Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (12 Ιουνίου 2017)

Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (12 Ιουνίου 2017)

Συναρπαστικοί οι νέοι τίτλοι που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στις 12 Ιουνίου 2017.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (12 Ιουνίου 2017) Ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου γράφει ως Θάνος Δραγούμης

Εντιμότατα Λαμόγια

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Θεσσαλονίκη, 1998
Είναι επικίνδυνο να είσαι έντιμος σε μια διεφθαρμένη εποχή. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Καρατζάς ξυλοφορτώνεται μέχρι θανάτου κι αιμορραγεί ακατάσχετα από την κομμένη μύτη του για να μην τη χώνει εκεί που δεν πρέπει. Ύστερα τα πράγματα παίρνουν τον συνήθη δρόμο τους: η έρευνα κωλυσιεργεί, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

Αθήνα, 2010
Ο ειδικός εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παύλος Ηλιάδης εξαφανίζεται από προσώπου γης ύστερα από ένα δείπνο μεταξύ εντιμότατων κυρίων: πολιτικών, δημοσιογράφων, πληρωμένων μπράβων και ρώσων επενδυτών. Έπεσε θύμα απαγωγής; Δολοφονήθηκε; Ή μήπως η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη;
Ο δικηγόρος Μίλτος Μαρνέρης προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του φίλου του μπαίνοντας σ’ έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Απέναντί του, σ’ ένα ανελέητο κυνήγι, ο Κρίστο ο Άγιος κι ο Πρόεδρος, εντιμότατα λαμόγια που κατασπαράζουν τα υπολείμματα μιας χώρας που ψυχορραγεί. Μοναδική του σύμμαχος η χυμώδης τηλεοπτική περσόνα και ερωμένη του υφυπουργού Οικονομικών Έλλη Καμπάνη που αλλάζει στρατόπεδο εν μία νυκτί με έναν και μόνο στόχο: ν’ αποδείξει πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καυτό, σαν την ίδια.
Αστυνομική ιστορία; Πολιτικό θρίλερ ή ένα νουάρ με ξέφρενη δράση στους διαδρόμους της εξουσίας;

Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα του βιβλίου.

Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (12 Ιουνίου 2017) Χριστίνα Ρούσσου

Στα πέρατα της αντοχής

Μυθιστόρημα

Ένα απολαυστικό, πολυπρόσωπο και περιπετειώδες μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη ως την Αθήνα, από τις αρχές του 20ού αιώνα ως τη δεκαετία του 1950.
Λίγο πριν το ξεκίνημα του 20ού αιώνα τα αδέρφια Μακρή, ο Αχιλλέας και ο Νίκος, από τη Νάουσα της τουρκοκρατούμενης ακόμα Μακεδονίας, φτάνουν στα πέρατα του κόσμου, στην Αμερική, κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν τον Αντώνη -εκείνος κατάγεται από την Έδεσσα-, που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αμερική. Τα χρόνια θα περάσουν, οι πορείες τους θα συγκλίνουν συχνά και η φιλία τους θα είναι η μόνη σταθερά στο περιπετειώδες διάβα τους. Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, τη Μακεδονία και τη Ζάκυνθο, και αποκεί στην κοιλάδα του γαλλικού Λίγηρα, τα πρόσωπα θα πληθαίνουν και θα μπλέκονται σαν ιστός. Όταν πια η τρικυμία του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου θα κοπάσει, ένα μυστικό θα τους φέρει αντιμέτωπους με το παρελθόν ξανά. Και τότε οι αντοχές τους θα φτάσουν στα όρια.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ ένα βίντεο στο οποίο η συγγραφέας μιλάει για το νέο της μυθιστόρημα.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά τηςΝτουλμπέρα.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (12 Ιουνίου 2017) Nicholas Sparks

Το ημερολόγιο – The notebook

Mετάφραση:
Νάντη Σακκά

Mυθιστόρημα

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τεράστια επιτυχία με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς.

