλήκτρα, Αλέξανδρο Καμπουράκη στο ακορντεόν νέα μέλη και οι δύο, ο Βασίλης Ντρουμπoγιάννης στο πιάνο, ο Γιώργος Ταμιωλάκης στο τσέλο, στις κιθάρες και το μπουζούκι ο Βάιος Πράπας.

Μία παράσταση που έχει αφήσει πλέον εποχή στα κοινωνικά δρώμενα της Αθήνας και το γίγνεσθαι όλων όσων την έχουν δει έστω μία φορά έως τώρα, για την ιδιαιτερότητα της και πάνω από όλα για το ωράριο της. Είναι μία παράσταση φιλική προς όλους όσους έχουν διάθεση για κάτι διαφορετικό. Κάθε Κυριακή στις 20:00 …

Είναι μία παράσταση που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα για όλα τα παραπάνω και για όλα όσα έχουν ακόμα να ειπωθούν. Πραγματικά λοιπόν και αν όντως θέλεις τα συναισθήματά σου να πετάξουν. Αν θέλεις να αγαπήσεις και να ταξιδέψεις με αγαπημένα τραγούδια. Αν θέλεις το σόου να συνεχίσει να υπάρχει και για εσένα. Αν θέλεις να μην μείνει κανένας χωρίς ζευγάρι. Είναι μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις.

Η ομάδα που άλλαξε τη νύχτα :

Δημήτρης Ανδρεάδης: πλήκτρα
Χρήστος Γεροντίδης: φωνή, καχόνε
Αλέξανδρος Καμπουράκης: ακορντεόν
Σάκης Καραθανάσης: φωνή, κιθαρόνι, καχόνε
Σταμάτης Κραουνάκης: φωνή, πιάνο
Κώστας Μπουγιώτης: φωνή, καχόνε
Βασίλης Ντρουμπoγιάννης: πιάνο
Βάιος Πράπας: φωνή, κιθάρες, μπουζούκι
Γιώργος Στιβανάκης: φωνή, μαράκες, ντέφι
Γιώργος Ταμιωλάκης – τσέλο

Σταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα Σπείρα

«Φίλα με… στη Σφίγγα»

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος στο μπαρ: 13€ με κρασί ή μπύρα
Τραπέζι: 60€ φιάλη κρασί ανά δυο άτομα
και 120€ η φιάλη ποτό ανά τέσσερα άτομα

Ανταπόκριση: AlexM

Φωτογραφίες: Markos Chiotakis