FREEDOM STREET ΑΡΤ & CONTEMPORARY ART FESTIVAL στην Επίδαυρο

Ο Δήμος Επιδαύρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για 23η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιήσει την Έκθεση Αγροτουρισμού στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.
Στόχος μας είναι η ανάδειξη της ποιότητας του τοπικού προϊόντος και της καινοτομίας των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την πώληση ή την παραγωγή του.
Η γιορτή αυτή της γευσιγνωσίας και της επαφής με τα τοπικά προϊόντα θα πραγματοποιηθεί από 6 Αυγούστου έως και 16 Αυγούστου 2020 και ώρες 6μ.μ. ως τα μεσάνυχτα καθημερινά , πλαισιωμένη όπως πάντα από ποικίλες εκδηλώσεις.
Εναρμονισμένοι με τα κυβερνητικά μέτρα λόγω COVID και σεβόμενοι τη δημόσια υγεία, στη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν μουσικές βραδιές και προτάσεις γευσιγνωσίας. Παράλληλα, η πρόταση της Ιστορικού τέχνης Μαρίνας Γκόντα και του εικαστικού Βαγγέλη Λιούγκα, δίνοντας συνέχεια σε ένα ιδιαίτερο δρώμενο του Κων/νου Κωστούρου: «ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΔΟ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ» που επέστρεψε και πήρε μορφή στο Ξένια Επιδαύρου, συνεχίζει το βαθύτερο νόημα που πηγάζει με την ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ & ΦΕΣΤΙΒΑΛ Street Art από την MegArt Gallery από την Πέμπτη 6 μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου. Την επιμέλεια για το contemporary art έχει η κα. Ρηγάτου Μαρία και για το street art ο κ. Σωτήρης Οικονομίδης.
Σε έναν ιδανικό τόπο έμπνευσης και δημιουργίας ο επισκέπτης θα έχει τη χαρά να έρθει σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο των εικαστικών που αναμφίβολα στις μέρες μας έχει αποκτήσει έναν ξεχωριστό ρόλο.
Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε εξαίρετες καλλιτεχνικές δημιουργίες από αξιόλογους καλλιτέχνες και να δώσουμε την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό και στα παιδιά να δουν μπροστά τους την μοναδική διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας με το φεστιβάλ street art.   Η τέχνη του δρόμου ως ένα κίνημα σύγχρονο έχει αποδείξει την σημαντικότητα και την επιρροή της στο σύγχρονο πολιτισμό τόσο μέσα στα πλαίσια του θεσμού της τέχνης όσο και έξω από αυτά. Ακόμα έχει καταφέρει κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο, αγγίζοντας ένα ιδιαίτερα μεγάλο φάσμα κοινού και ιδιαίτερα ανθρώπων που η επαφή τους με τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι σε πολλές περιπτώσεις περιορισμένη.
Έτσι ως ένα πιο λαϊκό είδος τέχνης, στο επίπεδο που εκφράζεται και έξω από τα πλαίσια της επίσημης τέχνης κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων και των εικαστικών τεχνών επιτυγχάνοντας μια πολιτισμική εξέλιξη και ανανέωση. Σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως πόλος έλξης τουρισμού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος ως μιας μορφής σύγχρονου αξιοθέατου. Ανά τον κόσμο παρόμοιες δράσεις street art αποτελούν μέρος των κοινωνιών εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας και ομορφαίνοντας τα αστικά τοπία και ταυτόχρονα μεταφέροντας ισχυρά μηνύματα μέσω του έργου των καλλιτεχνών. Η δράση μας θεματικά κινείται σε παραλληλισμό με την πρόταση του Κωστούρου Κωνσταντίνου με τίτλο Στην αρχαία οδό των ασεβών. Ο δρόμος.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ
Αφιόνη Ολίβια
Βήχου Κατερίνα
Γιανακούλη Δεληγιάννη Ευανγγελία
Δημητσά Όλγα
Εμιρζιάν Πάνος
Zoe’s Collage
Κοντραφούρη Βούλα
Λώτος Αντώνης
Μισράση Δήμητρα
Μπόνγκαρντ Ζαχαρουλα
Παληοκώστα Ιωάννα
Παπαδημητρόπουλος Κωνσταντίνος
Παύλου Νίκος
Πεταχτού Ελένη
Ρηγάτου Μαρία
Χρηστάκου Ζαγοραίου Βιολέττα
Τιμητική Συμμετοχή
Χουντάλας Γεώργιος
FOR STREET ART FESTIVAL