Πόσα μπορεί ν’ αντέξει η αγάπη;
Ο Νόα Καλχούν έχει μόλις επιστρέψει στη γενέτειρά του ύστερα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να αναπαλαιώσει μια παλιά αγροικία και να ξαναβρεί την εσωτερική του γαλήνη κοντά στη φύση. Όμως τον νου του κατακλύζει η σκέψη ενός πανέμορφου κοριτσιού που ερωτεύθηκε πριν από δεκατέσσερα χρόνια, ενός κοριτσιού που αιχμαλώτισε την καρδιά του όπως καμιά άλλη.
Όταν όμως οι αναμνήσεις του παίρνουν σάρκα και οστά, όταν η Άλι εμφανίζεται αναπάντεχα μπροστά του, το πάθος που σιγόκαιγε μέσα τους παίρνει ξανά φωτιά. Υπάρχουν τόσα εμπόδια για να έχει η ιστορία τους ένα ευτυχισμένο τέλος, ωστόσο η μοναδική δύναμη που τους δίνει η αγάπη τους δεν τους επιτρέπει να εγκαταλείψουν το όνειρό τους.

«Δεν υπάρχει καλύτερη ιστορία αγάπης… Δεν θα μπορείτε να την αφήσετε από τα χέρια σας».
Glamour

«Θα διαβάσετε αυτή την ιστορία σε μια νύχτα, αλλά θα τη θυμάστε μια ζωή».
USA Today

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Nicholas Sparks:
Το καταφύγιο της αγάπης
Το τελευταίο τραγούδι

Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (12 Ιουνίου 2017) Janet Evanovich

Η φλόγα του έρωτα

Mετάφραση:
Έφη Φρυδά

Mυθιστόρημα

Η Στέφανι Πλαμ, γέννημα θρέμμα του Τρέντον του Νιου Τζέρσι, εργάζεται στο γραφείο εγγυήσεων για αποφυλακίσεις του ξάδερφού της του Βίνι, δηλαδή κυνηγάει φυγόδικους και παίρνει ποσοστά από τις συλλήψεις. Όμως τώρα πρέπει να βοηθήσει το ξαδερφάκι της να ξελασπώσει, καθώς χρωστάει του κόσμου τα χρήματα σε έναν μαφιόζο που τον έχει απαγάγει. Στην υπόθεση μπλέκονται ένας ναρκέμπορας με έναν αλιγάτορα για κατοικίδιο, ο χίπης Φεγγαράνθρωπος με το τροχόσπιτό του, ο πιο καυτός αστυνομικός της περιοχής και ο γοητευτικός, αλλά μυστηριώδης ιδιοκτήτης της εταιρείας σεκιούριτι Ρέιντζερ.
Καθώς η Στέφανι αγωνίζεται να μαζέψει τα λύτρα, θα ανάψει πολλές φωτιές και θα χρειαστεί να αποφασίσει για ποιον στ’ αλήθεια χτυπάει η καρδιά της.

«Σέξι και διασκεδαστικό».
Boston Herald

«Πραγματικά απολαυστικό. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη Στέφανι Πλαμ».
Chicago Tribune

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΣΕΠΗΣ
Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (12 Ιουνίου 2017) Jo Nesbo

Οι κατσαρίδες

Mετάφραση
από τα νορβηγικά:
Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη

Η ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΧΟΛΕ
Ο νορβηγός πρέσβης στην Ταϊλάνδη βρίσκεται νεκρός σε έναν οίκο ανοχής της Μπανγκόκ. Είχε στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, και στο Όσλο θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία το σκάνδαλο. Τύφλα στο μεθύσι ο Χάρι Χόλε θα μπει σε ένα αεροπλάνο για την Μπανγκόκ με ξεκάθαρες οδηγίες: να «κουκουλωθεί» η υπόθεση ή, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα. Ωστόσο, όταν ο Χάρι φτάνει εκεί, διαπιστώνει πως δεν πρόκειται απλώς για έναν τυχαίο φόνο. Ή για να το θέσει διαφορετικά, για κάθε κατσαρίδα που υπάρχει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, εκατοντάδες άλλες κρύβονται μέσα στους τοίχους του.

