,

Oι Sexy Christians μιλάνε στο Radio Alchemy

  • Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα να φτιάξετε μια μπάντα με Rock ‘n’Roll επιρροές σε μια εποχή που η μουσική δεν είναι τόσο ξεκάθαρη;

Δεν σκεφτήκαμε ποτέ τι μουσική θα παίξουμε, τι είδος ή τι συμβαίνει στη μουσική την εκάστοτε στιγμή ώστε να το ακολουθήσουμε. Οι περισσότεροι στη μπάντα παίζουμε μαζί πάνω από δέκα χρόνια οπότε το αποτέλεσμα είναι η πορεία όλων αυτών των χρόνων. Όλοι μας ακούμε πολλά και διάφορα πράγματα άρα το τι παίζουμε είναι μια μίξη από αυτά και το rock’n’ roll είναι βασικό στοιχείο όλων μας. Κάνει καλό και στην επιδερμίδα.

  • The Sexy Christians -Ιδιόμορφο όνομα για συγκρότημα και πολύ έξυπνο θα έλεγα. Από που επηρεαστήκατε για το όνομα;

Το όνομα βγήκε κάποια στιγμή το 2012 στο υπόγειο που προβάραμε τότε στο Γέρακα. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιδέα ή επιρροή για αυτό, απλά μας έκατσε. Για 2-3 χρόνια είχαμε διαφορετικό όνομα σε κάθε live και όταν μας ήρθε αυτό, μας άρεσε και το κρατήσαμε.

  • Καινούργιος δίσκος. Πείτε μας δυο λόγια για αυτόν.

Ο καινούριος μας δίσκος αποτελείται από 10 κομμάτια που είναι τόσο διαφορετικά όσο και όμοια μεταξύ τους. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Ηχοβρύχιο μαζί με την πολύτιμη βοήθεια του Γιώργου Παυλίδη και το mastering έγινε από τον Σταμάτη Φουσέκη. Κυκλοφορεί σε CD, Βινύλιο αλλά και στις γνωστές ιντερνετικές πλατφόρμες (Spotify, iTunes, Bandcamp)

 

  • Τι μουσική ” κληρονομιά “θέλετε να αφήσετε; Ποια είναι τα όνειρα σας για αυτή την μπάντα;

Θέλουμε να παίζουμε μουσική που μας αρέσει, μας βοηθάει και μας κάνει καλό και το ίδιο σε όποιον την ακούει. Αν συμβαίνει αυτό είναι πολύ ωραίο και χρήσιμο. Θέλουμε να ακούσουμε τα τραγούδια μας σε 30 χρόνια και να μας αρέσουν ακόμα. Αν μαζί με όλα αυτά, μας ακούσει και μας γουστάρει όλο και περισσότερος κόσμος, αυτό είναι το ιδανικό.

  • Δύσκολη η δισκογραφία στις μέρες μας. Πόσο πιστεύετε ότι βοηθάει ή όχι το διαδίκτυο και τα social media στην προβολή της δουλειάς σας;

Στην  πραγματικότητα η δισκογραφία δεν είναι δύσκολη, απλά έχει αλλάξει μορφή. Έχει γίνει περισσότερο διαδικτυακή και ψηφιακή. Σίγουρα τα social media μπορεί να σε βοηθάνε να προωθηθείς αλλά δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος περισσότερο χαώνεται από την άπειρη πληροφορία που δέχεται καθημερινά μέσα από μια οθόνη , παρά την εκμεταλλεύεται.

 

  • Γιατί επιλέξατε τον Αγγλικό στίχο για τα τραγούδια σας. Σας είναι πιο εύκολο να εκφραστείτε μουσικά;

Αυτό μας ταιριάζει. Άλλο ένα πράγμα που δεν το σκεφτήκαμε ποτέ, απλά έτσι έγινε. Από παιδάκια, όλοι μας ακούγαμε ξένη μουσική κατά βάση οπότε έγινε πολύ φυσικά.

 

  • Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας; Επόμενο live; Πού θα σας ακούσουμε;

Το επόμενο διάστημα θα εμφανιστούμε στη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαρτίου 2020 στο Eightball Club και στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου 2020 στο Τemple όπου  θα παρουσιάσουμε ζωντανά το απαγορευμένο φρούτο μας . Όλα τα νέα μας θα ανακοινωθούν όλα σύντομα, στα social media που λέγαμε και πριν.

 

Επιμέλεια Χαρίτου Μαρία για λογαριασμό του Radio Alchemy

 

Οι The Sexy Christians είναι μια ιδιαίτερη μπάντα. Όλα τα μέλη της γνωρίζονται από πολύ παλιά αλλά η αγάπη τους για το Rock ‘n’ Roll και τη μουσική γενικότερα τους οδήγησε να βγουν για πρώτη φορά στο κοινό το Δεκέμβριο του 2012, επισημοποιώντας την ταραγμένη σχέση τους.Μέχρι το 2016 είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 200 live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, από μπαράκια και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια αλλά και από καΐκια έως μουσικές σκηνές και φεστιβάλ. Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκαν αρκετά ώριμοι ώστε να καταγράψουν τους πρώτους τους σεξοχριστιανικούς ύμνους στο studio.

Η μουσική τους ταλαντεύεται ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα. Rock ‘n’ Roll και Boogie, funky αισθητική, ψυχεδελικές εξάρσεις είναι τα στοιχεία που αποτελούν τον ευαίσθητο και αλλόκοτο εσωτερικό τους κόσμο που εκφράζεται τόσο στη σκηνή όσο και στις ηχογραφήσεις τους.
Το πρώτο τους album “God Proudly Presents” κυκλοφόρησε ανεξάρτητα στις 18 Απριλίου του 2016 και περιλαμβάνει τα singles “I Have Soul” και “Delivery Boy” παίρνοντας χώρο στα ραδιοφωνικά airplay.

Τρία χρόνια μετά το Θεόσταλτο “God Proudly Presents”,

η Αθηναϊκή μπάντα επιστρέφει με το δεύτερο album της.
Το “Forbidden Fruit” κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου 2019 σε βινύλιο,

CD και στις γνωστές διαδυκτιακές πλατφόρμες.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:
• Bandcamp: https://thesexychristians.bandcamp.com
• Facebook: https://www.facebook.com/TheSexyChristians
• Instagram: https://bit.ly/2mpvvs1
• Spotify:https://spoti.fi/2NKaL9G
• YouTube: https://www.youtube.com/user/TheSexyChristians