«Ο Jo Nesbo και ο ήρωάς του είναι αδιανόητα εθιστικοί».
Vanity Fair

«Με ατσάλινη στιβαρότητα, ο Nesbo στήνει μια σύνθετη αφήγηση με έναν μεγάλο πρωταγωνιστικό θίασο. Η παρακμιακή ατμόσφαιρα της Μπανγκόκ και της Ταϊλάνδης αποδεικνύεται το στοιχείο του Χάρι Χόλε, παρά το ότι ο Nesbo τοποθετεί τον ήρωά του σε ένα περιβάλλον μακριά από τον ψυχρό νορβηγικό βορρά».
Independent

Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (12 Ιουνίου 2017) Jo Nesbo

Αστυνομία

Mετάφραση
από τα νορβηγικά:

Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη

Η ΔΕΚΑΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΧΟΛΕ
Η Αστυνομία χρειάζεται τον Χάρι Χόλε, γιατί ένας δολοφόνος τριγυρνά στους δρόμους του Όσλο και δολοφονεί αστυνομικούς. Συγκεκριμένα τα θύματα βρίσκονται σε τόπους εγκλημάτων που δεν κατάφεραν να εξιχνιάσουν. Οι φόνοι είναι βίαιοι και η αντίδραση των ΜΜΕ υστερική. Ο αιώνιος Χάρι, ντετέκτιβ από τη φύση του, έχει εμπλακεί σε όλες τις σημαντικές έρευνες εγκλημάτων των τελευταίων χρόνων στο Όσλο. Με την πολύ προσωπική του αίσθηση δικαιοσύνης να τον καθοδηγεί, πιστός σε ό,τι αγαπά και αποφασισμένος να το υπερασπιστεί, αυτή τη φορά μοιάζει χαμένος και ανήμπορος. Άραγε θα τα καταφέρει να ξεπεράσει για άλλη μια φορά τον εαυτό του καθώς το ναυάγιο της προσωπικής του ζωής τον έχει βυθίσει στον πάτο.

«O Nesbo κατάφερε να δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη ιστορία που θα σας πάρει το μυαλό. Το πώς κορυφώνει το σασπένς θα διδάσκεται στο μέλλον σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής… Αδειάστε το πρόγραμμά σας, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε όλες τις ανατροπές και τις εκπλήξεις που σας επιφυλάσσει ο βασιλιάς της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας».
Sunday Express

Θα βρείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία του Jo Nesbo που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (12 Ιουνίου 2017) Camilla Lackberg

Ο φαροφύλακας

Mετάφραση
από τα σουηδικά:
Γρηγόρης Κονδύλης

Ο επιθεωρητής Πάτρικ επιστρέφει στη δουλειά ύστερα από αναρρωτική άδεια. Προσπάθησε να ξεκουραστεί και να φροντίσει τη γυναίκα του Ερίκα με τα δύο πρόωρα δίδυμα μωρά τους.
Δεν προλαβαίνει να πατήσει το πόδι του στο αστυνομικό τμήμα και μια νέα έρευνα ξεκινά. Ένας άντρας βρίσκεται δολοφονημένος στο διαμέρισμά του. Τον έχουν πυροβολήσει στη βάση του κεφαλιού του.
Το θύμα είναι ο Ματς Σβέριν, ο διαχειριστής των οικονομικών του δημοτικού συμβουλίου, ένας φιλικός και συμπαθής τύπος. Κανείς δεν έχει να του προσάψει κάτι.
Ο Πάτρικ θα χαρτογραφήσει τη ζωή του που έκρυβε μυστικά πέρα από κάθε υποψία. Γιατί βιαζόταν τόσο να φύγει από το Γέτεμποργ και να επιστρέψει στη Φιελμπάκα; Τι ρόλο έπαιξε στη μετατροπή του παλιού λουτρού της Φιελμπάκα σε σπα; Είναι σύμπτωση που η αγαπημένη του από την παιδική του ηλικία, η Άννι, έχει επίσης επιστρέψει στη Φιελμπάκα;

«Τα βιβλία της Lackberg δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αντίστιξη: από τη μία ο πάγος και η ψυχρότητα του σκανδιναβικού τοπίου κι από την άλλη τα καλά κρυμμένα πάθη που βράζουν από κάτω. Παρά τους συχνά αποτρόπαιους φόνους της, η ματιά της είναι ανθρώπινη».
Ευάννα Βερνάρδου, Ελευθεροτυπία

Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (12 Ιουνίου 2017) Camilla Lackberg

Άγγελος θανάτου

Mετάφραση
από τα σουηδικά:

Γρηγόρης Κονδύλης

Το Πάσχα του 1974 μια οικογένεια εξαφανίζεται λίγο έξω από τη Φιελμπάκα. Η μόνη επιζήσασα είναι η Έμπα, η κόρη της οικογένειας, η οποία είναι ενός έτους.
Τώρα επιστρέφει στο νησί όπου ο πατέρας της κάποτε διηύθυνε ένα οικοτροφείο με σιδερένια πυγμή. Δεν περνάει πολύς καιρός και η Έμπα πέφτει θύμα εμπρηστικής επίθεσης. Κατά την έρευνα της Σήμανσης διαπιστώνεται ότι κάτω από το πάτωμα της τραπεζαρίας υπάρχει ξεραμένο αίμα. Μπορεί όλα αυτά να συνδέονται με την εξαφάνιση της οικογένειας της Έμπα;

«Φανταστικό ανάγνωσμα! Υπόσχεται στους αναγνώστες πολλές σελίδες απόλαυσης και αγωνίας».
Sun

Θα βρείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της Camilla Lackberg που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (12 Ιουνίου 2017) Ian Rankin

Τελευταίο τραγούδι
για τον Ρέμπους

Mετάφραση:
Αλεξάνδρα Κονταξάκη

Τέλη φθινοπώρου στο Εδιμβούργο και τέλη φθινοπώρου για τη σταδιοδρομία του επιθεωρητή Τζον Ρέμπους. Ενώ πασχίζει να τακτοποιήσει ορισμένες εκκρεμότητες πριν να συνταξιοδοτηθεί, μια νέα υπόθεση δολοφονίας προκύπτει. Ένας αντικαθεστωτικός ρώσος ποιητής βρίσκεται νεκρός ύστερα από μια, κατά τα φαινόμενα, αποτυχημένη απόπειρα ληστείας στον δρόμο. Συμπτωματικά, την πόλη επισκέπτεται μια αποστολή ρώσων επιχειρηματιών που προτίθενται να κλείσουν σημαντικές συμφωνίες στη Σκοτία. Οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες που ελέγχουν το Εδιμβούργο επιθυμούν διακαώς να κλείσει η υπόθεση γρήγορα και καθαρά.
Όμως όσο πιο βαθιά σκάβουν ο Ρέμπους κι η συνάδελφός του Σιβόν τόσο τείνουν να πειστούν ότι δεν έχουν να κάνουν με τυχαία επίθεση – ιδίως όταν ακολουθεί και δεύτερη ειδεχθής δολοφονία. Στο μεταξύ, μια άγρια και προμελετημένη επίθεση κατά του τοπικού γκάνγκστερ και ορκισμένου εχθρού του Ρέμπους στρέφει τις υποψίες πάνω του. Μήπως ο επιθεωρητής υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του; Θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη μακρόχρονη και άδοξη σταδιοδρομία του που λήγει σε λίγες μόνο μέρες;
Δυνατό και συγκινητικό, το βιβλίο αυτό δεν σηματοδοτεί μόνο τη γλυκόπικρη κατάληξη της πορείας του επιθεωρητή Ρέμπους στο Σώμα αλλά και ένα καυστικό σχόλιο για το χρήμα, την εξουσία και την ανθρώπινη φύση.

«[…] ο Ράνκιν μας κάνει μάρτυρες ενός πολυπολιτισμικού, διεφθαρμένου σύγχρονου σκηνικού, με πολιτικές ίντριγκες, διαπλοκές και βίαιους διακανονισμούς αμοραλιστικών υποθέσεων».
Τάσος Γουδέλης, Ελευθεροτυπία (Βιβλιοθήκη)

Διαβάστε περισσότερα για τον Ίαν Ράνκιν και τον διάσημο επιθεωρητή του Τζον Ρέμπους που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια καριέρας.

Θα βρείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία του Ράνκιν που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.